«Ο Ολυμπιακός ξεφτιλίστηκε!»

Aπό inpaok.com: Πριν λίγες βδομάδες, το φημισμένο περιοδικό «» βρέθηκε στην Τούμπα για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να καταγράψει όλα όσα έγιναν εκείνη τη μαγική βραδιά.
Πηγή: inpaok.com
«Ο Ολυμπιακός ξεφτιλίστηκε!»

Τα πρώτα δείγματα της πρωτόγνωρης εμπειρίας που έζησε ο Άγγλος δημοσιογράφος Κρις Φλάναγκαν έγιναν γνωστά μέσω Social Media, όπως σας είχε ενημερώσει σχετικά το INPAOK .

Πιάνοντας στα χέρια όμως το περιοδικό και διαβάζοντας τα όσα αναφέρει στο εκτενές ρεπορτάζ του, καταλαβαίνει κανείς πόσο έφταναν μερικές ώρες στον ίδιο για να καταλάβει τι σημαίνει ΠΑΟΚ, τι έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και το πώς αντιμετωπίζει και αντιμετωπίζεται από τα κέντρα αποφάσεων.

Άλλωστε, όταν στο πρωτοσέλιδο του «Four Four Two» αναγράφεται: «θέλουμε να καταστρέψουμε το κράτος των Αθηνών. Συναντήστε τους πιο τρελούς οπαδούς του πλανήτη», μπαίνεις στο νόημα για το τι θα επακολουθήσει στις εσωτερικές σελίδες του εντύπου.

Ο τίτλος του άρθρου είναι ακόμα πιο... γλαφυρός: «Γ@μήστε την Αθήνα», και ο πρόλογος του Φλάναγκαν χαρακτηριστικός: «Για τρεις δεκαετίες, το ελληνικό πρωτάθλημα πηγαίνει σε ομάδες της πρωτεύουσας. Από τη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ στοχεύει φέτος στον πρώτο του τίτλο από το 1985, το Four Four Two εισχωρεί στη «Μαύρη Κόλαση» της Τούμπας για να παρακολουθήσει τη μάχη με τον Ολυμπιακό, το μεγαλύτερο εχθρό τους».

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμά του, με αφορμή των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που παρακολούθησε από κοντά, γίνεται αναφορά (και γίνονται γνωστά σε ολόκληρη την Ευρώπη) τα όσα συνέβησαν στο περσινό κλεμμένο πρωτάθλημα, τι έκανε ο Όσκαρ Γκαρσία, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Κομίνης, ακόμα και τα γεγονότα στο προπέρσινο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και το πέναλτι του Μακ.

«Αυτό είναι το ματς που περίμενα από τη μέρα που γεννήθηκα», «Θέλουμε να καταστρέψουμε το κράτος των Αθηνών. Όλες οι αποφάσεις είναι υπέρ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, επειδή εμείς είμαστε στη Θεσσαλονίκη, πολύ μακριά από όλα» ήταν μερικές από τις ατάκες που σύλλεξε ο Άγγλος δημοσιογράφους από φιλάθλους του ΠΑΟΚ εκείνη μέρα. Εντόπισε μάλιστα και έναν αλλοδαπό ΠΑΟΚτσή που είχε έρθει από το Μάλμε της Σουηδίας. «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Έχω πάει να δω την Μπαρτσελόνα, την Μπενφίκα, αλλά η καλύτερη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα είναι εδώ» τόνισε ο Όλιβερ Μπάντισον.

Εντυπωσιακή ήταν και η καταγραφή του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι από τον Βιεϊρίνια: «Το γκολ γίνεται δεκτό με μια έκρηξη ευφορίας. Το Four Four Two σπάνια έχει ακούσει θόρυβο σαν αυτόν. Ακόμα και στα δημοσιογραφικά θεωρία, οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ τσιρίζουν σαν τρελοί και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον».

Προς το φινάλε του ματς και του κειμένου του, ο Φλάναγκαν χαρακτηρίζει τους «ερυθρόλευκους» ως γαύρους, μαθαίνοντας το σχετικό παρατσούκλι, και τονίζει πως: «Ο Ολυμπιακός ξεφτιλίστηκε, ταπεινώθηκε».

«Εφόσον ο ΠΑΟΚ πάρει το πρωτάθλημα, το πάρτι θα είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι το διαφορετικό, κάτι που δε θα έχει ξαναγίνει» καταλήγει το δημοσίευμα.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Διαβάστε ακόμη...