Βασιλειάδης: «Σύστημα παράγκας το 2015…»

Από sdna.gr: Eπίθεση στη Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε ο Γιώργος Βασιλειάδης, στη δευτερολογία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του αθλητισμού νομοσχεδίου, την Πέμπτη (27/2).
Πηγή: sdna.gr
Βασιλειάδης: «Σύστημα παράγκας το 2015…»

«Το νομοσχέδιο δεν λύνει όλα τα προβλήματα αλλά απέχει έτη φωτός από το διαλυμένο και αναξιόπιστο σύστημα και σύστημα παράγκας που πήραμε το 2015. Και περιμένω κυρία Καραμανλή να πείτε τη λέξη «παράγκα, δεν είναι κακό ήταν μια πραγματικότητα, τολμήστε το» είπε ο Γ. Βασιλειάδης απευθυνόμενος στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που νωρίτερα, είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση και συμπληρωσε: «Σας καλώ να συζητήσουμε για βελτιώσεις και να στηρίξουμε την αλλαγή σελίδας στον ελληνικό αθλητισμό».

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του, είπε... «Δεν μπορούσε να μη φανεί η αμηχανία κάποιον να διαφωνήσουν γιατί έπρεπε να διαφωνήσουν. Με αυτά που έχετε κάνει 30 χρόνια, κανένας δεν θα μπορέσει α κοκκινίσει».

Ακόμη τόνισε:

Για τη βία... «Με δεδομένο ότι για πρώτη φορά τέτοιες υποθέσεις και οδηγούνται και αποκαλύπτονται, για πρώτη φορά, εγώ θα περίμενα να είμαστε πιο προσεκτικοί και φειδωλοί».

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Δημιουργούμε ένα κλίμα, που θα μπορεί να μας δώσει για πρώτη φορά ουσιαστικά αποτελέσματα. Θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, φορολογικά στοιχεία ώστε να μπορεί να λειτουργήσει».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση είχε κάνει λόγο για μια νέα ημέρα για τον αθλητισμό.

Δεν καλούν την ΕΠΟ

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κληθούν για το πρωί της Παρασκευής (28/2) 20 φορείς και Ομοσπονδίες για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο αλλά όπως ειπώθηκε, η ΕΠΟ αν και ήταν αρχικά μέσα σε αυτές, έμεινε εκτός για να κληθεί η Κολυμβητική Ομοσπονδία! Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση επί της αρχής, την Τρίτη (5/3) θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου που στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια.

Κλήθηκαν λοιπόν για την Παρασκευή οι: Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδας, Πανελλήνια Ένωση Φιλίππων, Ένωση Επαγγελματιών Δρομώνων Ίππων, Φίλιππος Ένωσης Ελλάδας, Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων, ΟΔΙΕ, ΕΟΕ, Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ΣΕΓΑΣ, Super League, ΔΕΑΒ, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων, ΟΠΑΠ, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ΕΟΚ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων, Ομοσπονδία Βόλεϊ, Ομοσπονδία Χάντμπολ, Ομοσπονδία Πινκ Πονκ, Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη...