Οριστικό: Ο ΠΑΟΚ σηκώνει το κύπελλο στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο του!

Από sfina.gr: Κατόπιν ωρίμου σκέψεως τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση της ΕΠΟ κατέληξε στο συμπέρασμα πως το ΟΑΚΑ μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια έναν τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ με κόσμο στις εξέδρες.
Πηγή: sfina.gr
Οριστικό: Ο ΠΑΟΚ σηκώνει το κύπελλο στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο του!

Αυτό προκύπτει από το δικό μας ρεπορτάζ, αυτό θέλει και ο ΠΑΟΚ και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία, ούτε από την ΑΕΚ, ούτε από την ξένη επιτροπή επιτήρησης. Όλοι αντιλαμβάνονται πως η λύση διεξαγωγής ενός τελικού ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο εξωτερικό, θα αποτελέσει άλλο ένα «πλήγμα» για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκτός του ό,τι είναι πολυδάπανη διαδικασία, με πολλά πρακτικά προβλήματα και εν τέλει, μάλλον, αχρείαστη.

Αυστραλιανές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων προσφέρουν άνω του ενός εκατ. ευρώ στην διοργανώτρια αρχή για την διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας στην Μελβούρνη. Η συνολική δαπάνη, όμως, ενός τελικού στην Μελβούρνη, υπολογίζεται από την διοίκηση της ΕΠΟ, ότι θα υπερβεί το ένα εκατ., γιατί είναι πολλά τα λειτουργικά έξοδα, κυρίως λόγω της μετακίνησης σε μία τόσο μακρινή ήπειρο, όπως είναι η Αυστραλία. Πρακτικά οι θεατές θα είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ομογενείς. Ποιος θέλει να «τιμωρήσει» και να στερήσει από χιλιάδες φιλάθλους εντός Ελλάδας την χαρά να δουν την ομάδα τους στον τελικό;

Για την διεξαγωγή του τελικού ΑΕΚ – Ολυμπιακός το 2016, επί διοίκησης Γιώργου Γκιρτζίκη, είχε μελετηθεί ως έδρα η περίπτωση του Βερολίνου, αλά εν τέλει ο τελικός έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ. Τα έξοδα στην Γερμανία είναι... ψίχουλα σε σύγκριση με έναν τελικό στην Αυστραλία, αλλά και πάλι οι άνθρωποι της ΕΠΟ, δεν θεωρούν πως υπάρχει λόγος μεταφοράς του τελικού στο εξωτερικό.

Αποδείχτηκε στον περσινό τελικό

Κι αυτό διότι, αποδείχτηκε πέρυσι, πως είναι εφικτή η διεξαγωγή ενός τελικού ΠΑΟΚ – ΑΕΚ με απόλυτη ασφάλεια στο ΟΑΚΑ, παρότι και πάλι το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο και έκρυθμο, με αυξημένη την αντιπαλότητα, μεταξύ των δύο ομάδων, εξαιτίας των γεγονότων που είχαν διαδραματισθεί δύο μήνες νωρίτερα στο περιπετειώδες ντέρμπι της Τούμπας.

Μάλιστα, οι επιτελείς της ομοσπονδίας λένε, πως θα μπορούσαν στον περσινό τελικό να δοθούν στους δύο φιναλίστ και περισσότερα εισιτήρια. Διαπιστώθηκε στην πράξη, ότι από την Θύρα 35 στο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ, όπου κάθονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, μέχρι την άλλη γωνία απέναντι στις κερκίδες, όπου βρίσκονταν οπαδοί της ΑΕΚ, ήταν πολύ μεγάλο το κενό και θα επέτρεπε την διαμονή άλλων 2.000 εισιτηρίων σε κάθε ομάδα.

Υπενθυμίζουμε, ότι στον περσινό τελικό είχαν πάρει από 17.000 εισιτήρια η κάθε ομάδα. Στον περσινό τελικό δεν έγιναν γενικευμένα επεισόδια (πλην των καθιερωμένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο), λένε άνθρωποι της ομοσπονδίας, φέτος γιατί να γίνουν;

Αποφάσεις στο δ.σ. της 9ης Απριλίου

Βέβαια, όλα αυτά θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ στις 9 Απριλίου. Στην δεδομένη χρονική στιγμή, πάντως, η τάση είναι αυτή που περιγράφουμε στο ρεπορτάζ.

Η εικόνα που έχουν οι επιτελείς της ΕΠΟ, είναι πως και οι επιτετραμμένοι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, δεν θα έχουν καμία αντίρρηση για την διεξαγωγή ενός τελικού κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Αν και πέρυσι η οσμή από τα δακρυγόνα που έπεσαν στο τέλος του τελικού μεταφέρθηκε με τον αέρα στα επίσημα, όπου κάθονταν απεσταλμένοι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Το συμβάν τους δημιούργησε μία αλγεινή εντύπωση, όχι, όμως, ικανή να τους κάνει να ζητήσουν την διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου εκτός Ελλάδας.

Συμπερασματικά, όλα δείχνουν, πως ο φετινός τελικός (και με φιναλίστ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) θα γίνει στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ με κόσμο, αφού φαίνεται πως συμφωνούν προς αυτή την κατεύθυνση όλες οι πλευρές. Είναι κάτι που θέλει ο Δικέφαλος του Βορρά, αφού φιλοδοξεί φέτος να κλείσει θριαμβευτικά την σεζόν με την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του, πετυχαίνοντας, ό,τι δεν κατάφερε το 1985 στον χαμένο τελικό με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμη...