«Κλειδί ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ»

Από inpaok,com: Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και ως παίκτης και ως προπονητής. Ως τεχνικός κάθισε στον πάγκο του Δικέφαλου λίγους μήνες το 2010, αλλά πρόλαβε να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας, καθώς την οδήγησε στην πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη.
Πηγή: inpaok,com
«Κλειδί ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ»

Ο Δερμιτζάκης είχε τότε παίκτη και τον Βιεϊρίνια, στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για τον Δικέφαλο και τη φετινή του πορεία προς τον τίτλο και έπλεξε το εγκώμιο του Πορτογάλου.

Χαρακτηριστικά είπε γι' αυτόν: «Όταν μια ομάδα επενδύει και έχει ένα μεγάλο μπάτζετ είσαι πιο κοντά στο να δημιουργήσεις μια καλή ομάδα. Θέλει, όμως, και πολλή αγάπη. Οι παίκτες που θα έρθουν να πάρουν τέτοια κίνητρα, τέτοιες εικόνες που θα τις μεταφέρουν και θα βγαίνει αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Στο παρελθόν έχουμε δει ομάδες που δαπάνησαν πολλά χρήματα και δεν κατάφεραν να κάνουν ομάδες. Δεν υπήρχε το μπόλιασμα για έναν τέτοιο στόχο. Ο ΠΑΟΚ το έχει αυτό στον μέγιστο βαθμό. Είχα την τιμή να έχω τον Βιεϊρίνια στην ομάδα όταν ήταν μικρός τότε, το 2010. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί με θετικά βιώματα. Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ήταν τυχερός διότι οι παρέες του, οι Γκαρσία, Λίνο κτλ ήταν καλά παιδιά. Του μετέφεραν πράγματα που τα κράτησε και τα μεταφέρει τώρα στους υπόλοιπους. Είναι καλός παίκτης, το βλέπουμε αυτό. Έχει, όμως, πολλά να δώσει ακόμη στον ΠΑΟΚ αγωνιστικά».

Για το αν ήταν η μεταγραφή Βιεϊρίνια κίνηση-κλειδί για το χτίσιμο της ομάδας που θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα: «Δεν είναι ότι απλά έφερες έναν καλό παίκτη, έναν παίκτη που ήρθε από ένα Πρωτάθλημα άλλου επιπέδου. Είναι ένα παιδί που προερχόταν από την ομάδα και συνεπώς δεν χρειαζόταν προσαρμογή. Ερχόμενος πίσω, ήξερε πού ερχόταν και τι πρέπει να μεταφέρει στους υπόλοιπους. Γι' αυτό ήταν μεταγραφή-κλειδί ο ερχομός του στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα καλό σύνολο, δεν πρέπει να ακυρώνουμε την προσπάθεια των παικτών. Όμως ο Βιεϊρίνια μεταφέρει πράγματα. Όταν κολλάει η ομάδα, εμψυχώνει, παρακινεί. Επίσης, κάνει τη διαφορά το ότι σκοράρει και μάλιστα καθοριστικά γκολ αγωνιζόμενος ως μπακ, μια θέση που δεν προσφέρει γκολ».

Για τον Ζαμπά: «Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ταλαντούχος με πολύ καλά στοιχεία για τη θέση που αγωνίζεται. Καλώς ο ΠΑΟΚ του έβαλε υψηλή ρήτρα, διότι επενδύει σε αυτόν. Λόγω ηλικίας δεν έχει δώσει αυτά που μπορεί. Το ταβάνι του είναι υψηλό. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να τον κρατήσει και να επενδύσει ακόμη περισσότερο σε αυτόν, διότι είναι παιδί που στο μέλλον θα απασχολήσει μεταγραφικά την ομάδα».

Για τον Ολιβέιρα: «Είναι καλός ποδοσφαιριστής με καλές παραστάσεις. Θέλει χρόνο προσαρμογής. Του χρόνου, αν είναι στην ομάδα με το καλά, θα δείξει τα πραγματικά του χαρακτηριστικά. Το ποσό της ρήτρας είναι, βέβαια, τεράστιο, όμως, είναι θέμα διοίκησης. Αυτοί θα τα βάλουν κάτω και θα δουν αν πρέπει να μείνει ή όχι. Εκτός από τα αμυντικά του χαρακτηριστικά, παίζει επιθετική άμυνα, είναι παίκτης που πατά και περιοχή. Για τη θέση του είναι πλεονέκτημα αυτό».

Για την πορεία της Καβάλας, η οποία είναι πολύ κοντά στην άνοδο: «Από το καλοκαίρι όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με την Καβάλα κάνουμε κάτι με πολλή αγάπη. Στόχος να είναι η ομάδα να φύγει από αυτές τις κατηγορίες και να βάλει τις βάσεις για κάτι καλό. Η Καβάλα έχει παρελθόν και κάτω από πολλή δουλειά και αγάπη θα έχει και μέλλον».

Διαβάστε ακόμη...