Από τον Βρύζα στον Άκπομ!

Από superleaguegreece.net: Ο Τσούμπα Άκπομ γίνεται ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ, που κερδίζει μέσα στην ίδια σεζόν από δύο πέναλτι σε δύο διαφορετικά παιχνίδια!
Πηγή: superleaguegreece.net
Από τον Βρύζα στον Άκπομ!

Κέρδισε δύο με τα Γιάννινα στις 30 Ιανουαρίου, σε ανατροπές του από τον Ευαγγέλου και τον Λίλα και το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στις ανατροπές του από Μάντσον και Κατράνη.

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις το ένα από τα δύο πέναλτι έγιναν γκολ. Ο Βιεϊρίνια δεν σκόραρε στο πρώτο, ο Μπίσεσβαρ εκμεταλλεύθηκε το δεύτερο.

Ενώ ο Άκπομ κέρδισε μέσα σε έξι εβδομάδες δύο φορές από δύο πέναλτι, παίκτης του ΠΑΟΚ είχε κερδίσει δύο πέναλτι σε ένα παιχνίδι για τελευταία φορά στις 14 Σεπτεμβρίου 1996!

Τότε στην Τούμπα ο Θεσσαλονικιός Αργύρης Παπαχίντζιος έδινε δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Τα είχε κερδίσει ο Ζήσης Βρύζας, ένα από τον Ζμπίγκνιου Ρομπακίεβιτς και ένα από τον Κώστα Λαγωνίδη. Και τα δύο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0.

Τότε, 8212 μέρες πριν, ο Τσούμπα Άκπομ δεν είχε κλείσει ούτε τα τρία του χρόνια!

Ο Ζήσης Βρύζας κέρδισε συνολικά στην καριέρα του στη Σούπερ Λιγκ 19 πέναλτι με όλες τις ομάδες που έπαιξε σε 269 παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη...