Λημνιός: «Θα... τσιμπιέμαι καιρό για να καταλάβω τι πετύχαμε»!

Από sdna.gr: Ο Δημήτης Λημνιός μίλησε στην εφημερίδα Karfitsa σε μια συνέντευξη διαφορετική από τις συνηθισμένες με αρκετές... αποκαλύψεις και μπόλικη δόση αυτοκριτικής.
Πηγή: sdna.gr
Λημνιός: «Θα... τσιμπιέμαι καιρό για να καταλάβω τι πετύχαμε»!

Τα παιδιά της ηλικίας του, οι συμμαθητές του, οι φίλοι του, ενδεχομένως φοιτούν σε κάποιο Πανεπιστήμιο, όντας στο δεύτερο έτος των σπουδών τους. Αυτός είναι βασικός στον ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται να γευτεί το... νέκταρ μιας σπουδαίας επιτυχίας. Να γίνει πρωταθλητής με τον Δικέφαλο του Βορρά. Πόσο ωραία ιστορία. Ο Δημήτρης Λημνιός από μικρός ήξερε τι ήθελε να γίνει. Και το πέτυχε. Στο δεύτερο έτος του στον ΠΑΟΚ μετράει ήδη 64 συνολικά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει και πέντε γκολ. Διόλου άσχημα έτσι;

Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός μίλησε αποκλειστικά στην karfitsa και δεν κρύφτηκε πίσω από τις... λέξεις!

- Δημήτρη, αν σε ρωτούσε κανείς πριν τρία χρόνια αν φανταζόσουν τον εαυτό σου όπως είναι σήμερα τι θα απαντούσες;
«Μπορεί μέσα μου να το ονειρευόμουν όλο αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ, όμως σίγουρα δεν περίμενα να τα καταφέρω τόσο σύντομα. Νιώθω ευλογημένος για όσα μου συμβαίνουν και δεν σας κρύβω πως το απολαμβάνω πολύ».

- Πως είναι δηλαδή να ζει το όνειρό σου;
«Θα σας πω όταν τελειώσει... (γέλια). Εντάξει είναι μοναδικό. Να παίζεις στον ΠΑΟΚ, να εισπράττεις τόση αγάπη από τον κόσμο, από την ομάδα από όλους. Μακάρι να μην τελειώσει ποτέ όλο αυτό».

- Στα 20 σου έχεις ήδη χριστεί διεθνής με την Εθνική αντρών, έχεις κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδος και όπως πάνε τα πράγματα πολύ σύντομα θα είσαι και πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ...
«Όλα αυτά με χαροποιούν αλλά δεν τα σκέφτομαι. Εγώ κοιτάω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Ακόμα δεν έχω πετύχει τίποτα. Αλίμονο αν στα 20 μου πω κάτι τέτοιο. Οι στόχοι είναι καθημερινοί και θέλει θυσίες για να τους πετύχεις. Σίγουρα όμως όλα όσα προανέφερες μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω ακόμα με μεγαλύτερο πάθος πλέον αυτό που κάνω».

- Θα μας αποκαλύψεις το μυστικό που έκανε τον ΠΑΟΚ αήττητο στο πρωτάθλημα;
«Δεν είναι μυστικό, είναι φανερό. Είμαστε μια οικογένεια. Ένα δεμένο σύνολο που μαχόμαστε σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Αυτό μας το πέρασε ο προπονητής μας, αυτό θέλει, αυτό ζητάει. Πιστέψτε με αποδυτήρια σαν του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν πολλά. Αυτό είναι το μυστικό».

- Ο Δημήτρης Λημνιός κάνοντας την αυτοκριτική του τι θέλει να βελτιώσει στον εαυτό του;
«Το είπα και προηγούμενος δουλεύω πολύ για να γίνω καλύτερος. Είναι πολλά πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στον ΠΑΟΚ αυτό σε κάνει μόνο καλύτερο και είναι κίνητρο για τον καθένα από εμάς να δουλέψει πολύ στις αδυναμίες του. Για παράδειγμα θέλω τη νέα χρονιά να βελτιώσω ακόμα περισσότερα τα νούμερά μου στο παιχνίδι (ασίστ, γκολ)».

- Ο κ. Λουτσέσκου έχει ξεκάθαρο γούρι το πολυσυζητημένο σκουφί, εσύ έχεις γούρια;
«Όχι, νομίζω το σκουφί καλύπτει όλη την ομάδα (γέλια)».

- Δημήτρη πως είναι να έχεις για συμπαίκτη και αρχηγό τον Αντελίνο Βιεϊρίνια;
«Ευλογία. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Αντρέ. Είναι ηγέτης. Αυτή είναι η λέξη που μου έρχεται. Μακάρι να μπορούσαμε να τον έχουμε για πάντα δίπλα μας».

- Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά το πρωτάθλημα και γίνεις πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ;
«Αρχικά θα... τσιμπιέμαι για να συνειδητοποιήσω τι πετύχαμε. Εντάξει, δεν το σκέφτομαι για να πω την αλήθεια ακόμα. Θα το χαρούμε πολύ σίγουρα, θα το γιορτάσουμε, όμως έχουμε πέντε παιχνίδια ακόμα. Πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και να τελειώσουμε την χρονιά όπως ακριβώς την αρχίσαμε. Μόνο με νίκες».

- Κλείνοντας, αυτή την κουβέντα μας, που αφιερώνεις τα γκολ σου και ποια είναι τα πρόσωπα που παίρνεις τηλέφωνα πριν και αφότου βγεις από το γήπεδο;
«Η οικογένειά μου. Τους οφείλω τα πάντα, τους αγαπώ πολύ και χαίρομαι όταν τους βλέπω να ναι χαρούμενοι για μένα».

Διαβάστε ακόμη...