ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ...το βολικο παιδι...στην Εθνικη του ΑΓΓΕΛΟΥ!!!

Από toumbalibre1926.blogspot.gr: Επαγγελματίας αναπληρωματικός...ο "βολικός"...το καλό παιδί που δε μιλάει και περιμένει αγόγγυστα τη σειρά του, ζεσταίνοντας τον πάγκο,κοντρα στα αδιαμφισβήτητα προσόντα του όμως, η σειρά αυτή δεν ερχόταν.
Πηγή: toumbalibre1926.blogspot.gr
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ...το βολικο παιδι...στην Εθνικη του ΑΓΓΕΛΟΥ!!!

Έτσι ώστε δίπλα στο «αναπληρωματικός» να προστεθεί και η στάμπα «γυρολόγος». Στα 24 χρόνια του, όταν άλλοι δηλαδή ταλαντούχοι goalkeepers έχουν φτιάξει όνομα, φήμη και καριέρα, αυτός αναζητούσε την τύχη του στη Β' Κατηγορία Κύπρου με την ομάδα της Κερύνειας!
Εκεί τον έβγαλε η τραυματική -για την αυτοπεποίθηση του- εμπειρία με τον Λεβαδειακό, με τον οποίο κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή για μια ολόκληρη τριετία (2009-2012). Το εκπληκτικό είναι ότι ούτε στην ΠΑΕΚ (την προσφυγική Κερύνεια) στέριωσε, καθώς στο τέλος της σεζόν έμεινε ελεύθερος και για ένα εξάμηνο δεν έβρισκε ομάδα.

Στο βάθος του τούνελ δεν φαινόταν φως και κάθε λογικός άνθρωπος κάπου εκεί θα τα παρατούσε... κάθε λογικός... Όμως ... «When the going gets tough, the tough get going»...και ο Αλέξανδρος ήταν πολύ σκληρός για να λυγίσει στις δυσκολίες...

Ο γεννημένος στην Αθήνα, Σερραίος στην καταγωγή 30χρονος (28 Ιουλίου 1989) τερματοφύλακας δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την ιδέα του κομπάρσου, γι' αυτό και η πορεία της καριέρας του αποτελεί ένα μάθημα ζωής, αφού καμία αναποδιά δεν επισκίασε τη θέληση του, καμία απόρριψη δεν στέρεψε το κουράγιο του.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Τερψιθέα. Στη συνέχεια, έπαιξε στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ για ένα χρόνο και έπειτα στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για 2 χρόνια (2003-2005). Ακολούθως, μετακινήθηκε στην ομάδα της Ηλιούπολης. Στην ηλικία των 17 ετών πήγε στην ομάδα νέων της Γαλατασαράι, όμως δεν μπόρεσε να υπογράψει συμβόλαιο εξαιτίας περιορισμών στον αριθμό ξένων παικτών. Όταν επιτέλους έφτασε η πολυπόθητη στιγμή για το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία – σε έναν αγώνα Πανθρακικού – Βέροιας το Φλεβάρη του '14 –αποβλήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό, υποπίπτοντας σε πέναλτι!

Φτου και από την αρχή... Αυτός που έπιασε τελικά την ευκαιρία από τα μαλλιά ήταν ο νεαρός Γιώργος Αθανασιάδης, που τον αντικατέστησε. Απέκρουσε το πέναλτι και κράτησε το μηδέν έως τέλους, στέλνοντας ξανά τον Πασχαλάκη πίσω στον πάγκο. Ο πρωταγωνιστικος ρόλος, θα αργούσε ακόμα λίγα χρόνια. Oμως, η υπομονή και η επιμονή είχαν γίνει δεύτερη φύση του... σα να λεμε "ανοσία" στις αναποδιές.

"Σε μια σεζόν είχα φτάσει να είμαι 8ος τερματοφύλακας του Λεβαδειακού" εξομολογειται "μόνο στην Κ20 έκανα κάποια ματς. Το φοβερό είναι ότι σε ένα παιχνίδι με την Κ20 της Ξάνθης, ο προπονητής με έβαλε αλλαγή να παίξω σέντερ φορ", έχει πει σε συνέντευξη του.

Στην Κομοτηνή έκανε σε μια διετία 14 συμμετοχές πρωτάθλημα και κύπελλο(9+5). Η απόφαση που άλλαξε τη ζωή του ήταν να μεταγραφεί στον ΠΑΣ τον Ιανουάριο του 2016. Ο Μάρκος Βελλίδης είχε μόλις αποχωρήσει για τον ΠΑΟΚ , αλλά ο Πασχαλάκης δεν είχε αποκτηθεί ούτε τότε για βασικός. Θα ήταν στους «Ζωσιμάδες» αναπληρωματικος του Κώστα Περιστερίδη και πράγματι το πρώτο εξάμηνο δεν έπαιξε ούτε λεπτό.

Προετοιμαζόταν όμως σκληρά για τη μεγάλη μέρα, με τον γυμναστή τερματοφυλάκων του ΠΑΣ, Χρήστο Τσελιόπουλο. Ο άνθρωπος που ασχολήθηκε όσο κανείς άλλος στο παρελθόν μαζί του, πείθοντας τον να ωριμασει και να ενηλικιωθεί. Ήταν τότε που ο Πασχαλάκης συνειδητοποίησε ότι τα αθλητικά προσόντα δεν αρκούν – θα έπρεπε να «δαμάσει» το παιδί που εκρυβε μέσα του για να βαδίσει σε επαγγελματικά πρότυπα.

Ο τραυματισμός του Περιστερίδη το καλοκαίρι του '16 ήταν η αρχή της καθιέρωσης, ήδη στα 28, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με την απίθανη διπλή επέμβαση στην παράταση του εκτός έδρας ματς με την Οντ Γκρένλαντ, όταν απέτρεψε το 4-1, που εξασφαλισε την πρόκριση του ΠΑΣ, κερδισε τη θέση του βασικού.

Οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν τον Γενάρη του 2017 οταν έφυγε νικητής με τα Γιάννενα από την έδρα του ΠΑΟΚ (0-1) έχοντας κατεβάσει τα ρολά, έτσι ώστε πέντε μήνες αργότερα όταν ο Παναγιώτης Γλύκος τραυματίστηκε σοβαρά και ο ΠΑΟΚ μπήκε στο μεταγραφικό παζάρι ψάχνοντας δύο τερματοφύλακες, ο Πασχαλάκης αποκτήθηκε ως αναπληρωματικός του Ροντρίγκο Ρέι, αλλά ήταν πια έτοιμος για "πρωταγωνιστης". Στην μέτρια βραδιά του Αργεντινού στο εκτός έδρας 2-2 του Νοεμβρίου με τον Πανιώνιο, ο Λουτσέσκου του έδωσε την ευκαιρία, ντεμπουταρησε στο εκτός έδρας 3-0 επί της Ξάνθης, κράτησε 7 διαδοχικά παιχνίδια με 0 παθητικό και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα.

Σήμερα, το παιδί αυτό που άργησε να μεγαλώσει, αλλά όταν μεγάλωσε έγινε «θεριό», είναι ο ισχυρός κρίκος μιας ομάδας που φιλοδοξεί βάσιμα να κατακτήσει το πρωτάθλημα 34 χρόνια μετά την τελευταία φορά, που πέτυχε κάτι τέτοιο.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο 30χρονος τερματοφύλακας ξεκινώντας στην βασική ενδεκάδα των «ασπρόμαυρων» στον αγώνα με τον Παναιτωλικό για 41η φορά φέτος( 24 στο πρωτάθλημα, 12 στην Ευρώπη και 4 στο κύπελλο), έχει κάνει ήδη νέο προσωπικό ρεκόρ αφού πέρσι κάθισε κάτω από τα γκολπόστ σε 24 αγώνες ενώ τη σεζόν 2016-2017 με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννενα, πραγματοποίησε 27 συμμετοχές.

Ο θηριώδης γκολκίπερ έχει δεχθεί μόλις 11 τέρματα στη φετινή Super League και με εξαίρεση τρεις-τέσσερις κακές στιγμές, είναι αλάνθαστος κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στα περισσότερα ματς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Πασχαλάκης ήταν καταλυτικός για τους Aσπρόμαυρους και συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να έρθουν μεγάλες νίκες για την ομάδα του.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ήταν τα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό (εκτός), Αρη (εκτός), Τρίπολη (εκτός) και Παναθηναϊκό (εκτός), όπου ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ ήταν ανίκητος και έδωσε πολύτιμα τρίποντα στον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και στα προκριματικά του champions league σε Βασιλεία, Μόσχα και Λισαβόνα όπου δέχτηκε μόνο ένα γκολ και αυτό με πέναλτι!

Η δεύτερη διαδοχική κλήση στην Εθνική Ομάδα αποτελεί αναμφίβολα μία δικαίωση για τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου, ο οποίος θέλει να καθιερωθεί και στο εθνικο συγκρότημα και τον Γενάρη στην πρώτη του κλήση από τον Σκιμπε δήλωσε για το αν θεωρεί ότι άργησε η κλήση του στην Εθνική: "Δεν ξέρω αν άργησε ή όχι αυτό θα φανεί στην πορεία. Την περίμενα πάρα πολύ καιρό βασικά, ήρθε τώρα. Θα φανεί στην πορεία άμα ήρθε την κατάλληλη στιγμή ή όχι. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο και να μπορέσω να καταφέρω και περισσότερα πράγματα" ,ενώ για τις αλλαγές που βλέπει στον εαυτό του από την ημέρα που πήγε στον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα είπε πως "Σε προσωπικό επίπεδο είμαι ο ίδιος. Αγωνιστικά έχω βελτιώσει πολλά πράγματα σε πολλούς τομείς και γι' αυτό ευθύνονται οι προπονητές μου. Σίγουρα πιστώνεται στον κύριο Σκιαθίτη το πόσο έχω βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο και στον κύριο Λουτσέσκου που θέλει κάποια πράγματα από μένα και είναι δίπλα μου και θέλει να τα πετυχαίνω κάθε μέρα. Είναι άνθρωποι που είναι δίπλα μου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί πραγματικά με έχουνε βελτιώσει. Αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσα να ξεχάσω και τους συμπαίκτες μου γιατί με αυτούς περνάω πολλές ώρες μαζί. Είναι άνθρωποι που βελτιωνόμαστε μαζί όλο αυτόν τον καιρό και φυσικά και τη σύντροφο μου".

Το φοβερό με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ είναι πως πριν από τα παιχνίδια με τη Σπαρτάκ Μόσχας έκανε σκέψεις αποχώρησης, αν και εφόσον βρισκόταν μια καλή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Ο υψηλόσωμος πορτιέρο προερχοταν από εκπληκτική σεζόν και πίστευε πως θα μπορούσε να την εξαργυρώσει με μία μεταγραφή εκτός συνόρων.
Τελικά, δεν προέκυψε κάποιο επίσημο ενδιαφέρον και λίγες μέρες μετά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του με την εξαιρετική παρουσία σε ένα ματς προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η «ασπρόμαυρη» διοίκηση επιβράβευσε τον παίκτη με νέο, πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Στην ΠΑΕ η ικανοποίηση για την παρουσία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη κάτω από τα γκολποστ του ΠΑΟΚ είναι τεράστια και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραμείνει κάτοικος Τούμπας για τα επόμενα τρία χρόνια, με τον ΠΑΟΚ να ανανεώνει ένα από τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι εν μέσω μεταγραφικής δραστηριότητας και χειρισμών πολλών ανοικτών υποθέσεων.
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κλήθηκε ξανά από τον Άγγελο Αναστασιάδη στην Εθνική Ελλάδος για τα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2020 , κόντρα σε Λιχτενστάιν (23/3, Βαντούζ) και την Βοσνία (26/3, Ζένιτσα). Η προσπάθεια και η απόδοση του τερματοφυλακα του Δικεφάλου αναγνωρίζονται με τον καλύτερο τρόπο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό αφού ο Πασχαλάκης είναι φέτος βασικός και αναντικατάστατος στην απίστευτη πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε... Ένα όνειρο που άργησε μισή «ποδοσφαιρική ζωή», αλλά ως γνήσιος ονειροπόλος, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης «ξύπνησε» για να το κάνει πραγματικότητα...

Διαβάστε ακόμη...