«Η σταθερότητα του ΠΑΟΚ και ο Βιεϊρίνια»

Από thessports.gr : Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και πλέον βοηθός προπονητή στην Εθνική Ελλάδος U21 Μιχάλης Ιορδανίδης εξέφρασε την άποψή του για τον Δικέφαλο, την ανάδειξη νέων ταλέντων όπως και για τον…Κριστιάνο Ρονάλντο.
Πηγή: thessports.gr
«Η σταθερότητα του ΠΑΟΚ και ο Βιεϊρίνια»

Για το επίπεδο των νέων προπονητών:

«Υπάρχει ένας οργασμός, να βγoυν νέοι προπονητές. Το UEFA C, ανταποκρίνεται σε προπονητές που θα ασχοληθούν με παιδιά μικρότερων ηλικιών. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλούς ξένους. Δίνουμε το βάρος στους προπονητές, που θα έχουν αυτά τα παιδιά στα χέρια τους, για να καταφέρουν να τα εκπαιδεύσουν σωστά. Τα ελληνόπουλο είναι έξυπνα παιδιά. Όλα έχουν να κάνουν με την παιδεία και το περιβάλλον του κάθε παιδιού. Αυτοί που μπορούν να διαχειριστούν τις πιο δύσκολες καταστάσεις, θα είναι κι αυτοί που θα προχωρήσουν στο χώρο».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τα εντυπωσιακά κατορθώματα του:

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πιστεύω θα ξεπεράσει και τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο, το “φαινόμενο”. Είναι γεννημένος νικητής! Τον λατρεύουν και τον μισούν πολλοί. Σε μία ηλικία 34 ετών που είναι τώρα, παίζοντας κάθε χρόνο περίπου 60 παιχνίδια στο πιο υψηλό επίπεδο, είναι εντυπωσιακό το πως καταφέρνει και ανταποκρίνεται. Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος, δεν σκέφτεται πλέον τα χρήματα, αλλά τη δόξα. Να αφήσει το στίγμα του στο ποδόσφαιρο. Τα κατορθώματα του πλέον, όταν ακούς πόσα γκολ έχει βάλει, τι τίτλους έχει κατακτήσει, σε κάνουν να… τρελαίνεσαι. Το έχει πάρει προσωπικά πλέον. Τα μηνύματα είναι προσωπικά. Θεωρώ ότι αυτός ο παίκτης θα αφήσει το στίγμα του στο σύγχρονο, παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Για τον Λάζαρο Λάμπρου:

«Ο Λάμπρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον είχα στην Ελπίδων και τον έβλεπα. Είναι ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό ταλέντο. Γεννημένος το ’97. Μπορεί να παίξει στον ΠΑΟΚ, με τις ανάλογες συνθήκες, που θεωρώ ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Είναι λίγοι οι Έλληνες που παίζουν στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Λάμπρου μπορεί να παίξει στον ΠΑΟΚ και να ξεσηκώσει την Τούμπα. Είναι καλός ντριπλέρ στο 1 εναντίον 1 και βάζει και πολλά γκολ. Χαρά μου θα είναι να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ».

Για τον Δημήτρη Λημνιό:

«Ο Λημνιός είναι ένας παίκτης που κάνει αρκετή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπω ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει και στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Έρχεται λίγο δύσκολα στο γκολ. Πρέπει να δουλέψει πολύ στην προπόνηση με στόχο το γκολ. Να καταλάβει ότι εκτός από το κάνει σέντρα ή γύρισμα, πρέπει να ψάχνει και τα γκολ. Να πει για παράδειγμα ότι στα 20 παιχνίδια που θα παίζει, θα πρέπει να έχει 8-10 γκολ. Είναι μικρός ακόμη βέβαια… Έχει ακόμη χρόνο να δουλέψει πάνω σε αυτά. Πρέπει περισσότερο να ασχοληθεί με αυτό, στην προπόνηση. Ψάχνει τον πλάγιο χώρο, εκεί έχει το πλεονέκτημα να φύγει στο 1 εναντίον 1 και δεν κλείνει προς τα μέσα, για να φτάσει στην τελική ενέργεια, που θα είναι το σουτ ή το πλασέ, ώστε να έχει το γκολ. Δεν φτάνει σε αυτή την τοποθέτηση και σε αυτό επάνω θα πρέπει να δουλέψει. Θέλει ατομικές προπονήσεις, ώστε να βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι».

Για τους παίκτες της Κ19 του ΠΑΟΚ:

«Πραγματικά αυτή η φουρνιά αποτελείται από παίκτες που μπορούν να προσφέρουν γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παιδιά όπως ο Λύρατζης, ο Τσαούσης, ο Διαμαντής, ο Δούμτσης, ο Μιχαηλίδης… Παίκτες βασικοί της Νέων, αλλά το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Να μπορεί ο Λύρατζης να ανταπεξέλθει στην Τούμπα. Του χρόνου, κάποια από αυτά δεν θα παίζουν στην Κ19 και θα πρέπει να μπορούν έστω να πάρουν κάποια παιχνίδια σαν αλλαγές. Μόνο με την ανταγωνιστικότητα γίνονται καλύτεροι. Είναι μεγάλα ταλέντα και τους παρακολουθούμε συνέχεια. Στόχος είναι η μετάβαση στη μεγάλη ομάδα. Θα πρέπει να ξέρουν ότι εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Θα πρέπει να ξέρουν ότι θα ακούσουν πολλά και θα πρέπει να σντέξουν, για να τα διαχειριστούν όλα νοητικά».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος και ο Πασχαλάλης αποτελούν την καλύτερη πεντάδα στην Ελλάδα. Ήδη ο Λύρατζης με τον Μπαλογιάννη κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και σιγά σιγά και ο Μιχαηλίδης με τον Διαμαντή. Ο ΠΑΟΚ είναι στο Κύπελλο, στο πρωτάθλημα, θέλει το νταμπλ. Πρέπει η μετάβαση αυτών των παιδιών στην πρώτη ομάδα να είναι ομαλή. Όλα αυτά τα παιδιά, πρέπει να μάθουν να αντέχουν στις δύσκολες συνθήκες. Να μην επαναπαυτούν σε καμία περίπτωση…».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Ο ΠΑΟΚ έχει μία πλήρη ομάδα σε όλες τις γραμμές. Διαθέτει ένα ρόστερ όπου ο προπονητής κάνει τις επιλογές του, έχοντας στα χέρια του σπουδαίους παίκτες. Έχουν φοβερή νοοτροπία και ψυχολογία. Έχουν κερδίσει όλα τα ντέρμπι. Μένουν κάποια παιχνίδια τα οποία θα τα πάρει ο ΠΑΟΚ θεωρώ. Πιστεύω ότι θα το πάρει το πρωτάθημα κι αν έρθει και το Κύπελλο, θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνει το νταμπλ».

Για το τι τον εντυπωσιάζει στον ΠΑΟΚ:

«Με εντυπωσιάζει η σταθερότητα των παικτών. Το ότι αυτοί οι παίκτες, είναι πραγματικά πολύ καλοί και ποιοτικοί. Είναι παίκτες από το πάνω ράφι. Η σταθερότητα ειδικά της άμυνας και ειδικά Βιεϊρίνια, πραγματικά με εντυπωσιάζει. Σε αυτή την ηλικία είναι ο πραγματικός αρχηγός. Ένας παίκτης που την ελληνική ταυτότητα την έχει περάσει στο πετσί του. Και φυσικά, πηγάζει και μία υγεία από τα αποδυτήρια. Περνάει σε όλον τον οργανισμό αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο υγιής ομάδα αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε ακόμη...