Χρόνια Πολλά Νίκο

Από paokfc.gr: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στο Νίκο Καρέλη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 27, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.
Πηγή: paokfc.gr
Χρόνια Πολλά Νίκο

Ο Καρέλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 24 Φεβρουαρίου του 1992. Κόλλησε το... μικρόβιο του ποδοσφαίρου από τον πατέρα του, ο οποίος τον πήγε στα τμήματα υποδομής του Εργοτέλη σε ηλικία έξι ετών.

Από τα 14 του άρχισε να συμμετέχει στις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας και ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στις 20 Απριλίου του 2008 πέρασε σαν αλλαγή σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και παράλληλα ρεκόρ ως ο νεότερος που έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας.

Η Άρσεναλ ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, τον δοκίμασε για ένα 10ήμερο, του έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε τουρνουά στην Ιταλία, αλλά είχε υπογράψει συμβόλαιο με τους Κρητικούς, οπότε η μεταγραφή δεν προχώρησε και έμεινε στο Ηράκλειο.

Εκεί πέρασε τις επόμενες τέσσερις σεζόν με 31 συμμετοχές και ένα γκολ με πέναλτι κόντρα στον Πανσερραϊκό. Η αγωνιστική περίοδος 2012-13 τον βρήκε στη Ρωσία και την Άμκαρ Περμ, την φανέλα της οποίας φόρεσε για 10 αγώνες χωρίς να βρει δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να δαπανήσει περίπου 100.000 ευρώ για να τον επαναπατρίσει και στους Πράσινους ήρθε το αγωνιστικό του ξέσπασμα. Στην πρώτη του σεζόν στο Τριφύλλι πήρε αμέσως φανέλα βασικού και έπαιξε σε 41 παιχνίδια σκοράροντας οκτώ φορές και δίνοντας ισάριθμες ασίστ, ενώ την επόμενη χρονιά τα νούμερά του ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά. 50 παιχνίδια, 19 γκολ και τέσσερις ασίστ και μαζί η καθιέρωση ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της χώρας, αγωνιζόμενος μάλιστα σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής.

Την σεζόν 2015-16 ξεκίνησε και πάλι εξαιρετικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με εννιά γκολ και πέντε ασίστ σε 22 παιχνίδια, αλλά η άσχημη οικονομική κατάσταση της ομάδας άνοιξε την πόρτα της εξόδου.

Η βελγική Γκενκ πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και τον ενέταξε στο δυναμικό της. Ο Καρέλης άρχισε να κάνει απόσβεση από το ντεμπούτο του. Η Γκενκ έπαιζε κόντρα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ, το παιχνίδι βρισκόταν στο 1-1 και αγωνιζόταν με 10 παίκτες. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε σαν αλλαγή στο 77′ και 11 λεπτά μετά πέτυχε το νικητήριο γκολ. Μέχρι το φινάλε της σεζόν πρόλαβε να βάλει άλλα 10 και να δώσει δύο ασίστ σε 20 συμμετοχές.

Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο Καρέλης σε 32 αγώνες βρήκε 18 φορές των δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και όλα έδειχναν ότι θα ξεπεράσει τον εαυτό του και το φράγμα των 20 γκολ. Όμως είχε ραντεβού με την ατυχία. Στις 27 Δεκεμβρίου του 2016 η Γκενκ υποδέχθηκε την Γάνδη, ο Καρέλης πέτυχε γκολ με πέναλτι, αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και σε μία ανύποπτη φάση τραυματίστηκε στον χιαστό του αριστερό του γόνατου.

Δεν το έβαλε κάτω και μετά από 10 μήνες επέστρεψε στα γήπεδα και την περσινή σεζόν έπαιξε σε 22 αγώνες πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και δίνοντας τέσσερις ασίστ.

Σε διεθνές επίπεδο ο Καρέλης έχει αγωνιστεί με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ με την αντρών έχει καταγράψει 18 συμμετοχές, με τρία γκολ, κάνοντας το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Το φετινό καλοκαίρι ολοκλήρωσε κανονικά την προετοιμασία της Γκενκ, έπαιξε σε ένα παιχνίδι των προκριματικών του Europa League κόντρα στη Φόλα Ες, αλλά δεν ήταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ την τελευταία μέρα των μεταγραφών κατάφερε να συμφωνήσει με ομάδα και παίκτη και να ντύσει τον Καρέλη στα ασπρόμαυρα.

Διαβάστε ακόμη...