«Μια χρονιά όνειρο, με παίκτες που θα σκότωναν για τους οπαδούς τους»

Από paok24.com: Διαβάστε τι αναφέρει σε αφιέρωμά του το ισπανικό περιοδικό Panenka για τον #PAOK και το αήττητό του, την Τούμπα, τον Ιβάν Σαββίδη, τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τον... Πάμπλο Γκαρσία!
Πηγή: paok24.com
«Μια χρονιά όνειρο, με παίκτες που θα σκότωναν για τους οπαδούς τους»

Το φετινό αήττητο του ΠΑΟΚ εξακολουθεί να απασχολεί τα διεθνή Μέσα, με το ισπανικό περιοδικό Panenka, που εδρεύει στη Βαρκελώνη και έχει χιλιάδες αναγνώστες, να προστίθεται σε αυτά που ασχολείται εκτενώς με την πορεία του Δικεφάλου προς τον τίτλο!

Στο αφιέρωμα του εν λόγω περιοδικού, που φέρνει τον τίτλο "ΠΑΟΚ: Η Τούμπα και ο ίλιγγος", ο συντάκτης του τονίζει αρχικά πως ο ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο εμβληματικά κλαμπ της Ελλάδας, είναι κοντά στο να πετύχει αυτή τη σεζόν "τον στόχο για τον οποίο παλεύει εδώ και δεκαετίες κόντρα στους άλλους αλλά και στον εαυτό του".

Μεταξύ άλλων, ο Ινάκι Λόρντα υπογραμμίζει πως "πάντα είχα αδυναμία, ακόμα και αφοσίωση, για το γήπεδο της Τούμπας. Το θεωρώ ως ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα της Ευρώπης, ως έναν μη εμπορεύσιμο ναό στο έδαφος της Θεσσαλονίκης. Οι γεμάτες κόσμο κερκίδες, οι φωνές, οι φωτοβολίδες και έντεκα ποδοσφαιριστές που θα σκότωναν για τους οπαδούς τους.

Αυτή είναι η αίσθηση που μου έχει μεταδώσει ο ΠΑΟΚ από τη στιγμή που χρησιμοποιώ τη λογική, πάνω από τις εμπρηστικές φιλοδοξίες όπως αυτές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ. Πως ο Πάμπλο Γκαρσία να μη νιώσει σαν το σπίτι του, ο ΠΑΟΚ είναι κομμένος και ραμμένος για παίκτες του διαμετρήματος του".

Στη συνέχεια του κειμένου, γίνεται μια αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και τονίζεται πως ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα τη σεζόν 1975-76 και το δεύτερο τη σεζόν 1984-85, ενώ γίνεται αναφορά και στα έξι Κύπελλα Ελλάδας που έχει ο Δικέφαλος στην τροπαιοθήκη του.

"Η φετινή εκστρατεία, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα συνιστά ίσως μεγαλύτερο επίτευγμα" σημειώνει ο συντάκτης του αφιερώματος, που εν συνεχεία κάνει μία σύντομη αναδρομή στο περσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, τονίζοντας πως η ακύρωση του γκολ του Βαρέλα στις καθυστερήσεις, οδήγησε τον Ιβάν Σαββίδη να μπει στον αγωνιστικό χώρο και η εικόνα του με το όπλο στη μέση να κάνει τον γύρο του κόσμου.

"Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, δεν ήταν τόσο εκνευρισμένος από το χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ομάδα, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με έναν ισχυρό επιχειρηματία. Ο Σαββίδης είναι στενός φίλος του Πούτιν και από το 2012 είναι ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ, όπως είχε κάνει και με τη Ροστόφ.

Στη Θεσσαλονίκη είναι κυρίαρχος, στην ουσία ελέγχει το λιμάνι της πόλης. Ο πρόεδρος έχει εκείνο το προφίλ των ηγετών που ήταν τόσο συνηθισμένοι τη δεκαετία του '90 και εξακολουθούν να υπάρχουν και στο 2019. Η περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, με τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν να μην του επιτρέπουν να στεφθεί πρωταθλητής για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Υπάρχουν ακόμα ημέρες, αλλά είναι πιθανό ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τέτοια ευκαιρία να αυξήσει σε τρία τα πρωταθλήματά του. Δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν και έχει 10 βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό, είκοσι από την ΑΕΚ και 45 από τον Παναθηναϊκό. Ή τώρα ή ποτέ.

Στον ΠΑΟΚ έχουν ποντάρει τα πάντα στο στοίχημα του πρωταθλήματος, στο Europa League τερμάτισε τελευταίος στον όμιλο με Τσέλσι, Μπάτε και Βιντεότον. Το έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου, του γιου του μύθου Μιρτσέα, είναι τέλειο. Από την άφιξή του τον Αύγουστο του 2017 στο κλαμπ της Θεσσαλονίκης, έχει συγκεντρώσει ποσοστό νικών άνω του 70%.

Το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ δεν είναι τρελό, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αστέρι στις τάξεις του. Οι πιο γνωστοί είναι ίσως οι Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Αλίν Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και ο νεαρός που αποκτήθηκε από την Άρσεναλ, Τσούμπα Άκπομ. Φυσικά, υπάρχουν και οι Ισπανοί Κρέσπο και Κάνιας.

Αυτό που έχει αξία είναι ότι συνεχίζουν ως αήττητοι, παρά την πώληση του ηγέτη της ομάδας, Πρίγιοβιτς, ο οποίος ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και ενδεχομένως ο καλύτερος επιθετικός στο πρωτάθλημα. Ο Σέρβος πωλήθηκε τον Ιανουάριο για δέκα εκατομμύρια στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας με εννέα γκολ (σ.σ. στο πρωτάθλημα) και πέρυσι, χάρη σε 19 γκολ, ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Το ισχυρό σημείο αυτού του ΠΑΟΚ και του Λουτσέσκου, βρίσκεται στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί μόνο μόνο 12 γκολ σε 25 παιχνίδια και στο σπίτι του είναι παντοδύναμος. Έχει παραχωρήσει μόνο μία ισοπαλία. Τα ύψη είναι πιθανό να προκαλέσουν ίλιγγο και δεν θα είναι εύκολο ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, αλλά ίσως έχουμε να κάνουμε μία ένα ιστορικό έτος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης".

Διαβάστε ακόμη...