«Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος»

Από inpaok: Ο πρώην διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε για την διαιτησία του Χάνσεν στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αρη, σημειώνοντας ότι ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ ο Βέλεθ, αλλά και ότι υπήρξε διαμόρφωση αποτελέσματος στο ματς, εξαιτίας του Νορβηγού ρέφερι.
Πηγή: inpaok.com
«Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ηταν γενικά μια μέτρια διαιτησία, ο Χάνσεν δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Αυτό έγινε από τον βοηθό στην υπόδειξη του γκολ του Αρη, αυτό ήταν το μεγάλο λάθος» είπε αρχικά.

Για τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι: «Το πιο σημαντικό λάθος ήταν το γκολ του Αρη το οποίο φαίνεται να είναι ο παίκτης εκτεθειμένος, έχουμε διαμόρφωση αποτελέσματος. Είναι ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Για τη φάση με τον Μπίσεσβαρ, δεν κάνει θέατρο ο παίκτης του ΠΑΟΚ, πέφτει με τη φόρα του αλλά δεν είναι και πέναλτι. Για το φάουλ στο Τζανακάκη που δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη, είναι μια φάση στην κρίση του διαιτητή και δεν θεώρησε πως είναι υποσχόμενη επίθεση. Πάντως αν έδινε δεύτερη κίτρινη θα ήταν σύμφωνα με τον κανονισμό».

Για τις διαιτησίες των ξένων γενικότερα: «Η γενικότερη εικόνα των ξένων διαιτητών είναι θετική, υπάρχουν 2-3 διαιτησίες που έχουν προβληματίσει όπως στο χθεσινό ματς. Σιγά σιγά ίσως φύγουν από το απυρόβλητο, και εκεί γίνονται σοβαρά λάθη».

Για το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό: «Ηταν λάθος να ξεκινήσει το παιχνίδι, η ακαταλληλότητα του γηπέδου είναι απόφαση του διαιτητή. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παικτών, έκανε λάθος ο διαιτητής και δεν έπρεπε να ξεκινήσει το παιχνίδι, αφού είχε και την συναίνεση των δύο ομάδων. Ηταν λάθος εκτίμηση από έναν διαιτητή που είναι διεθνής. Δεν υπάρχει οδηγία από την ΚΕΔ, ο διαιτητής αποφασίζει».

Διαβάστε ακόμη...