«Να χαράξουμε μια νέα μέρα στον αθλητισμό με διαφάνεια»

Από sdna.gr: Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο, στη συζήτηση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Πηγή: sdna.gr
«Να χαράξουμε μια νέα μέρα στον αθλητισμό με διαφάνεια»

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συζητείται το νέο αθλητισμό νομοσχέδιο του υφυπουργείου Αθλητισμού «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις» που περιλαμβάνει αλλαγές στην Ε.Ε.Α. αλλά και τις Ομοσπονδίες με εκλογές, μεταξύ άλλων, σε απλή αναλογική (όχι για την ΕΠΟ).

Το πρωί της Πέμπτης (28/2) θα κληθούν στην Επιτροπή φορείς των Ομοσπονδιών για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η συζήτηση κατά άρθρο και η ψήφιση του επί της αρχής, ενώ την Τρίτη (5/3) θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση προτού πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια για να γίνει νόμος του κράτους.

«Με το σύνολο των διατάξεων μπορούμε να χαράξουμε μια νέα μέρα με διαφάνεια, αξιοπιστία που δεν θα χρειαστεί τα ζητήματα να λύνονται σε δικαστικές αίθουσες» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είπε: «Θέλουμε να φτιάξουμε μια νέα ανεξάρτητη αρχή με τρόπους λειτουργίας που θα μπορεί να ασκεί τον πραγματικό ελεγκτικό της ρόλο, να προλαβαίνει φαινόμενα που ταλάνισαν τον ελληνικό αθλητισμό» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να κλείσουμε το φαινόμενο που ζήσαμε και ζούμε με Ομοσπονδίες που είναι στα δικαστήρια συνεχώς, με καταγγελίες και εξώδικα επί εξωδίκων. Περιλαμβάνουμε διατάξεις για τα θέματα της βίας, σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση των ταραξιών με τέτοιους κανόνες που θα διασφαλίζουν ότι αυτοί που θα συλλαμβάνονται σε επεισόδια, θα μπορεί να τους απαγορευτεί άμεσα η απαγόρευση τους στους αγωνιστικούς χώρους ενώ θα τιμωρούνται αυτοί που θα τους επιτρέπουν την είσοδο στα γήπεδα αν και τιμωρημένοι».

Διαβάστε ακόμη...