Ο στόχος της 3άδας και ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέσα στο Παλέ Ντε Σπορ τον Άρη και οι ήττες του Προμηθέα και του Περιστερίου τον έφεραν στην 3η θέση που θέλει να κρατήσει έως το τέλος.
Πηγή: paok24.com
Ο στόχος της 3άδας και ο Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός και τα δύο παιχνίδι που δεν έπαιξε με τον Παναθηναϊκό σε κύπελλο και πρωτάθλημα έφεραν τον ΠΑΟΚ κοντά στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας, μιας κι η διαφορά με την ΑΕΚ, όταν στην ισοβαθμία η Ένωση έχει το πλεονέκτημα την κάνει φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι πλέον ο Προμηθέας και το Περιστέρι με το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει 6 αγώνες μπροστά του για το τέλος της κανονικής διάρκειας. Οι 3 εκτός έδρας αγώνες είναι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Περιστέρι (την τελευταία αγωνιστική), ενώ οι εντός έδρας αγώνες είναι θεωρητικά βατοί, με το Λαύριο, τον Πανιώνιο και τον Κολοσσό Ρόδου. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να εκμεταλλευτεί την έδρα του, αν μπορεί να πάρει το διπλό στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Περιστέρι και σίγουρα να περιμένει από μία ήττα των δύο αντιπάλων του (παίζουν και αυτοί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό), ή στην χειρότερη περίπτωση να κάνει χρήση του πλεονεκτήματος σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία.

Έτσι εάν και εφόσον καταλήξει στην 3η θέση θα έχει μπροστά του, μία σειρά αγώνων στις 2 νίκες με πλεονέκτημα έδρας με τον Ήφαιστο που μόνο από θαύμα θα χάσει την 6η θέση του πρωταθλήματος. Από την άλλη μεριά, εάν ο Ολυμπιακός, όπως λέει και η λογική κάνει το απόλυτο, θα φτάσει στα play-off είτε στην 7η είτε στην 8η θέση, χωρίς να είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο κάτι που δίνει στον ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα να μπει στα ημιτελικά, χωρίς να μπορεί φυσικά να υπολογίσει από τώρα κάποιον πιθανό αντίπαλο.

Ένας στόχος ενός τελικού σε περίπτωση αγώνων με την ΑΕΚ στις θέσεις 2-3 δεν είναι μακριά για τον ΠΑΟΚ που ήδη έχει φτάσει σε έναν τελικό κυπέλλου φέτος και αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα μετρούν οι διαφορές όπως στους αγώνες για το FIBA Champions League, η ομάδα είναι έτοιμη για μία ακόμα υπέρβαση, όπως είχε κάνει και πέρσι τερματίζοντας στην 3η θέση αποκλείοντας με τη σειρά την ΑΕΚ και τον Προμηθέα Πατρών.

Τέλος πέραν του αγωνιστικού κινήτρου, αλλά και το γόητρο ενός ακόμα μεταλλίου, υπάρχει και το κίνητρο της συμμετοχής και στο επόμενο FIBA Champions League. Η Ελλάδα με τις συνεχόμενες επιτυχίες της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και φέτος του Προμηθέα, δικαιούται τρεις θέσεις στη διοργάνωση που προέρχονται αποκλειστικά από αγωνιστικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ βλέποντας και την επόμενη σεζόν, να περάσει σίγουρα έναν εκ των Προμηθέα ή Περιστέρι για να έχει και την επόμενη χρονιά διασφαλισμένη την ευρωπαϊκή του συμμετοχή.

Διαβάστε ακόμη...