Ο δρόμος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Από sfina.gr: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια και για πρώτη φορά θα μπει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από το «μονοπάτι» των πρωταθλητών, εκεί όπου όπως φαίνεται θα έχει πιο βατούς αντιπάλους στην προσπάθεια του να μπει για πρώτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Πηγή: sfina.gr
Ο δρόμος για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Δικεφάλος, θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Αυτό το... απρόοπτο θα είναι να μην πάρει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μια ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα στην χώρα της ή έστω μια θέση στην πρώτη τετράδα του πίνακα της βαθμολογίας.

Σύμφωνα με το καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ για την επόμενη σεζόν, η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο είναι προγραμματισμένη στις 18 Ιουνίου, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν οι 23-24 Ιουλίου και 30-31 του ίδιου μήνα. Σε αυτή την φάση θα συμμετέχουν συνολικά 20 ομάδες, μεταξύ αυτών οι πρωταθλήτριες Δανίας και Κροατίας, αλλά και οι 17 ομάδες που θα περάσουν από τον πρώτο προκριματικό. Ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται στους ισχυρούς αν αγωνιστεί σε αυτή την φάση και θα αντιμετωπίσει κάποια εκ των Παρτιζάνι (Αλβανία), Σκεντίγια (Σκόπια), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία), Σερίφ (Μολδαβία), Ρίγα (Λετονία), Νόμε Κάλιου (Εσθονία).

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μπει στην κλήρωση της 22ης Ιουλίου για τον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου θα πάρουν μέρος άλλες 11 ομάδες. Οι 10 νικητές της προηγούμενης φάσης, συν της πρωταθλήτριες από Ολλανδία και Τσεχία. Δεδομένα ο Δικέφαλος θα βρίσκεται στο γκρουπ των ανίσχυρων και θα έχει πιθανό αντίπαλο τον Άγιαξ ή την Αϊντχόβεν. Εκτός των Ολλανδών, ο Δικέφαλος ενδεχομένως να βρει μπροστά του μια εκ των Σέλτικ, Κοπεγχάγη, Αστάνα και ΜΠΑΤΕ.

Στο τελευταίο βήμα πριν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ ακόμα δεν γνωρίζει αν θα είναι στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους, γιατί αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιον αντίπαλο θα αποκλείσει στην τρίτη προκριματική φάση, αφού θα πάρει τους βαθμούς της ομάδας που θα αφήσει εκτός. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 5 Αυγούστου και τα παιχνίδια στις 20-21 Αυγούστου και 27-28 του ίδιου μήνα.

Σε αυτή την φάση θα αγωνιστούν εκτός του ΠΑΟΚ, πέντε ομάδες από τα προκριματικά συν της Γιουνγκ Μπόις και Σλάβια Πράγας που δεδομένα θα βρίσκονται στους αδύναμους. Την θέση των Τσέχων μπορεί να πάρει η Σάλτσμπουργκ μόνο αν δεν κατακτήσει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μια ομάδα που θα κερδίσει από το πρωτάθλημα την πρόκριση της στους ομίλους.

Διαβάστε ακόμη...