Βαγγέλης κερνούσε, Λίνος έπινε

Από esake.gr: Οι ψηλοί έκαναν τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ στη νίκη επί της Κύμης. Τόσο ο Λίνος Χρυσικόπουλος όσο και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης σημείωσαν κορυφαίες επιδόσεις καριέρας.
Πηγή: esake.gr
Βαγγέλης κερνούσε, Λίνος έπινε

Ο πρώτος με τους 29 πόντους του και ο δεύτερος με τις οχτώ ασίστ του.

Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση του Χρυσικόπουλου ήταν εκείνη των 21 πόντων που είχε στο περσινό, εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Μαργαρίτης από την πλευρά του, δεν είχε ξεπεράσει στις προηγούμενες 204 εμφανίσεις του τις πέντε ασίστ. Τόσες είχε στον τρίτο ημιτελικό των πλέι οφ του 2015 κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, στο ματς της 19ης αγωνιστικής της σεζόν 2015-16 κόντρα στον Κολοσσό H Hotels και πέρσι εντός με τον Ολυμπιακό κι εκτός έδρας με τον Πανιώνιο.

*Ακόμη ο Χρυσικόπουλος με τα 10 εύστοχα δίποντα που είχε, μπήκε στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 199 και ξεπέρασε κατά σειρά τους Λιαδέλη (190), Κόρφα (190), Μουλαομέροβιτς (194) και Φάντεμπεργκ (195).

*Ο Απόλλων Τσόχλας έμεινε για 22'' στο παρκέ όμως έτσι έκανε την 150ή εμφάνιση Πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι ο 7ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που το καταφέρνει. Το χθεσινό εξάλλου, ήταν το 50ό για τον Θοδωρή Ζάρα.

*Με τους 12 πόντους του κόντρα στην Κύμη, ο Μιλένκο Τέπιτς ξεπέρασε τους 800 στην Betshop Basket League.

*Ο Ουίλ Χάτσερ είχε 6/6 βολές με τις οποίες ξεπέρασε τις 200 εύστοχες στην κατηγορία. Μετράει πλέον 203/251 (80,87%).

*Ο Τζόντρε Τζέφερσον είχε 14 πόντους με επτά ριμπάουντ κι ενώ στις πρώτες τρεις εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα, δεν ξεπέρασε τους 10 πόντους και τα πέντε ριμπάουντ.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ σημείωσε την κορυφαία, εκτός έδρας, επιθετική επίδοση του με 90 πόντους αφού είχε 88 στο Ρέθυμνο. Αυτή ήρθε από δύο ρεκόρ περιόδου. Ο Δικέφαλος είχε 24 ασίστ, δύο περισσότερες από το ματς της πρεμιέρας με το Ρέθυμνο Cretan Kings και 27 εύστοχα δίποντα, τρία περισσότερα από το ματς με τους Κρητικούς στην Πυλαία.

Από την πλευρά της Κύμης...

*Με τα τέσσερα κλεψίματα του ο Κρις Χόρτον έφτασε τα 27 και ξεπερνώντας τον Κάμερον Τζόουνς που είχε πέρσι 25, έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας της Κύμης στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός σέντερ έκοψε κι ένα αντίπαλο σουτ, φτάνοντας τις 24 τάπες στη σεζόν και "πιάνοντας στη δεύτερη θέση της αντίστοιχης λίστας της Κύμης στην Betshop Basket League, τον Γκάρι ΜακΓκί.

*Ο Τζεκουάν Λιούις σημείωσε την κορυφαία επίδοση των 11 αγώνων του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έχοντας 20 πόντους, έναν περισσότερο από το παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels.

Διαβάστε ακόμη...