Η αρμάδα του «Μεγαλέξανδρου»: Το ματς που ο ΠΑΟΚ σκόρπισε στους... 5 ανέμους τον Άρη

Από sdna.gr: Η ώρα για το clasico της Θεσσαλονίκη έφτασε, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στο γήπεδο της Τούμπας τον Άρη και το SDNA, κάνει βουτιά στο παρελθόν, αναδεικνύοντας πρωταγωνιστές των ντέρμπι ανάμεσα σε «ασπρόμαυρους» και «κιτρινόμαυρους».
Πηγή: sdna.gr
Η αρμάδα του «Μεγαλέξανδρου»: Το ματς που ο ΠΑΟΚ σκόρπισε στους... 5 ανέμους τον Άρη

Αρχή με το μακρινό 1975 και πιο συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου, όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στο γήπεδο της Τούμπας τον Άρη, μπροστά σε 36.000 φιλάθλους, με τους «ασπρόμαυρους» έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κούδα να σημειώνουν την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» με 5-0.

Το σκορ άνοιξε στο 23ο λεπτό ο Δημήτρης Παρίδης, ενώ στη συνέχεια... ανέλαβε ο Γιώργος Κούδας, που με δύο προσωπικά τέρματα (28' και 52'), ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 56ο λεπτό ήταν η σειρά του Τσιλιγκιρίδη να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-0 του ΠΑΟΚ, μπήκε από τον Σαράφη στο 87'.

Η... ντροπιαστική ήττα του Άρη, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα, την άμεση απόλυση του τότε προπονητή των «κιτρινόμαυρων», Μπράνκο Στάνκοβιτς, με τον Αλκέτα Παναγούλια να αναλαμβάνει για το υπόλοιπο της σεζόν τις τύχες των «κιτρινόμαυρων».

ΠΑΟΚ (Γ. Λόραντ): Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης.

Άρης (M. Στάνκοβιτς): Γάκης, Δοάνης, Μπαλάφας, Ναλμπάντης, Πάλλας, Φοιρός, Βένος, Μπαλής, Κούης, Πάστερνακ (61' Χατζάρας), Ανανιάδης (61' Καπερνέκας).

Διαβάστε ακόμη...