Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να χάσει από κανέναν

Από sdna.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης σχολιάζει στο SDNA την μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, εκθιάζει τον Αντρέ Βιειρίνια και στέκεται στην απουσία του Ζοζέ Μαουρίσιο.
Πηγή: sdna.gr
Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να χάσει από κανέναν

Ήταν ακόμα μία σημαντική νίκη, η οποία φέρνει την ομάδα ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα που έχει ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να την κερδίσει καμία ομάδα. Είναι με διαφορά η καλύτερη, αυτή που έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, αυτή που έχει το σύνολο και πραγματικά δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, η ομάδα έδειξε τεράστια ωριμότητα και το πως μπορεί να διαχειριστεί και να κερδίσει ένα παιχνίδι. Νομίζω πως όπως ήταν σημαντικές όλες οι νίκες, έτσι και αυτή, γιατί τον φέρνει ακόμα ποιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σαν εικόνα παιχνιδιού, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και έκανε το παιχνίδι που μας έχει συνηθήσει, στο χθεσινό δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Εκεί όμως έδειξε την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που έχει και τη μεγάλη διαφορά επιπέδου κάποιων ποδοσφαιριστών και μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι. Γενικότερα η λειτουργία σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού ήταν καλή και σε καμία περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν πιέστηκε, ακόμα και όταν έμεινε πίσω στο σκορ.

Το έχω πει αρκετές φορές, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές, με ποιότητα και προσωπικότητα που ανα πάσα στιγμή μπορεί να διαχειριστεί και να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού.

Κάτι ανάλογο έγινε και εχθές και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα καίριο σημείο, αντέδρασε γρήγορα. Αυτό έγινε με μία καταπληκτική ενέργεια ενός πολύ σπουδαίου ποδοσφαιριστή, του Βιειρίνια. Είναι αρχηγός σε όλα τα επίπεδα, μέσα και έξω από το γήπεδο. Αξίζει σεβασμός σε αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή.

Αγωνιστικά, η ομάδα παρατάχθηκε με το γνωστό σύστημα 4-2-3-1 και για πρώτη φορά έλειψε ο Ζοζέ Μαουρίσιο, που καλήφθηκε από το δίδυμο Ολιβέιρα – Σάκχοφ. Ο Μαουρίσιο είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής που θα λείψει από την ομάδα, αλλά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα και το υλικό για να καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει. Ελπίζω στο μέλλον να μη στοιχήσει τόσο πολύ η απουσία του.

Το σημαντικότερο ήταν όμως, ότι μετά τη νίκη, όλοι αναφέρθηκαν στην απουσία του Μαουρίσιο. Αυτό δείχνει το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Είναι συγκινητικό και φαίνεται ότι είναι μία οικογένεια και αυτό βγαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναφορικά με τη διαιτησία, πιστεύω ότι για άλλη μία φορά δεν ήταν καλή και αδίκησε τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι με διάφορους τρόπους προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγματα στον Δικέφαλο και δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Στη φάση του Άκπομ, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι και ήταν ένα πεντακάθαρο γκολ. Το πέναλτι θα έλεγα πως ήταν αυστηρό, ενώ φόρτωσε τους ποδοσφαιριστές με κάρτες. Έχασε το παιχνίδι με τα πολλά σφυρίγματα, δεν άφησε τις ομάδες να βρούνε τον ρυθμό τους.

Απομένουν πέντε αγωνιστικές και κάθε αγωνιστική που περνάει, ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι βρίσκεται στην κορυφή επειδή το αξίζει, γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θα είναι αυτή που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη...