Η δεύτερη... νιότη του Μπίσεσβαρ

Από sdna.gr: Ένας Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στα καλύτερά του. Χωρίς υπερβολή θα έλεγε κανείς πως ο «μαέστρος» του ΠΑΟΚ διάγει τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του, βάζοντας το πολύτιμο... λιθαράκι του στην φετινή ξέφρενη πορεία του Δικεφάλου προς τον τίτλο.
Πηγή: sdna.gr
Η δεύτερη... νιότη του Μπίσεσβαρ

Μετά από περίπου τρία χρόνια παρουσίας στις τάξεις του ΠΑΟΚ, δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή. «Μαέστρος» και «αρτίστας» είναι μόνο μερικά από τα προσωνύμια που έχουν δώσει στον Μπίσεσβαρ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προκειμένου να αποτυπώσουν την καλλιτεχνική φλέβα του ανθρώπου που ήρθε για να μείνει...

Η φετινή σεζόν -ωστόσο- φαντάζει με την «γλώσσα» των αριθμών η καλύτερη μέχρι τουλάχιστον την επόμενη... Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει στο πρωτάθλημα της Super League, έξι γκολ και έξι ασίστ, αποτελώντας μια «σταθερά» στην φαρέτρα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι εμπνεύσεις του στο δημιουργικό κομμάτι, τον έχουν αναγάγει σε έναν... game changer, όντας ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει την εικόνα ενός παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί και διαβάζει καλά το παιχνίδι, ανοίγει διαδρόμους, κάτι που αποδεικνύουν και οι 38.83 πάσες ακριβείας σε ποσοστό επιτυχίας 80.1%.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι αντίπαλοι προσπαθούν να... κλειδώσουν καλά τον Μπίσεσβαρ, θέλοντας να εξουδετερώσουν κάθε προσπάθεια του Δικεφάλου να κάνει παιχνίδι από τον άξονα, όπως συνέβη και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, οδηγώντας τους «ασπρόμαυρους» στην ανάπτυξη από πίσω και από τα πλάγια.

Ακόμη και στο Κύπελλο όμως, η παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην σύνθεση του ΠΑΟΚ, κάνει αίσθηση καθώς σε έξι συμμετοχές έχει ήδη δύο γκολ και τρεις ασίστ. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις τέσσερις εμφανίσεις στην Ευρώπη, ο φετινός Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κινείται με τα φρένα σπασμένα και σε σύνολο 2.109' συμμετοχών έχει οχτώ γκολ και εννέα ασίστ, έχοντας συμμετοχή στο 22% των τερμάτων του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος ως βασικός στο 88% των αγώνων.
Περνάει καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω

Σε ορίζοντα τριετίας, σαφώς η φετινή φαντάζει άκρως παραγωγική για εκείνον, και δείχνει πως τα «ασπρόμαυρα» του πάνε γενικώς πολύ... Τα νούμερα του με την φανέλα του Δικεφάλου πιστοποιούν πως ο «αφάνας» περνάει μια δεύτερη νιότη με το κοντέρ να έχει καταγράψει 109 συμμετοχές με συγκομιδή 18 τερμάτων και 23 ασίστ.

Ακόμη και με την φανέλα της Καϊσέρισπορ είχε άκρως εντυπωσιακά νούμερα αλλά δεν έφτασε ποτέ τα αντίστοιχα του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Τουρκία για τέσσερα (!) χρόνια, συμπλήρωσε 130 συμμετοχές με 19 γκολ και 24 ασίστ.

Για την ιστορία, η προηγούμενη καλύτερη σεζόν του σημειώθηκε την σεζόν 2008/09, όταν σε 34 εμφανίσεις με την φανέλα της Φέγενορντ, μέτρησε εφτά γκολ και οκτώ ασίστ.
Δεν πάει πουθενά στον ΠΑΟΚ θα μείνει...

Η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του δεν αποδείχθηκε εύκολη... Από την πρώτη στιγμή όμως τόσο εκείνος όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν κάνει σαφές πως θέλουν να συνεχίσουν μαζί. Ο «αρτίστας» δεν δίστασε να δηλώσει ακόμη και δημόσια πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, εφόσον ολοκληρωθεί θετικά το ζήτημα της συνεργασίας του με τους Θεσσαλονικείς. Και από την πλευρά του όμως ο ΠΑΟΚ, όταν άκουσε τις «σειρήνες» γύρω από τον Μπίσεσβαρ, έσπευσε να τακτοποιήσει άμεσα το θέμα. Οι διαπραγματεύσεις «κολλούσαν» στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, όμως, την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη και το τελευταίο ραντεβού με τον μάνατζέρ του βρέθηκε η «χρυσή τομή».

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον καλλιτέχνή του για ακόμη τρία χρόνια, απαλλάσσοντας και απολαμβάνει να τον βλέπει σε μεγάλα κέφια...

Διαβάστε ακόμη...