Υπόθεση Τζήλου: Ο Δ.Μ. είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά διέφυγε στη Ρωσία

Από sdna.gr: Απίστευτο: Στον βασικό δράστη της επίθεσης στον διεθνή ρέφερι Θανάση Τζήλο είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από άλλες καταδίκες, αλλά κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό!
Πηγή: sdna.gr
Υπόθεση Τζήλου: Ο Δ.Μ. είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά διέφυγε στη Ρωσία

Το ένταλμα σύλληψης είχε αργήσει να εκδοθεί και ο Δ.Μ. το εκμεταλλεύτηκε και διέφυγε στο εξωτερικό, αρχικά στη Ρωσία και από εκεί στη Γερμανία, ωστόσο η είδηση ότι του είχε ήδη απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα για άλλες καταδίκες, προκαλεί σάλο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com, ο 46χρονος που θεωρείται ο βασικός δράστης της επίθεσης στον διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλο, το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου, είναι σεσημασμένος για την διάπραξη κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα σωρεία κλοπών, καθώς και ένοπλων ληστειών σε βάρος τραπεζικών υποκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κατά τα έτη 2002 έως 2005.

Μάλιστα καταγράφηκαν τουλάχιστον 50 ένοπλες ληστείες εκ μέρους του, αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Eurobank (!).

Όπως αναφέρεται στο ανακριτικό πόρισμα, την 26η Ιανουαρίου 2005 ο Δ. Μ. συνελήφθη μαζί με την Ελληνίδα συνεργό του, μετά από ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής Νέου Κόσμου των Αθηνών. Αποφυλακίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων με το υπ' αριθ. 216/2013 βούλευμα του επέβαλε περιοριστικούς όρους.

Ένας απ' αυτούς ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ είναι υποχρεωτική και η παρουσία του στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων – Ν. Φαλήρου, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Τον Γενάρη πάντως, δεν εμφανίστηκε αφού είχε διαφύγει ήδη στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη...