«Ο ρατσισμός είναι απεχθής και παρωχημένος» (pic)

Από sdna.gr: Μήνυμα σε «σκληρή» γλώσσα από τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκο Κυριάκο, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά Του Ρατσισμού Και Των Φυλετικών Διακρίσεων.
Πηγή: sdna.gr
«Ο ρατσισμός είναι απεχθής και παρωχημένος» (pic)

Αποτυπώνοντας το πώς καλλιεργείται και κυριαρχεί ο ρατσισμός ακόμη και σήμερα, εν έτει 2019, ο Κυριάκος Κυριάκος έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού, τον οποίο χαρακτηρίζει απεχθή και παρωχημένο.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Ρατσισμός είναι η πολιτική εκμετάλλευση της μισαλλοδοξίας που δημιουργείται σε αρκετούς ανθρώπους με φτωχή εκπαίδευση και εμφύτευση χιλιάδων στερεοτυπικών προκαταλήψεων και αμέτρητων ημιμαθών ιστορικών αναγνώσεων.

Κανείς δεν γεννιέται κακός, αλλά πολλοί γινόμαστε «χρήσιμοι ηλίθιοι» μαθαίνοντας πρώτα να μισούμε το διαφορετικό για να καθορίσουμε τη δική μας ύπαρξη. Το μίσος τρέφει, δημιουργεί χειραγωγημένους στρατούς, δημιουργεί την ανάγκη για κάθε είδους «στρατηγούς».

Ο ρατσισμός είναι πολιτική, όχι έμφυτη ανάγκη διαφοροποίησης των ανθρώπων μεταξύ τους. Ο ρατσισμός αποφασίστηκε σε γραφεία ως στρατηγική, δεν προκλήθηκε όταν ο Μέγας Αλέξανδρος συναντούσε νέους λαούς, με διαφορετικά χρώματα και τους ενσωμάτωνε με σεβασμό στην κουλτούρα τους.

Ο ρατσισμός είναι απεχθής και παρωχημένος.

Όποιος λευκός δεν θα δεχθεί να αρπάξει ένα μαύρο χέρι πέφτοντας από γκρεμό, όποιος λευκός καρκινοπαθής δεν χρησιμοποιήσει το φάρμακο που εφηύρε ασιάτης επιστήμονας, όποιος οπαδός δεν πανηγυρίζει γκολ της ομάδας του που σημειώθηκε από ξένο ποδοσφαιριστή, μπορεί να απευθυνθεί σε έναν καλό λευκό ψυχίατρο να λύσει τα θέματά του.

Απαγορεύεται να είσαι ρατσιστής ακόμη και απέναντι στους ρατσιστές.

#ΠαγκόσμιαΗμέραΚατάΤουΡατσισμού»

Διαβάστε ακόμη...