Ακούνητοι Πασχαλάκης και Κρέσπο

Από inpaok.com: Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και με 200 από τους 240 αγώνες να έχουν διεξαχθεί, οι ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει ως τώρα 434 ποδοσφαιριστές. Τους λιγότερους ποδοσφαιριστές έχει ο Αστέρας Τρίπολης, μόλις 23, ενώ τρεις ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει από 31 ποδοσφαιριστές.
Πηγή: inpaok.com
Ακούνητοι Πασχαλάκης και Κρέσπο

Ο ΠΑΟΚ έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα 27 παίκτες, αλλά έως το τέλος της σεζόν ίσως αυξηθεί ο αριθμός, καθώς εφόσον εξασφαλιστεί ο τίτλος ο Λουτσέσκου μπορεί να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους.

Δύο παίκτες του Δικέφαλου ήταν παρόντες και στα 25 έως τώρα ματς της ομάδας στη Super League: ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο.

Από εκεί και πέρα 23 συμμετοχές έχουν οι Μπίσεσβαρ, Βαρέλα και Μάτος, 22 έχει ο Βιεϊρίνια, 20 ο Ζαμπά και ο Μαουρίσιο, 18 ο Λημνιός, 17 ο Άκπομ και ο Πέλκας, 16 ο Σάκχοφ και ο Ελ Καντουρί, 13 ο Πρίγιοβιτς και ο Κάνιας, 11 ο Βέρνμπλουμ, 9 ο Ουάρντα, 6 ο Ολιβέιρα, ο Σφιντέρσκι και ο Τόσκα, 4 ο Ενρίκε, ο Γιαννούλης και ο Καρέλης, 3 ο Χατσερίδης και ο Μίσιτς, 2 ο Κίτσιου και μία ο Λύρατζης.

Κατά κανόνα οι ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία είναι οι πρώτες που δίνουν φανέλα σε πολλούς παίκτες, είτε με ενίσχυση τον Ιανουάριο, είτε με πολλές αλλαγές από το υπάρχον ρόστερ. Έτσι οι πέντε τελευταίες της βαθμολογίας έχουν χρησιμοποιήσει 29-31 παίκτες.

Εξαίρεση είναι ο Αστέρας Τρίπολης, που παρά το κακό ξεκίνημά του, επέμεινε στους ίδιους ποδοσφαιριστές, με μια μόνο προσθήκη τον Ιανουάριο!

Βέβαια κανόνας δεν υπάρχει, αφού μπορεί ομάδα με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να κάνει συχνά αλλαγές στην ενδεκάδα. Και φυσικά προς το τέλος του πρωταθλήματος, όταν έχει επιτευχθεί ή έχει χαθεί ο βαθμολογικός στόχος, μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε περισσότερους παίκτες.

Αναλυτικά ο αριθμός των ποδοσφαιριστών, που έχει χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα (οι ομάδες αναφέρονται με τη βαθμολογική τους σειρά, για να φανεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τη θέση):

1. ΠΑΟΚ: 27 παίκτες
2. Ολυμπιακός: 29
3. ΑΕΚ: 26
4. Ατρόμητος: 24
5. Άρης: 28
6. Παναιτωλικός: 28
7. Παναθηναϊκός: 25
8. Λαμία: 27
9. Πανιώνιος: 31
10. Ξάνθη: 27
11. Αστέρας Τρίπολης: 23
12. ΑΕΛ: 29
13. ΠΑΣ Γιάννινα: 30
14. ΟΦΗ: 31
15. Λεβαδειακός: 29
16. Απόλλων Σμύρνης : 31

ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Αυτός που αλλάζει δύσκολα σε μια ενδεκάδα είναι ο τερματοφύλακας. Ακόμα και αν οι περισσότερες ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει δύο ως τώρα, δεν παύει στις περισσότερες ο ένας να είναι βασικότατος. Οι 11 από τις 16 ομάδες λοιπόν, έχουν χρησιμοποιήσει από δύο τερματοφύλακες. Συνηθισμένος αριθμός σε μια σεζόν, αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή τον Ιανουάριο.

Σε τρεις ομάδες ο τερματοφύλακας δεν αλλάζει με τίποτε ως τώρα. Στον ΠΑΟΚ ακούνητος από την ενδεκάδα είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Επίσης σε όλα τα ματς των ομάδων τους έχουν παίξει ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην Ξάνθη και ο Όγκμουντουρ Κρίστινσον στη Λάρισα.

Δύο ομάδες έχουν δώσει γάντια σε τρεις τερματοφύλακες. Ο Πανιώνιος και ο Απόλλων Σμύρνης.

Αναλυτικά:

3 τερματοφύλακες: Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης.

2 τερματοφύλακες: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος Αθηνών, Άρης, Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Λεβαδειακός.

1 τερματοφύλακας: ΠΑΟΚ, Ξάνθη, ΑΕΛ.

Διαβάστε ακόμη...