Τα πρόσωπα «κλειδιά» του clasico της Θεσσαλονίκης

Από sdna.gr: ΠΑΟΚ και Άρης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, στο γήπεδο της Τούμπας για την 22η αγωνιστική της Super League και το SDNA ξεχώρισε τους παίκτες-κλειδιά των δύο μονομάχων του clasico της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: sdna.gr
Τα πρόσωπα «κλειδιά» του clasico της Θεσσαλονίκης

O Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει διαθέσιμα όλα τα... όπλα στην φαρέτρα του πλην των τραυματιων, Βέρνμπλουμ, Καρέλη και Μαλεζά, ενώ από την άλλη πλευρά ο Σάββα Παντελίδης, καλείται να διαχειριστεί τις απουσίες των Μπάσα, Τόσνο, Φετφατζίδη και Κωνσταντινίδη.

H... εγγύηση της άμυνας του ΠΑΟΚ

Παίκτης βαρόμετρο για την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, που αποτελεί μια από τις σταθερές του Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Ισπανό αμυντικό να έχει φτάσει τις 37 συμμετοχές την φετινή σεζόν, αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και ως αριστερό μπακ, δείχνοντας ότι αποτελεί ένα... πολυεργαλείο στα χέρια του 49χρονου τεχνικού.

Ο Κρέσπο στα 3.139 λεπτά που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα, μετράει 61 κλεψίματα, 77 επεμβάσεις σε επιθέσεις αντιπάλων, ενώ δεν έχει δεχθεί ακόμη κάποια κάρτα, κάνοντας την δουλειά του... καθαρά, κάτι που μαρτυρούν και τα μόλις 18 φάουλ που έχει υποπέσει στην μέχρι τώρα παρουσία του την φετινή σεζόν, έχοντας το απόλυτο των 37 90λεπτων!

Ο... μαέστρος του ΠΑΟΚ

Αναμφίβολα, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποτελεί μια από τις ποιοτικότερες λύσεις που έχει στα χέρια του ο Ράζβαν Λουτσέσκου, όσον αφορά την μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου, με τον Ολλανδό χαφ να μετράει 28 συμμετοχές, με έξι γκολ και εφτά ασίστ, αποτελώντας τον... μαέστρο των «ασπρόμαυρων».

Ο Μπίσεσβαρ στα 1.765 λεπτά που έχει αγωνιστεί, έχει στο ενεργητικό του, 143 εύστοχες μεταβιβάσεις, 30 κλεψίματα, ενώ έχει κερδίσει και 53 φάουλ, δείχνοντας ότι αποτελεί έναν δυσκολοκαταύλητο μεσοεπιθετικό για τους αντιπάλους του, αποτελώντας ένα από τα... βαρόμετρα της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ.

Ο Τσούμπα είναι... on fire

Ο Τσούμπα Άκπομ κλήθηκε να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για την Αλ Ιτιχάντ, με τον νεαρό Άγγλο επιθετικό να ανταποκρίνεται άψογα, μετρώντας σε 22 εμφανίσεις πέντε γκολ και τρεις ασίστ, καταγράφοντας εφτά εμφανίσεις ως βασικός στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο 23χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ, στα 1.064 λεπτά που έχει αγωνιστεί, έχει καταγράψει 20 σουτ εντός στόχου, ενώ μετράει και 15 κλεψίματα, δείχνοντας την συμβολή που έχει στο πρέσινγκ του Δικεφάλου στις αντίπαλες άμυνες, με τον Άγγλο επιθετικό να είναι ιδιαίτερα συμμετοχικός στην επιθετική ανάπτυψη των «ασπρόμαυρων».

Στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» ο Σάββας Παντελίδης στην προσπάθεια που κάνει για την έξοδο στην Ευρώπη, έχει βρει τις... σταθερές του και τους παίκτες «βαρόμετρα» του Άρη σε κάθε γραμμή της ομάδας.

Εγγύηση κάτω από τα δοκάρια

Ο Χουλιάν Κουέστα, αποτελεί τον φύλακα άγγελο της εστίας του Άρη, με τον Ισπανό πορτιέρε, να καταγράφει μέχρι τώρα 21 εμφανίσεις δεχόμενος 15 γκολ, ενώ έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε 10 περιπτώσης, έχοντας πάρει την φανέλα του βασικού τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων» στο... σπίτι του.

O Κουέστα έχει καταγράψει 1.828 αγωνιστικά λεπτά με την φανέλα του Άρη, επιδυκνείοντας εντυπωσιακή σταθερότητα κάτω από τα γκολποστ του Άρη, έχοντας στο ενεργητικό του 57 επεμβάσεις σε επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων του, αλλά και το... απόλυτο των συμμετοχών με τους «κιτρινόμαυρους» την φετινή σεζόν.

Ο «μάγος» του Άρη

O Mατέο Γκαρσία, παρά το νεαρό τη ηλικίας του, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες του Άρη, με τον 22χρονο μεσοεπιθετικό σε 23 εμφνίσεις να μετράει εννιά γκολ, αλλά και μια ασίστ, σηκώνοντας το βάρος της μεσοεπιθετικής γραμμής του συγκροτήματος του Σάββα Παντελίδη στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο Γκαρσία σε 1.849 αγωνιστικά λεπτά έχει καταγράψει 99 εύστοχες μεταβιβάσεις, μετράει 38 σουτ, ενώ έχει στο ενεργητικό του και 56 κλεψίματα, δείχνοντας την πολυδιάστατη προσφορά του στον Άρη, όντας το «βαρόμετρο» για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, στην φετινή της πορεία.

Το... γαλλικό κλειδί του Άρη

Σημείο αναφοράς για την επιθετική γραμμή του Άρη αποτελεί ο Νικολά Ντιγκινί, που έχει καταγράψει 22 εμφανίσεις με έξι γκολ και μια ασίστ την φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αποτελώντας μια από τις σταθερές του Σάββα Παντελίδη στην επιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Ο Γάλλος επιθετικός, σε 1.734 αγωνιστικά λεπτά, μετράει 30 σουτ στον στόχο, 59 εύστοχες μεταβιβάσεις, αλλά και 32 κερδισμένα φάουλ, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες, με την κινητικότητά του και τις τοποθετήσεις του μέσα στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη...