«Ζηλεύω τον φετινό ΠΑΟΚ»

Από inpaok.com: O Γιώργος Κούδας, μίλησε για τον φετινό ΠΑΟΚ και τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους του Δικέφαλου.
Πηγή: inpaok.com
«Ζηλεύω τον φετινό ΠΑΟΚ»

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Ιβάν Σαββίδη, σημειώνοντας πως είναι ένα θείο... δώρο για την ομάδα στις δηλώσεις του σε αθηναϊκή εφημερίδα.

-Πως αξιολογείτε τη σημερινή ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Από ότι βλέπω είναι μία ομάδα πλήρης. Μπορώ να πω από κάποια χαρακτηριστικά ότι μου θυμίζει την εποχή τη δική μας, γιατί όλα ξεκινούν από το κεφάλι και καταλήγουν στα αποδυτήρια. Υπάρχει αυτή η πληρότητα στο ρόστερ με πάρα πολλούς καλούς παίκτες που μπορώ να πω ότι με κάνει να ζηλεύω αυτή την ομάδα. Ελπίζω να παραμείνουν όλοι συγκεντρωμένοι γιατί ποτέ δεν παίρνεις πρωτάθλημα αν δεν τελειώσει και το τελευταίο παιχνίδι. Έπειτα από 34 χρόνια ο τίτλος του πρωταθλήματος είναι κάτι που έλειπε από τη Θεσσαλονίκη. Κι εμείς ξεκινήσαμε σταδιακά με το Κύπελλο το 1972 και μετά πήγαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1976.

-Τι σημαίνει ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή για το σύλλογο;

«Είναι καιρός αυτό το θείο... δώρο που μας ήρθε και λέγεται Ιβάν Σαββίδης να το αξιοποιήσουμε και να το χαρούμε, γιατί γίνονται πράγματα από τότε που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, που αξίζουν τη συμπαράσταση του κόσμου και τον σεβασμό των αντιπάλων».

-Πλέον είναι καλύτερες οι συνθήκες από το 1985. Μπορεί να έχει διάρκεια αυτή η ομάδα;

«Με το ρόστερ που υπάρχει και με τη λογική του προέδρου, ο οποίος θέλει να κάνει μία ευρωπαϊκή ομάδα, φυσικά θα έχει διάρκεια. Βλέποντας τα παιχνίδια στην Ευρώπη...γυαλίζει λίγο το μάτι μας από το ποδόσφαιρο που παίζεται. Κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση η λογική του προέδρου να μην κοιτάει μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη θα δώσει τα διαπιστευτήριά του τη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ, με στόχο να γίνει ομάδα τέτοια, που θα τη χαιρόμαστε όλοι μας».

-Πως νιώθετε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος;

«Εγώ δεν έχω λείψει ποτέ μέσα από το γήπεδο της Τούμπας. Το σώμα δεν... ακούει. Η ψυχή μου είναι πάντα εκεί στα αποδυτήρια, αφουγκράζομαι την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων και γι' αυτό είμαι αισιόδοξος και χαρούμενος».

-Ο κόσμος του ΠΑΟΚ περίμενε 34 χρόνια την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή...

«Πρέπει να υπάρχει υπομονή, τίποτα δεν χτίζεται από την ίδια μέρα στην άλλη. Έτσι κι εμείς στη δική μας εποχή, ξεκινήσουμε το 1968 το χτίσιμο εκείνης της μεγάλης ομάδας. Βήμα βήμα. Τελικά πήραμε το πρώτο Κύπελλο το 1972, έναν τίτλο για τον οποίο "διψούσε" όλος ο κόσμος και στη συνέχεια ήρθε και το πρωτάθλημα. Πάντως, πρέπει να πω ότι αυτά που ένιωσα στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο ήταν απίστευτο. Ήταν συγκλονιστική η συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου του ΠΑΟΚ στην ομάδα και πρέπει να συνεχίσει και να αποφεύγεται οτιδήποτε στις κερκίδες που έχει ως συνέπεια τα πρόστιμα».

-Το νέο γήπεδο πιστεύετε ότι είναι το άλμα που θα ολοκληρώσει το οικοδόμημα ενός πρωταγωνιστή ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια;

«Όλα θα γίνουν. Ξέρουμε πλέον ότι υπάρχει αυτός ο άνθρωπος στην ηγεσία του ΠΑΟΚ που έχει πραγματοποιήσει όλα όσα είπε. Το ίδιο θα γίνει και με το νέο γήπεδο».

-Βοήθησαν φέτος οι ξένοι διαιτητές;

«Κοιτάξτε να δείτε. Για μένα πρέπει να πάψει και η κακοπιστία μερικές φορές. Υπάρχει και καλοί Έλληνες διαιτητές, τους οποίους αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία. Τους ξένους διαιτητές του συγχαρούμε για τα λάθη τους, ενώ στους δικούς μας ασκούμε μεγαλύτερη κριτική».

-Θα είναι ο ΠΑΟΚ στο μέλλον η μεγάλη δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Φυσικά. Είναι αυτονόητη η απάντηση. Αυτή η ομάδα δεν έχει δείξει τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια το καλύτερο πρόσωπο απ' όλες; Πέρυσι δεν "κλάπηκε" το πρωτάθλημα, όπως είχαν "κλαπεί" κι από εμάς πρωταθλήματα στο παρελθόν; Αν σταματήσουμε κι εμείς τα λάθη, θα... κερδίζουμε και τους διαιτητές μέσα στο γήπεδο. Αυτό έλεγε και ο Παντελάκης, ήταν το μότο του, έλεγε πάντα ότι πρέπει να... κερδίζουμε και τους διαιτητές».

-Στόχος πλέον είναι το νταμπλ και η έξοδος στο Champions League;

«Πάντοτε πρέπει να έχεις μεγάλους στόχους, αν έρθει και το Κύπελλο, καλώς να έρθει. Ο επόμενος μεγάλος στόχος, κατά τη γνώμη μου, όπως προανέφερα, πρέπει να είναι και η συμμετοχή του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν σε όμιλο του Champions League για πρώτη φορά».

Διαβάστε ακόμη...