Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας και η «χρυσή δεκαετία» του ΄80

Από sfina.gr: Για όσους είναι άνω των 45 η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ επαναφέρει νοσταλγικές αναμνήσεις από την δεκαετία του 80΄.
Πηγή: sfina.gr
Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας και η «χρυσή δεκαετία» του ΄80

Ήταν η περίοδος της εφηβείας, άρα, η πιο υπέροχη δεκαετία της ζωής μας. Μαζί με την φιέστα της απονομής του τίτλου στην Τούμπα, τον Ιούνιο του 1985 (μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό), στον Δαμανάκη, στον Ιωσηφίδη, στον Κωστίκο, στον Δημόπουλο και στην παρέα τους, έρχονται στο μυαλό και πολλές άλλες... μαγικές εικόνες από την εποχή της αθωότητας.

Η μανία με το pac-man, η χαρά για το πρώτο «παπάκι» Χόντα με την κλασική άσπρη ποδιά και οι ατελείωτες σούζες, το «new wave», οι U2, οι Cure και οι Depeshe Mode, η μουσική με τις θρυλικές κασέτες, οι «γιγαντιαίες» βιντεοκασέτες, το πρώτο βίντεο, ο καλοκαιρινός ύπνος με την πόρτα ξεκλείδωτη και τα παράθυρα ανοιχτά, τα τηλέφωνα με το κυκλικό καντράν (αν έπαιρνες το «μηδέν»... ακούγονταν καλύτερα).

Tο «breakdance» και ο ατελείωτος χορός στις πλατείες, με τις κορδέλες στο μέτωπο, τις πολύχρωμες κάλτσες και τα «ψαράδικα» παντελόνια, οι ντίσκο με τις πολύχρωμες και ο ρομαντικός χορός μπλουζ μετά τις 3 το πρωί, η Μαντόνα, «η Αλλαγή», ο Ανδρέας Παπανδρέου, η «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα», ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο Στάθης Ψάλτης, ο Στιβ Ντούζος, ο Τζίμης Πανούσης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η αξεπέραστη ραδιοφωνική φωνή του Γιάννη Λογοθέτη από την Τούμπα, το γκολ του Μπανιώτη με κεφαλιά για την νίκη με 1-2 μέσα στο Αιγάλεω και η κεφαλιά – ψαράκι του Πάπριτσα στο ΟΑΚΑ που έβαλε τα θεμέλια για τον τίτλο.

Χιλιάδες εικόνες κατακλύζουν το μυαλό... Θα μπορούσα να γράφω επί ώρες, Ένα πρωτάθλημα σε επιστρέφει στην νοσταλγία της εφηβείας. Το κοκτέιλ των αναμνήσεων είναι εκρηκτικό. Πολλοί λένε, ότι ήταν η «χρυσή δεκαετία» της Ελλάδας. Άλλοι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη. Σίγουρα, πάντως, ήταν η καλύτερη δεκαετία της ζωής μας, που συνδυάστηκε με το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και είναι και πάλι επίκαιρη, ενόψει της επιστροφής του τίτλου στην Τούμπα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...