Mια μικρή ποδοσφαιρική περιουσία...

Από amna.gr : Μια ομάδα "γεμάτη χρυσάφι" με ταλαντούχους και σημαντικούς ποδοσφαιριστές περιλαμβάνει το σύνολο των δανεικών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, που φορούν προσωρινά ή και μονιμότερα, τις φανέλες άλλων συλλόγων, εντός και εκτός Ελλάδος στην φετινή περίοδο.
Πηγή: amna.gr
Mια μικρή ποδοσφαιρική περιουσία...

Συνολικά 16 ποδοσφαιριστές που θα ήταν χρήσιμοι ως υπερπολύτιμοι σε αρκετές ομάδες, "περισσεύουν" από το ρόστερ του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ και αγωνίζονται ως δανεικοί με την φιλοδοξία να επιστρέψουν στην ομάδα που οδεύει ταχύτατα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία των 16 αυτών ποδοσφαιριστών, αποτιμάται σε 12,55 εκατομμύρια ευρώ, περίπου όσο και το ρόστερ του Πανωνίου και ασφαλώς μεγαλύτερο από τις 8 "φτωχότερες" ελληνικές ομάδες της Σούπερ λιγκ.

Οταν ο τεχνικός του Πανωνίου Ακης Μάντζιος, μετά την λήξη του αγώνα Κυπέλλου στην Νέα Σμύρνη, προς τον ΠΑΟΚ, όπου η ομάδα του κατήγαγε ανέλπιστη νίκη με 2-1 ρωτήθηκε στο τέλος της αναμέτρησης, αν πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να πάρει έστω την ισοπαλία στον επαναληπτικό,  που οδηγεί στην πρόκριση, απάντησε ευκρινώς: "Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό, αλλά ας μην γελιόμαστε αφού τα μεγάθη είναι δυσανάλογα. Οσο είναι το δικό μας ρόστερ, κοστίζουν μόνο οι μεταγραφές του Ιανουαρίου του ΠΑΟΚ" είπε καταγράφοντας γλαφυρά τις ανισότητες σε οικονομικά μεγέθη που υπάρχουν μεταξύ της δικής τους ομάδας, που έκανε την υπέρβαση το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου, και του προσεχούς αντιπάλου του στον επαναληπτικό της προσεχούς Τετάρτης, ΠΑΟΚ.

Η λίστα των σημερινών δανεικών του ΠΑΟΚ και η τιμή ποδοσφαιρικής τους αξίας, όπως αποτιμάται από την διεθνούς απήχησης ιστοσελίδα transfermarkt, είναι η εξής:

 1. Κουλούρης (Ατρόμητος)      3 εκ. ευρω
 2. Ουάρντα  (Ατρόμητος)       2,5
 3. Χατζηϊσαϊας  (Ατρόμητος)   1  
 4. Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ) 1
 5. Μουλέν (Ανκαραγκιουτζού)  0,9
 6. Χαρίσης (Κορτράϊκ)        0,8
 7. Κάτσε  (ΠΑΟ)              0,75  
 8. Κίτσιου (Ανκαραγκιουτζού) 0,75
 9. Μυστακίδης (Γκόρνικ),     0,75
10. Μιχόγεβιτς (ΟΦΗ)          0,6
11. Πατράλης  (Δόξα Δρ.)      0,35
11. Δεληγιαννίδης (ΟΦΗ)       0,3
13. Ματθαίου (ΑΕ Καραϊσκάκης) 0,1
14. Κούστα      (Αιγινιακός)  0,1
15. Κάκο    (ΑΕ Καραϊσκάκης)  0,1
16. Μαρκόφσκι  (Τρίκαλα)      0.05

Αυτό το πλούσιο ρόστερ που θα μπορούσε να  ανήκει σε μια μεσαία ομάδα της Super League για τον ΠΑΟΚ είναι πλεονάζον και ας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πρώτο σκόρερ του εφετινού πρωταθλήματος ως τώρα (Κουλούρης) και τον μόνο μουντιαλικό παίκτη της ομάδας, πέρυσι στην Ρωσία (Ουάρντα) πλην του μεταγραφέντος Πρίγιοβιτς, που ήταν και ο ΜVP του περασμένου πρωταθλήματος.

Παρατηρώντας αυτό το πλεονάζον έμψυχο υλικό, μπορούμε να συγκρίνουμε την χρηματιστηριακή αξία των οκτώ ομάδων με χαμηλότερο οικονομικό ρόστερ.

Αναλυτικά:

1. Αστέρας Τρίπολης 11,15 εκ. ευρώ
2. Ξάνθη            10,30  
3. ΠΑΣ Γιάννινα     10,28  
4. ΟΦΗ              10,05  
5. Λάρισα            9
6. Λαμία             8,05
7. Λεβαδειακός       7,43
8. Απόλλων Σμύρνης   6.40

Ανιχνεύοντας το ρόστερ του ΠΑΟΚ θα θυμηθούμε την πολύ πρόσφατη δήλωση του Ελληνα τεχνικού Μπάμπη Τεννέ, που μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ομολόγησε: "Είδα το ΦΑ πριν την έναρξη του αγώνα και βλέποντας τους εφεδρικούς που είχε ο ΠΑΟΚ στον πάγκο του, σκέφτηκα πως για μας είναι ίσως καλύτερα που δεν παίζουν αυτοί".

Πόσοι θα έρθουν πίσω στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι ή και αργότερα είναι άγνωστο και αμφίβολο. Το ζητούμενο είναι να κάνουν την καριέρα που ελπίζουν είτε κάτω από την ασπρόμαυρη φανέλα είτε όπου τους βγάλει το τεράστιο "κύμα" του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμη...