«Χαίρομαι πολύ για τον Τσούμπα!»

Από thessports.gr:Από την ώρα, που πωλήθηκε ο Πρίγιοβιτς ήρθε ξαφνικά στην πρώτη γραμμή! Ο Τσούμπα Ακπομ κλέβει την παράσταση στον δεύτερο γύρο, τόσο με τα γκολ, που πετυχαίνει, όσο και μ΄ αυτά, που του ακυρώνουν!
Πηγή: thessports.gr
«Χαίρομαι πολύ για τον Τσούμπα!»

Ο 23χρονος Άγγλος (με καταγωγή από τη Νιγηρία) επιθετικός, μετά από το πρώτο εξάμηνο της προσαρμογής, δίνει πλέον δείγματα της αξίας του και αποδεικνύει πως δεν ήταν καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι αναδείχτηκε από τα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ και νωρίς νωρίς βρήκε στο δρόμο του τον Αρσέν Βενγκέρ!

Ο Αλσατός προπονητής ανέδειξε δεκάδες νεαρούς στα 22 χρόνια, που κάθισε στον πάγκο της Άρσεναλ και ο φορ του ΠΑΟΚ ήταν ένας απ΄ αυτούς. Η FORZA εντόπισε τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος δέχτηκε να μας πει δύο λόγια για τον Άκπομ!

«Ευχαρίστησή μου να μιλήσω για τον Τσούμπα. Πρώτα απ΄ όλα, θέλω να πω ότι χαίρομαι πολύ, που μαθαίνω για την εξέλιξή του και για το γεγονός ότι πηγαίνει καλά στην Ελλάδα. Ο Τσούμπα είναι ένας ποδοσφαιριστής, που φαίνονταν πως έχει τεράστιες προοπτικές, γι΄ αυτό άλλωστε τον ανεβάσαμε στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, και χαίρομαι που έχει την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του στην Ελλάδα», ήταν το σχόλιο του Βενγκέρ, όταν του ζητήσαμε δύο λόγια για τον φορ του ΠΑΟΚ, που ο ίδιος ανέβασε στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ τη σεζόν 2012-13.

Έχοντας κλείσει τα 17 του χρόνια, ο Άκπομ είχε το προνόμιο να προπονείται και με την πρώτη ομάδα των «κανονιέρηδων». Μάλιστα, η πρώτη του συμμετοχή σε αποστολή της Άρσεναλ, ήταν στην Ελλάδα! Ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 2012, στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Άρσεναλ (2-1), για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Άκπομ να βλέπει όλο το παχνίδι από τον πάγκο. Εκείνη τη βραδιά ξεκίνησε βασικός ο Σαμάκ και μπήκε ως αλλαγή ο Ρώσος Αρσάβιν.

Το 2014 ξεκίνησαν οι δανεισμοί του, έπαιξε κατά σειρά σε Μπρέντφορντ, Κόβεντρι, Νότιγχαμ, Χαλ και Μπράιτον, και ενδιάμεσα έπαιρνε ευκαιρίες στην Άρσεναλ (κατά βάση στην Κ23), χωρίς να καταφέρει ποτέ να κάνει το... μπαμ.

Πέρσι έπαιξε για 6 μήνες δανεικός στο Βέλγιο με την Σιντ Τρούιντεν, συμπαίκτης των Χαρίση και Κίτσιου και το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 2.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει...

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...