Leonardo Rodrigues Lima(Jaba)...project!!!

Από toumbalibre1926.blogspot.gr: Στις κερκιδες του ΟΑΚΑ, για την αναμετρηση Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, βρεθηκε ανθρωπος της αγγλικής Νιουκάστλ(όπως αναφέρεται στο βρετανικό Τύπο)
Πηγή: toumbalibre1926.blogspot.gr
Leonardo Rodrigues Lima(Jaba)...project!!!

με τα μάτια καρφωμενα πάνω στον 21χρονο (γεννημενο 2 Αυγουστου 1998 στο Σαο Παολο) winger, χωρις να ειναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της ομάδας από τη βόρεια Αγγλία τον είδε από κοντά, καθώς «ο Ζαμπά εντυπωσίασε και στα δύο παιχνίδια με την Τσέλσι», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η Πόρτο, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, είναι ένας από τους συλλόγους που εκφράζουν ενδιαφέρον για αυτόν, όμως δεν είναι ο μόνος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ομάδες από την Ισπανία και την Γερμανία παρακολουθούν την εξέλιξή του ενόψει καλοκαιριού.

Δημοσίευμα της Γερμανικης αθλητικης ιστοσελίδας «Fussbaleck» κάνει λόγο για την παρουσία σκάουτερς στο Ολυμπιακο Σταδιο από Νιούκαστλ, Αταλάντα, Ρεν, Στρασμπούρ, Μπριζ, Γάνδη, Ουτρέχτη, Βασιλεία, Τζένοα και Στουτγάρδη,αλλα και Σαμπντόρια, Νις, Λιλ και Μπεσίκτας(ολη η Ευρωπη στο ΟΑΚΑ),που εκτος του Λεο,παρακαλουθησαν και Λημνιο,Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη.

Η αληθεια ειναι πως το όνομα του Λέο Ζαμπά θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα,καθως διάφορα γραφεία αθλητικου μανατζμεντ το εχουν πολυ ψηλά στις λίστες τους και απασχολει αρκετους ευρωπαϊκους συλλόγους.

Ο ΠΑΟΚ απο την αλλη δεν εχει διαθεση να αρνηθεί, αν και είναι πολύ νωρίς, να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για τον Βραζιλιάνο,όμως εχει φροντίσει να δέσει τον νεαρό ταλαντούχο επιθετικό από τη Βραζιλία με μια εξωπραγματική ρήτρα!

Το περασμένο καλοκαίρι επεσε "συρμα" στα γραφεια του Δικεφαλου για εναν πιτσιρικα που επαιζε στην Αχμάτ Γκρόζνι και οι ανθρωποι του αποφάσισαν να επενδύσουν στον 20χρονο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, τον οποίο και έπεισαν για τις προοπτικές που θα είχε η παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Εννια μηνες μετα και οι δυο πλευρές νιώθουν δικαιωμένες για το "deal" που πέτυχαν τον περασμένο Ιούλιο,καθως o Λέο ύστερα από 32 παιχνίδια με την «ασπρόμαυρη» φανέλα έχει αποδείξει ότι άξιζε η καλοκαιρινή υπέρβαση για την απόκτησή του.

Οι αριθμοί για ένα παιδί 20 ετών είναι άκρως εντυπωσιακοί: 7 γκολ και 9 ασίστ έχει καταγράψει παρα τις δύο αποβολές στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό,χαρακτηρηστικο της απειρίας του,ενω αυτο που προκαλεί ιδιαιτερο ενθουσιασμό, ειναι οι 9 ασιστ εως τωρα.

Ολο αυτο το διαστημα ολοκληρος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έχει δουλέψει πάνω στο "πρότζεκτ Ζαμπά",με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον πιεζει και να τον ριχνει απευθείας στα βαθιά, όμως ο μικρός από το Σάο Πάολο ανταποκρίθηκε και το κυριότερο άρχισε να δουλεύει πάνω σε κομμάτια τακτικής και προσαρμογής στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ολοι να παραδεχονται οτι τα περιθώρια εξέλιξης του ειναι τεράστια,εκτος απο την εντυπωσιακη του σωματοδομή.

Στην Τούμπα δεν ανησυχούν για τις "σειρηνες που ηχουν" απο παντου, είναι ανοικτοί σε κάθε συζήτηση,ομως το ζητούμενο γι' αυτούς είναι να πείσουν τον Ζαμπά να παραμείνει στον σύλλογο εάν και εφόσον φτάσει κάποια πρόταση που θα καλύπτει ή θα πλησιάζει στη ρήτρα των 20.000.000 ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, από την στιγμή που αποκτήθηκε από την Αχμάτ Γκρόζνι.,ρητρα που μπορεί να μοιάζει υπερβολικά μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά είναι μια πολύ καλή «ασφάλεια» για τους "ασπρόμαυρους".

Τελος ο εκπρόσωπός του,συνονοματος Λέο Κορνατσίνι σε γνωστο ραδιοφωνικο σταθμο της Θεσ/νικης,αναφερθηκε στην μέχρι τώρα θητεία του στην ομάδα,την ικανοποιηση του απο την πολη,τις συνθηκες,τον Λουτσεσκου και την αγωνιστική του φιλοσοφία, αλλά και την κλήση που περιμένει από την Εθνική Βραζιλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε ακόμη...