Γκουερίνο: «Η ΑΕΚ δεν μπορεί να κοντράρει τον ΠΑΟΚ»

Από thessports.gr: Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, το απίστευτο γκολ που σημείωσε στο Αγρίνιο ο Βιεϊρίνια αλλά και για τους βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, μίλησε στον Libero 107,4 ο Νέτο Γκουερίνο.
Πηγή: thessports.gr
Γκουερίνο: «Η ΑΕΚ δεν μπορεί να κοντράρει τον ΠΑΟΚ»

Παράλληλα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για την περίπτωση οι «ασπρόμαυροι» να συναντήσουν και φέτος την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, όπου υπογράμμισε πως η Ένωση δεν έχει τη δυνατότητα ώστε να κοντράρει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος: «Εγώ νομίζω ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος ΠΑΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια. Τα αποτελέσματα που έχει φέρει, το ρεκόρ που έχει σπάσει και παραμένει αήττητος, τα αποδεικνύουν. Είναι μια πορεία που περιμέναμε όλοι μετά τις επενδύσεις του κ. Σαββίδη. Παίκτες που παίζουν μαζί 2-3 χρόνια, κάποια στιγμή θα έφταναν σε ένα σημείο να κυνηγούν το κάτι παραπάνω. Κατά 90% ήδη έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και πάμε με γεμάτες μπαταρίες για το Κύπελλο. Αν κάνουμε το νταμπλ θα είναι ότι καλύτερο».

Για τα γκολ του Βιεϊρίνια που απέχει σημαντικά από τον αριθμό των δικών του, αλλά όπως είπε χθες στο PAOK24 τα δικά του πρέπει να μετρούν... διπλά γιατί είναι από μακριά:

«Είναι από τα παιδιά που συμπαθώ ιδιαίτερα. Είναι ένας καλός επαγγελματίας, έχει υπηρετήσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια. Είναι αρχηγός, είναι προσγειωμένος, κρατάει ισορροπίες στα αποδυτήρια, έχει πολύ καλή σχέση με τον προπονητή και περνάει τα μηνύματα που πρέπει σε όλους. Έχει πετύχει γκολ και σημαντικά μάλιστα, όπως το τελευταίο με τον Παναιτωλικό. Πιστεύω να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, παρότι είναι εδώ τόσα χρόνια και μιλάμε την ίδια γλώσσα. Είναι όμως ένας από τους αρχηγούς και εκτιμούν το περιβραχιόνιο».

Για τη βραζιλιάνικη «παροικία» του ΠΑΟΚ και την επαφή του μαζί τους:

«Έχω επαφή και σε λίγο θα είμαστε μαζί και πάλι. Οι Βραζιλιάνοι που είναι στον ΠΑΟΚ κάνουν τη διαφορά. Είναι προσγειωμένοι, με εμπειρία στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λεό Ζαμπά με το ταλέντο του, αν μείνει στον ΠΑΟΚ, σιγά-σιγά θα μπορεί να αποδώσει πολύ περισσότερα, γιατί θα αποκτήσει εμπειρίες, θα μάθει τη γλώσσα, θα ενσωματωθεί με τον παλμό των φιλάθλων. Όταν ένας παίκτης ξεπερνάει τα 21-22 και βρίσκεται στην ομάδα 3-4 χρόνια, μπορεί να διαχειριστεί το ταλέντο του καλύτερα».

Για τον ενθουσιασμό που βγάζει ο Ζαμπά:

«Μην ξεχνάμε ότι είναι 20 χρονών, προέρχεται από τις ακαδημίες της Κορίνθιανς, φοράει ασπρόμαυρα, έχει τους πιο δυνατούς φιλάθλους στη Βραζιλία. Είναι ένα χαρούμενο παιδί, έχει ενθουσιασμό. Μακάρι να το κρατήσει και να το εκμεταλλεύεται σε κάθε παιχνίδι να φεύγει με χαρά και χαμόγελο από το γήπεδο».

Για τον Πέδρο Ενρίκε:

«Ο Πέδρο είναι πολύ καλό παιδί. Αυτό που του λείπει είναι η περισσότερη ψυχραιμία στο παιχνίδι, γιατί με τον ενθουσιασμό του, δέχεται κάποιες φορές κίτρινες κάρτες. Είναι καλός επιθετικός, που παίζει και στις δύο πλευρές, που μπορεί να κάνει ζημιά σε μία κλειστή άμυνα και νομίζω ότι η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ φέτος, με τον αέρα του πρωταθλητή, ίσως του χρόνου τον κάνει καλύτερο».

Για τα δικά του 66 γκολ και τα 35 του Πρίγιοβιτς και τον κίνδυνο που δεν υπάρχει τώρα να τον φτάσει:

«Χωρίς να μειώσω την ικανότητα και την προσωπικότητα του Πρίγιοβιτς, ήταν ένας επιθετικός περιοχής, που δούλευε όλη η ομάδα για αυτόν. Εγώ έπαιζα σέντερ φορ, στα άκρα, επιθετικό και αμυντικό χαφ, μέχρι και δεξί μπακ! Ήμουν ένας μπαλαντέρ που έπαιζα σχεδόν σε όλες τις θέσεις, για αυτό υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Δε μέτρησα πόσα γκολ έχω βάλει, μέτρησα πόσες φορές έφυγα νικητής από το γήπεδο».

Για το νταμπλ και αν πιστεύει ότι θα έρθει φέτος:

«Το πρωτάθλημα σίγουρα! Για το Κύπελλο έχω πολύ θετική σκέψη και πιστεύω ότι με τον αέρα του πρωταθλητή που θα έχει ο ΠΑΟΚ, όποια ομάδα και αν βρεθεί απέναντι του, θα έχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ δεν έχει τη δυνατότητα να κοντράρει τον ΠΑΟΚ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει μια επτάδα παικτών που παίζουν σχεδόν τρία χρόνια μαζί, μιλούν την ίδια γλώσσα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η επικοινωνία τους είναι πολύ δυνατή».

Διαβάστε ακόμη...