Μια ακόμη μέρα στη δουλειά για τον «εκτελεστή» Σφιντέρσκι

Από sdna.gr: Τρία γκολ σε 58΄αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι «εκτελεί» με ψυχρό αίμα, σκοράροντας ανά 19 περίπου λεπτά, έχοντας ύφος που τα λέει όλα... Μια ακόμη μέρα στη δουλειά!
Πηγή: sdna.gr
Μια ακόμη μέρα στη δουλειά για τον «εκτελεστή» Σφιντέρσκι

Η μεταγραφή του ίσως και να χαρακτηρίστηκε «αντι-τουριστική». Το παρουσιαστικό του απείχε πολύ από τη γνωστή βιτρίνα ενός... Killer. Ξέρεις από αυτά τα... καλόπαιδα, όχι απαραίτητα με την αρνητική χροιά ο όρος, που έχουν όμως την ικανότητα να σε «ψαρώνουν» με το ύφος τους και το παρουσιαστικό τους. Ίσως πάλι αρκετοί να είχαν στο μυαλό τους και κάτι από τον... πρώην Πρίγιοβιτς.

Όπως και να το είχε φανταστεί ο καθένας, ο Πολωνός χωρίς να δίνει απαραίτητα απαντήσεις, κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να σκοράρει. Μια ακόμη μέρα στη δουλειά.

Και η δική του δουλειά είναι να πηγαίνει στις προπονήσεις και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό, διεκδικώντας όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αναγκάζοντας τον προπονητή του -μάλιστα- να τον αποθεώσει δημόσια, σημειώνοντας πως αγαπάει τον τρόπο που δουλεύει και κινείται μέσα στην ομάδα. Τι κι αν μετράει μόλις δύο μήνες παρουσίας σε μια πρωτόγνωρη για εκείνον εμπειρία δεδομένου πως για πρώτη φορά, αγωνίζεται μακριά από την πατρίδα του;

«Αγαπώ πολύ τον Σφιντέρσκι όσον αφορά την παρουσία του, το πως συμπεριφέρεται στις προπονήσεις, στους αγώνες, είναι ένας παίκτης φανταστικός πραγματικά για το γκρουπ με πολύ μεγάλη φιλοδοξία...».

Δουλειά του είναι να περιμένει καρτερικά τη σειρά του, έχοντας αντιληφθεί πως στον ΠΑΟΚ υπάρχει αξιοκρατία και στην μετά - Πρίγιοβιτς εποχή, ο πρώτος λόγος ανήκε στον Τσούμπα Άκπομ. Όχι απαραίτητα να συμβιβαστεί και να... επαναπαυτεί στην εξαιρετική απόδοση του συμπαίκτη του αλλά να δώσει στον εαυτό του ακόμη περισσότερα κίνητρα προκειμένου να φωνάξει πως είναι εδώ, έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία του.

Και το έκανε με τον πιο εμφατικό και εντυπωσιακό τρόπο. Στο πρωτάθλημα μετράει μόλις 58 αγωνιστικά λεπτά αλλά ήδη το κοντέρ του έχει προλάβει να καταγράψει τρία γκολ. Αυτό που έδειξε πως ξέρει να κάνει καλά, είναι να μπαίνει και να... εκτελεί. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο έχει στην διάθεσή του, εκείνος απλά θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να εκτελεί ψυχρά.

Το έκανε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, κλειδώνοντας το «τρίποντο» του ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε μόλις 23 λεπτά και όταν συμπληρώθηκε το εικοσάλεπτο, «εκτέλεσε» για το 2-1, βάζοντας προσωπική σφραγίδα στη νίκη της ομάδας του. Απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, χρειάστηκε πολύ λιγότερο χρόνο, για την ακρίβεια ούτε δύο λεπτά. Μπήκε στο 76΄και στο 78΄πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Δεν τον απασχολεί πόσο «τελειωμένο» φαντάζει ένα ματς. Όπως και απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, έτσι και σε αυτό με τον Ατρόμητο που μπήκε στο 80' και σκόραρε στο 81' για το κερασάκι στην τούρτα και για το 3-0, του αρκεί μια επαφή. Του αρκεί να κάνει απλά σωστά τη δουλειά του.

Με ένα γκολ ανά 19 λεπτά περίπου λεπτά, χωρίς να προσθέσει κανείς και τα δύο γκολ στο Κύπελλο σε ισάριθμα ματς που έχει αγωνιστεί ως βασικός, μοιάζει με... λίρα εκατό για τον προπονητή του. Ή για την ακρίβεια, όπως θα έλεγε και ο Λουτσέσκου, ένας άσος στο μανίκι του. Από αυτούς που έχουν αποδείξει ότι τους ρίχνεις ακόμη και την ύστατη στιγμή και βάσει αριθμών και... παράδοσης, θα προκαλέσουν αναστάτωση στην παρτίδα, κάνοντας αίσθηση με την παρουσία τους.

Και έχοντας κάνει σωστά τη δουλειά του, χωρίς πολλά πολλά θα αποχωρήσει από το γήπεδο. Δεν είναι πολύ των δηλώσεων και της δημόσιας έκθεσης, δεν θα δει καν το γκολ του σε video, απλά θα προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα στη δουλειά... Για να κάνει αυτό που ξέρει καλά...

Διαβάστε ακόμη...