«Έπεσαν» οι υπογραφές Σαββίδη - Δήμου Θεσσαλονίκης

Από paok24.com:Και με τη... βούλα στα «χέρια» του Ιβάν Σαββίδη το περίπτερο - αναψυκτήριο στον Κήπο του Ίσκιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.
Πηγή: paok24.com
«Έπεσαν» οι υπογραφές Σαββίδη - Δήμου Θεσσαλονίκης

Υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων της πλειοδότριας εταιρίας «DIMERA Group Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», συμφερόντων, Ιβάν Σαββίδη, η σύμβαση για τη μίσθωση του περιπτέρου-αναψυκτηρίου στον Κήπο του Ίσκιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης («Maison Crystal»).

Η διάρκεια μίσθωσης του περιπτέρου, καθώς και του εξωτερικού του χώρου, στον οποίο δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, σε καθορισμένο από τη μελέτη χώρο, είναι εξαετής, με δυνατότητα παράτασης για τρία χρόνια. Το ελάχιστο όριο για την κατάθεση προσφορών ανερχόταν στα 260.000 ευρώ, ενώ το ποσό με το οποίο τελικώς κατακυρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός είναι τα 262.500 ευρώ ετησίως, για το οποίο προβλέπεται προσαύξηση κατά 3% μετά τα τρία χρόνια.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται επίσης η υπογραφή της σύμβασης για τη μίσθωση του περιπτέρου πολιτισμού και αναψυχής στο Κήπο των Εποχών, που κατακυρώθηκε, κατόπιν δημοπρασίας, στην εταιρία «DIMERA Group Μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Η μίσθωση του περιπτέρου είναι πενταετής με δυνατότητα παράτασης για τρία χρόνια. Το ελάχιστο όριο για την κατάθεση προσφορών ήταν τα 28.000 ευρώ, ενώ το τελικώς κατακυρωθέν ποσό ανήλθε σε 131.000 ευρώ ετησίως, με ετήσια προσαύξηση κατά 3%.

«Μια χρονοβόρα και δαιδαλώδης διαδικασία, που σημαδεύτηκε όπως πολλές άλλες από τις συνέπειες της γραφειοκρατίας, φτάνει στο τέλος της μετά από δυο περίπου χρόνια εντατικής προσπάθειας, με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και το όφελος υπέρ του Δήμου» σημειώνει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου–Πολυχρονιάδου» και προσθέτει: «Πλέον τα περίπτερα της Νέας Παραλίας παραδίδονται στους δημότες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μπορούν να γίνουν αποδέκτες πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών και άλλων δράσεων, παράλληλα με την αναψυχή τους, στο ανανεωμένο παραλιακό μέτωπο της πόλης«

»Από τα εννέα περίπτερα της Νέας Παραλίας, τα τέσσερα θα λειτουργήσουν με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον προβλεπόμενο από τις αντίστοιχες μελέτες προβλεπόμενο χώρο, εκ των οποίων τα δυο (Maison Crystal και Περίπτερο Κήπου του Νερού) λειτουργούσαν ήδη με τραπεζοκαθίσματα. Τα έσοδα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής, ανέρχονται στις 733.600 ευρώ, καθώς από το συνολικό ποσό των 917.000 ευρώ το 20% αποδίδεται στην ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίων Α.Ε.) Τα έσοδα αυτά θα αξιοποιηθούν για τη συντήρηση της παραλίας», καταλήγει η Αντιδήμαρχ

Διαβάστε ακόμη...