"Ένας επενδυτής έχει μόνο να κερδίσει από τον ΠΑΟΚ!"

Από paok24.com: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε απαντήσεις για όλα στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4. Από την σημασία της παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο, μέχρι την στήριξη του Ιβάν Σαββίδη αλλά και την ανάγκη της ύπαρξης ενός επενδυτή.
Πηγή: paok24.com
"Ένας επενδυτής έχει μόνο να κερδίσει από τον ΠΑΟΚ!"

"Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα, που ο παίκτης και ο προπονητής, τον νιώθει τον κόσμο. Αγαπάς τον σύλλογο, λόγω της αγάπης που παίρνεις από τον κόσμο. Εμείς αυτή τη στιγμή, παίρνουμε πάρα πολλά μηνύματα αγάπης. Ο κόσμος είναι δίπλα μας, μας συμπαραστέκεται. Ο κόσμος έχει βοηθήσει και έχει στηρίξει. Με ρώτησες πριν για πρόταση σε παίκτη πριν από τον τελικό και ναι, ένας παίκτης είχε πρόταση. Ο κόσμος κράτησε τον παίκτη. Το keep paok alive κράτησε τον παίκτη κι αυτός ο παίκτης ήταν από τους καλύτερους στον τελικό. Κάθε παιχνίδι, όπου ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο μαζικά και συνεισφέρει με τον τρόπο του, είναι σημαντικό για το σύλλογο. Και το ψυχολογικό κομμάτι. Πάντα θέλεις την ανταπόκριση.

Αν δεν βρεθεί λύση από την επόμενη εβδομάδα, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο ΠΑΟΚ έχει σώσει την κατηγορία και θα παίξει για να βγει η χρονιά. Θα υπάρχουν απώλειες. Μπορεί αυτή η ομάδα να τελειώσει αυτή τη χρονιά, με συμπαράσταση άμεση. Αυτή η ομάδα μπορεί να περάσει αυτό το μήνυμα στον επόμενο επενδυτή. Όταν ανέλαβα τον ΠΑΟΚ, δεν περίμενα πως θα μιλάω για επενδύσεις και όχι για μπάσκετ. Δεν περίμενα ότι θα μιλάω για επενδύσεις και για υποψήφιους ανθρώπους που μπορεί να αναλάβουν τον ΠΑΟΚ", ήταν τα λόγια του Ηλία Παπαθεοδώρου αναφορικά με τη στήριξη του κόσμου.

Όσο για το τι θα έλεγε ο ίδιος σε έναν επενδυτή;

"Ο ΠΑΟΚ έχει γήπεδο. Δικό σου, να το εκμεταλλευτείς με όποιον τρόπο θέλεις. Ο ΠΑΟΚ έχει μία τεράστια δυναμική. Ο ΠΑΟΚ θέλει όραμα. Στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Στο παιχνίδι της Κ19 προχθές, κόπηκαν 8950 εισιτήρια και πήγε 12000 κόσμος. 8000 χωράει όλο το Παλατάκι. Με 8000 κόσμο στο υπογράφω, θα χάσουμε 2 παιχνίδια το χρόνο. Μέσα από τα προβλήματα, γίνεσαι πιο δυνατός. Μαθαίνεις. Τα χρήματα που βάζεις σε σχέση με την αξία που παίρνεις πίσω, δεν συγκρίνονται. Υπάρχει ένας ελληνικός κορμός. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει εξελίξει πάρα πολλούς ανθρώπους. Έχεις μόνο να κερδίσεις πράγματα, επενδύοντας σε έναν τέτοιο σύλλογο. Νομίζω ότι ταυτόχρονα υπάρχει το όραμα της συμμετοχής, σε ένα ανώτερο επίπεδο. Ακόμη και το κομμάτι της Euroleague, ο Μπάνε το έχει διαχειριστεί. Θέλουν ομάδα από την Θεσσαλονίκη κι όχι άλλη από την Αθήνα. Αν βρεθεί επενδυτής, ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει εκεί, είναι ευπρόσδεκτη στην Ευρωλίγκα. Οι συνθήκες υπάρχουν κι ελπίζω κι εύχομαι να γίνει αυτό. Αρκεί να γίνει. Να υπάρχει ενότητα. Ένα πρόβλημα που βλέπω, είναι ότι χωρίς να υπάρχει λόγος, υπάρχουν στρατόπεδα. Δεν υπάρχει λόγος".

Τι έχει πάρει ο ίδιος από τον ΠΑΟΚ; "Έχω πάρει πιο πολλά από όσα έχω δώσει", λέει ο κόουτς:

"Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μέγεθος μεγάλο. Πρέπει να βιώσεις μία τέτοια κατάσταση, ειδικά όταν δεν έχεις ένα βιογραφικό πολύ μεγάλο, όπως όταν ήρθα εγώ στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα με έχει κάνει πολύ πιο ώριμο σε πάρα πολλά πράγματα και καλύτερο στο κομμάτι της διαχείρισης καταστάσεων. Όταν διαχειρίζεσαι δύσκολες καταστάσεις, πρέπει αναγκαστικά να βρεις λύσεις. Είναι κι αυτό ένα κέρδος. Έχω κερδίσει πολλά από τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ, πιο πολλά από όσα έχω δώσει. Ζητούμενο για μένα, είναι να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής. Ήξερα που ήρθα. Είχα τόσο μεγάλη θέληση μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας να εξελίξουμε τον σύλλογο μπασκετικά, το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό, απλά δεν το έχουμε τελειώσει".

Κεφάλαιο, Ιβάν Σαββίδης:

"Η πόλη είναι η δεύτερη στην Ελλάδα σε πληθυσμό, αλλά ουσιαστικά είναι μία πόλη όπου μαθαίνονται και λέγονται πολλά. Σε όλους υπήρχε ένας εφησυχασμός, επειδή κάθε χρόνο ο κ. Σαββίδης βοηθούσε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό και παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Δεν νομίζω πως έχει γίνει κάτι που να έχει επηρεάσει τις σχέσεις της ΚΑΕ με τον κ. Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα. Το μαγαζί του είναι η ΠΑΕ, εκεί έχει βάλει όλο του το "είναι" κι έτσι πορεύεται. Η άποψή μου είναι πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει κάποιον άλλον επενδυτή! Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν βλέπω κάποιον σε όλη την Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια, που έχει και το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Τελευταία φορά που το έκανε κάποιος ήταν ο κ. Κόκκαλης. Το μοντέλο αυτό δεν το βλέπω να υπάρχει. Κάποιος πρέπει να αφοσιωθεί σε ένα από τα δύο κομμάτια για να το πετύχει".

Κλείνοντας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ σημείωσε:

"Επαναλαμβάνω να ευχαριστήσουμε όλους όσους έρχονται στο Παλατάκι και όσους μέσω του Keep PAOK alive, έχουν βοηθήσει την ομάδα. Δεν θα δώσει τη λύση, αλλά βοηθάει. Ο κόσμος όσο μπορεί να βοηθήσει. Να δώσει μαζική παρουσία στο γήπεδο, για να τονώσει πρώτα από όλα την ομάδα. Να ενωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του ΠΑΟΚ, να βρεθεί λύση για το τμήμα και να κάνουμε και πάλι τον κόσμο περήφανο, όπως τον κάνουμε κι αυτή τη στιγμή".

Διαβάστε ακόμη...