«Όλη η Αθήνα ενωμένη…»

Από inpaok.com: Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ, που συνεχίζει τα ψέματα για τα όσα έγιναν την περσινή σεζόν, με την κλοπή του τίτλου που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, από την ομάδα του.
Πηγή: inpaok.com
«Όλη η Αθήνα ενωμένη…»

 

Ο προπονητής της ΑΕΚ, παράλληλα παραδέχθηκε ότι όλη η Αθήνα ήταν ενωμένη εναντίον του ΠΑΟΚ, αφού σημείωσε ότι τον σταματούσαν στον δρόμο οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, για να του δώσουν συγχαρητήρια για τον χάρτινο τίτλο.

«Είχα στείλει τους ποδοσφαιριστές μου στα αποδυτήρια, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες. Περάσαμε τρεις ώρες στα αποδυτήρια, ευτυχώς η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλή και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Ακόμα αναρωτιέμαι πως έγινε τέτοιο πράγμα. Η απάντηση ωστόσο δεν είναι εύκολη. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ, έχει να κάνει με προηγούμενα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός είναι το κλαμπ με το μεγαλύτερο μπάτζετ, η ομάδα που έχει κυριαρχήσει την τελευταία δεκαετία. Στον ΠΑΟΚ προέκυψε ένας πολύ φιλόδοξος πρόεδρος, που αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη επένδυση για να γίνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλάδας. Όμως, ένας αντίπαλος που δεν περίμενε, έκανε την εμφάνισή του. Εμείς.

Στην ΑΕΚ απαντήσαμε σε αυτό, χωρίς να έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ, με πολύ δουλειά πίσω απ΄ όλα. Δεν αγοράσαμε τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές, αλλά τους καλύτερους στην καλύτερη τιμή.

Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα καλά, στο πρώτο παιχνίδι μας με τον ΠΑΟΚ μείνανε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αραούχο. Παρόλα αυτά, πήραμε τη νίκη και από εκείνη τη στιγμή ήμασταν πάντα τρεις βαθμούς πάνω από αυτούς" τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ, ξεχνώντας προφανώς πως στο παιχνίδι που αναφέρθηκε, αποβλήθηκε ο Κάρλος Ζαμπράνο λίγα λεπτά μετά την αποβολή του Αραούχο.

Στο παιχνίδι της Τούμπας, οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο μηδέν, ένα αποτέλεσμα που είχε αξία για εμάς, μέχρι που δεχθήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Όμως, ο διαιτητής σταμάτησε ένα δευτερόλεπτο και πήγε στο πλάι για να μιλήσει με τον βοηθό του. Μετά από αρκετά λεπτά, ο διαιτητής αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ με υπόδειξη οφσάιντ. Εκεί επενέβη ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως αυτή η εικόνα δεν αντιπροσωπεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία".

Ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε στο ισπανικό ποδόσφαιρο και στην έως τώρα πορεία του και περιέγραψε το τι ακολούθησε στην ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς φυσικά να πει ούτε λέξη για το ότι ο τίτλος κρίθηκε στα δικαστήρια, ωστόσο παραδέχθηκε πως... όλη η Αθήνα ήταν ενωμένη, σημειώνοντας:

«Ακόμα και οπαδοί άλλων ομάδων της πόλης, όπως του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με σταματούσαν για να μου δώσουν συγχαρητήρια. Γι΄ αυτό μου κόστισε τόσο που άφησα την Αθήνα πέρσι το καλοκαίρι. Η απόφασή μου δεν είχε να κάνει ούτε με οικονομικούς λόγους ούτε με αυτά που έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...