Ο ΠΑΟΚ που ποτέ δεν χάνει

Από paok24.com: Ήταν μία άλλη εποχή, τότε που οι μεγάλοι γαλουχούσαν τους μικρούς. Στα σκαλιά της θύρας 4, στα γραφεία στο χαμηλοτάβανο της Π.Π. Γερμανού, μέσα στα Λεωφορεία. Μία εποχή ρομαντική που κάποιοι δεν ξεχνάνε.
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ που ποτέ δεν χάνει

Ο αρχηγός του οπαδικού κινήματος του ΠΑΟΚ, αυτός που ουσιαστικά δημιούργησε τον μύθο, ο Μάκης Μαυρομιχάλης γνωστός και ως Μανάβης, βρίσκεται στο Διαβαλκανικό κέντρο αντιμετωπίζοντας ένα ελεγχόμενο ευτυχώς θέμα υγείας. Ένας εκ των ανθρώπων που γαλούχησε στα τσιμέντα της Τούμπας και ουσιαστικά έδωσε τη σκυτάλη όταν αποσύρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90, ο Χρήστος Παπανικολάου γνωστός και ως Αρχηγός, έγραψε ένα κείμενο - παραπομπή στην εποχή και στον τρόπο που δημιουργούνταν ένας σκληρός πυρήνας ανθρώπων που στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις τον ΠΑΟΚ.

Ένα συγκινητικό κείμενο που επαναφέρει μνήμες όλων όσων έζησαν την εποχή και κατευθύνει τους νέους στη σωστή οπαδική λογική.

Διαβάστε το κείμενο του Αρχηγού που απευθύνεται στον άνθρωπο που τον γαλούχησε οπαδικά.

"Εσύ είσαι αυτός που μας έμαθε πως να είμαστε παλικάρια!

Μας έμαθες επίσης όχι απλά να βλέπουμε λίγο παρακάτω,αλλά να βλέπουμε τί υπάρχει πίσω από τα βουνά! Δε θα ξεχάσω ποτέ στα 16 μου χρόνια,κατά την έξοδο από το Αλκαζάρ,την ημέρα του θανάτου του Μπλιώνα,μια πελώρια σκιά ενός ανθρώπου που τον έτρεμαν όλοι να σκύβει και να μου λέει στο αυτί:"Μικρέ το νού σου! Πρόσεχε μη σου χώσουν τίποτα στην τσέπη την ώρα του ελέγχου και σε χρεώσουν! Κοίτα τα χέρια που θα σε ψάξουν να είναι άδεια!"

Πως είναι άραγε δυνατό να ξεχάσω που μας πρόσεχες όλους ανεξαιρέτως σα να ήμασταν παιδιά σου; Με ποιόν θα καθήσουμε στο πούλμαν,ποιός μας πλησίασε,τι μας είπε,αν προσπάθησε να μας "φάει" ή αν μας κέρασε κάτι που δεν έπρεπε...

Μας έμαθες να αγαπάμε τον Π.Α.Ο.Κ. με πάθος! Μας έμαθες να μην παρατάμε ποτέ κανέναν! Όσοι πάμε τόσοι γυρνάμε,το θυμάμαι ακόμα!

Μας έμαθες να είμαστε σκληροί,απαιτητικοί αλλά δίκαιοι και προπαντός όχι αχάριστοι! Μας έμαθες να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά,να μην εμπιστευόμαστε κανέναν,να ακούμε τα πάντα και να μην πιστεύουμε τίποτα!

Μας έμαθες να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από χιλιόμετρα! Ακόμη και σήμερα μας πλησιάζει άνθρωπος και πριν μιλήσει ξέρουμε τι θέλει...
Γαλούχησες τη δική μου γενιά εξ ολοκλήρου και κατάφερες να μας κάνεις μάγκες και όχι αλήτες! Ξέρεις πολύ καλά μέσα σου βαθιά,ότι αυτό ήταν που έσωσε και τον Π.Α.Ο.Κ. από τα πέτρινα χρόνια που πέρασε! Αυτό ακριβώς,ότι ξεπετάχτηκε μια γενιά που,δε λογάριαζε τίποτα! Ακριβώς όπως εσύ!

Δε λογάριαζε ούτε ταλαιπωρίες,ούτε κακουχίες ,ούτε κυνηγητά! Δεν την πτωούσαν οι αποτυχίες! Ο δικός μας ο Π.Α.Ο.Κ. δε χάνει ποτέ!

Ναί Μάκη! Ποτέ δε χάνει! Πως να χάσει όταν έχει χιλιάδες ατσαλωμένες ψυχές να τον στηρίζουν; Ψυχές που τις ατσάλωσες εσύ!

Προχτές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο,μου είπες και πάλι ότι με αγαπάς πολύ!

Όπως τότε... Εγώ δε σ' αγαπώ και το ξέρεις! ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ όπως όλοι μας!

Επιπλέον θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων για όσα μου έμαθες!

Δε χρειάζεται να γράψω κάτι περισσότερο! Ούτε θα χρειαστεί να πούμε τίποτε παραπάνω όταν ξαναβρεθούμε! Άλλωστε οι δυό μας πάντα με τα μάτια συννενοούμασταν! Έγραψα αυτά τα λίγα λόγια,αν και ξέρω ότι δε σου αρέσουν κάτι τέτοια μόνο και μόνο για να γνωρίζει ο Ιβάν Σαββίδης, σε τι άνθρωπο συμπαραστάθηκε,την ώρα που χρειάστηκε! Ξέρω Μάκη μου ότι όλα θα πάνε καλά! Στο λέω εγώ που βλέπω πίσω από τα βουνά,όπως με έμαθες εσύ!"

Διαβάστε ακόμη...