Όταν κάποιοι έφερναν την καταστροφή, ο ΠΑΟΚ έφερνε τη Μπετανκούρ

Από paok24.com: Το «κανόνι» του ΠΑΟΚ «σκότωσε» τον Άρη και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των σκόρερς στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.
Πηγή: paok24.com
Όταν κάποιοι έφερναν την καταστροφή, ο ΠΑΟΚ έφερνε τη Μπετανκούρ

Ομολογουμένως το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν από τα πλέον περιπετειώδη στην ιστορία του τμήματος του γυναικείου ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ.

Ο περσινός τίτλος κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική, με τον Δικέφαλο του Βορρά να παραμένει στην κορυφή της Ελλάδας και να προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που του δημιούργησε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει μέρος στο φετινό Champions League και τη δευτεραθλήτρια ομάδα των Ελπίδων Καρδίτσας να παίρνει τη θέση του ως εκπρόσωπος της χώρας μας.

Το τμήμα μπήκε σε μία περίοδο πρωτοφανούς αναταραχής για τα δεδομένα του συλλόγου με διαδοχικές αποχωρήσεις παικτών οι οποίες μάλιστα άφησαν αιχμές για τα όσα επικρατούσαν στον ΠΑΟΚ.

Ο κόσμος του Δικεφάλου έβλεπε ένα τμήμα - κόσμημα του «ασπρόμαυρου» Ερασιτέχνη να ανταλλάσσει δημοσίως βέλη με πρώην παίκτριες της ομάδας και άσκησε σφοδρή κριτική, πριν καν αρχίσει η νέα σεζόν.

Μπορεί κάποιοι εκτός ομάδας να προσπάθησαν να φέρουν την καταστροφή, όμως οι άνθρωποι του τμήματος είχαν έτοιμες τις απαντήσεις οι οποίες αποδείχτηκαν ηχηρές και ήταν αυτές που οδηγούν τον ΠΑΟΚ κοντά στην κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, με τις «ασπρόμαυρες» να είναι στο +5 από τα δεύτερα Τρίκαλα και στο +6 από τον τρίτο Άρη.

Όταν κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για τέλος εποχής, ο Δικέφαλος επένδυσε στην έμπειρη Κολομβιανή παίκτρια των Ελπίδων Καρδίτσας, Γκιζέλα Μπετανκούρ η οποία ήρθε στη Θεσσαλονίκη και κάνει τη διαφορά.

Με 23 γκολ μέσα στη σεζόν και άλλες τόσες ασίστ, η Μπετανκούρ είναι αναμφισβήτητα τη φετινή σεζόν η κορυφαία παίκτρια του ΠΑΟΚ σε μία σεζόν - όνειρο μέχρι στιγμής για το σύνολο του Πέριτσα Κρστιτς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μετράει 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, κερδίζοντας δύο φορές στη σεζόν τον Άρη με το ίδιο σκορ και η επιθετική του αποτελεσματικότητα έχει ήδη αγγίξει τον αριθμό των 75 (!) τερμάτων, 27 περισσότερων από την ομάδα με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε και ο πίνακας των σκόρερς της Α' Εθνικής είναι «ασπρόμαυρος» με την Μπετανκούρ να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με 23 γκολ, την Σπυριδωνίδου να ακολουθεί με 15, τη Βαρδαλή με 13 και την Κακαμπούκη με 9 γκολ να κλείνει την πρώτη πεντάδα, πίσω από την Σάλκουνιτς του Ατρομήτου.

Διαβάστε ακόμη...