Έγιναν… viral και τους πήρε ο ΠΑΟΚ! (pics+vids)

Aπό sportime.gr: Πριν από έξι χρόνια μια «φουρνιά» παιδιών από τα Γιάννινα έγινε viral και ανάγκασε την περίφημη «Μασία» της Μπαρτσελόνα να ασχοληθεί μαζί της.
Πηγή: sportime.gr
Έγιναν… viral και τους πήρε ο ΠΑΟΚ! (pics+vids)

Στα τέλη του 2012 ένα βίντεο με τα παιδιά του Α.Ο. Γιάννινα να αλλάζουν στο τοπικό πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΗΠ 20 πάσες μεταξύ τους και να σκοράρουν, χωρίς να τους κλέβει την μπάλα ο αντίπαλος, έκανε το γύρο του κόσμου.

Η εντυπωσιακή αυτή φάση έπαιξε ακόμα και σε μεγάλα ευρωπαϊκά σάιτ, όπως Guardian, Associated Press, B.B.C., Fox Soccer και κάπως έτσι έφτασε και στη φημισμένη «Μασία» και τις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, η οποία κάλεσε τη γιαννιώτικη ομάδα για φιλικό παιχνίδι.

Δείτε το video που έγινε viral με τις 20 πάσες πριν το γκολ:

Οι άνθρωποι της ίσως κορυφαίας ακαδημίας στον κόσμο κάλεσαν την ομάδα από την Ήπειρο για φιλικό στη Βαρκελώνη. Τον Μάρτιο του 2013 οι μικροί που εντυπωσίασαν με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκαν στην Αγγλία για φιλικά με τη Λίβερπουλ.

Οι κορυφαίες αυτές ποδοσφαιρικές παραστάσεις φαίνεται πως τους έδωσαν κίνητρο για να εξελιχθούν. Και κάπου εδώ... έρχεται ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ήταν αυτός που επωφελήθηκε από το ταλέντο που... ξεχείλιζε σε αυτούς τους πιτσιρικάδες. κάνοντας δικούς του αρκετούς από αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι Αντώνης Γαϊτανίδης, Γιώργος Βρακάς, Παναγιώτης Παναγιώτου, Δήμος Μακρής και Βασίλης Κιτσάκης έκαναν το δρομολόγιο Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη για να φορέσουν το δικέφαλο στο στήθος.

Ο Αντώνης Γαϊτανίδης διανύει φέτος την καλύτερη σεζόν του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Σκοράρει ανελλιπώς με την Κ19 του Δικεφάλου, ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας κόντρα στην Τότεναμ ενώ πρόσφατα υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του με τους Θεσσαλονικείς.

Ο Γιώργος Βρακάς αφού πέρασε με επιτυχία από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ πλέον ανήκει στη Νάπολι, έχοντας ανοίξει τα φτερά του για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου αγωνίζεται στην Κ17 ΠΑΟΚ και είναι εκ των αρχηγών της Εθνικής Ομάδας Κ17 ενώ συμπαίκτες του στην τρίτη ομάδα των «ασπρόμαυρων» είναι οι Δήμος Μακρής και Βασίλης Κιτσάκης.

Όλοι τους μεγάλα ταλέντα, με το τμήμα σκάουτινγκ του Δικεφάλου να κινείται αστραπιαία και να τους φέρνει στη Θεσσαλονίκη.

Άξιο αναφοράς είναι πως κάποια από αυτά τα παιδιά έγιναν μία ομάδα με τον κορμό του συνόλου που πριν από 5 χρόνια είχε κερδίσει την Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη.

Πλέον, αποτελούν την Κ17 του ΠΑΟΚ και κυνηγούν ακόμη ένα πρωτάθλημα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Δικεφάλου σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η συγκεκριμένη κίνηση επιβεβαιώνει πόσο σωστά δουλεύει το τμήμα σκάουτινγκ των «ασπρόμαυρων» υποδομών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως η οικογένεια Σαββίδη δίνει ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο στις ακαδημίες με στόχο το έργο που είχε ξεκινήσει επί εποχής Ζαγοράκη να τελειοποιηθεί και να αποφέρει ακόμη περισσότερους «καρπούς».

Ήδη παίκτες όπως ο Λύρατζης και ο Μπαλογιάννης, που εντάχθηκαν με αντίστοιχο τρόπο στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έκαναν το βήμα για την μεγάλη ομάδα και προπονούνται υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...