"Δεν έχουμε μέλλον, δεν ξέρουμε ποιοι θα έρθουν πίσω!"

Από paok24.com: To πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Ηλία Παπαθεοδώρου.
Πηγή: paok24.com
"Δεν έχουμε μέλλον, δεν ξέρουμε ποιοι θα έρθουν πίσω!"

Τα τεράστια προβλήματα που πλέον επηρεάζουν στο μέγιστο βαθμό το παρόν και το μέλλον της ομάδας

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου  μίλησε στην εκπομπή του PAOK24 για όλα όσα βιώνει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και η ομάδα και τα τεράστια προβλήματα, που πλέον απειλούν το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

"Έχοντας κατακτήσει πέρυσι την 3η θέση, είχαμε θέσει κάποιους στόχους σε συνεργασία φυσικά με τη διοίκηση. Να κρατήσουμε τον κορμό και να συνεχίσουμε τη δημιουργία της ομάδας, μέσα από την προηγούμενη χρονιά. Να έχουμε μία ανάλογη πορεία στο πρωτάθλημα, να παλέψουμε για την πρόκριση στo Top 16 και να διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο, να πάμε σε έναν τελικό. Στον τελικό του Κυπέλλου. Με αυτές τις κατευθύνσεις δημιουργήσαμε την ομάδα. Σε συνεργασία με τη διοίκηση, κάναμε κάποιες επιλογές. Μετά από πάρα πολλά χρόνια καταφέραμε να πάμε σε έναν τελικό. Παίξαμε αυτό τον τελικό και καταφέραμε να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του BCL και στο πρωτάθλημα έχουμε μία σταθερή πορεία. Θεωρητικά, συνεχίζουμε με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν, θέλοντας να κρατήσουμε τον ΠΑΟΚ σε ένα καλό επίπεδο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, είναι το οικονομικό. Πολλές φορές έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Για πρώτη φορά μετά το ματς με την ΑΕΚ εγώ, είχα μιλήσει δημόσια στις 3 του Νοέμβρη και μετά ο Μπάνε σε μία συνέντευξη Τύπου. Η καθημερινότητα μας ήταν και είναι εξαιρετικά δύσκολη. Κάποια δεν έχουν γίνει γνωστά κι αυτό δείχνει και τα κλειδιά της επιτυχίας αυτής της ομάδας. Παρόλα τα πάρα πολλά προβλήματα, που είναι προβλήματα, που είναι ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης", ανέφερε αρχικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ, ενώ συνέχισε:

"Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της ομάδας, καλύπτουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Η ομάδα είναι σε ένα πολύ οριακό σημείο. Ο τελικός και η πρόκριση στο BCL, ήταν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για όλους, χωρίς η λειτουργία μας να είναι αυτή που πρέπει. Η καθημερινότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όταν δεν μπορείς να καλύψεις τις βασικές ανάγκες, τότε δεν μπορείς να περιμένεις να έρθει ο παίκτης σου, στο καλύτερο επίπεδο στο γήπεδο. Ξεπεράσαμε απώλειες παικτών που ήταν σημαντικοί στο γήπεδο.

Είναι διαφορετικό να υπήρχε ένας παίκτης τύπου Μορέιρα σήμερα. Όλα παίζουν ρόλο, η κάθε λεπτομέρεια. Το μεγάλο μας πρόβλημα κι αυτό που με εκπλήσσει, είναι η μη ανταπόκριση. Υπάρχει ένα πρόβλημα και δεν υπάρχει καμία λύση, κάποιος να δώσει μία λύση σε ένα πρόβλημα που είναι ουσιαστικό. Εκπροσωπούμε μία ομάδα με πολύ μεγάλο κύρος. Είναι οντότητα ο ΠΑΟΚ και για αυτό όλοι κάνουμε ένα βήμα πίσω. Άποψη μου, είναι ότι κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά. Όλος ο κόσμος είναι περήφανος για την ομάδα. Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό, που είναι μία ομάδα που έχει από πίσω της μία οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια και ξέρουμε τη δυναμική και το μέγεθος της. Φτάσαμε στο σημείο, να διεκδικήσουμε τη νίκη από έναν αντίπαλο.

Η επόμενη μέρα, ήταν ίδια για εμάς. Πλέον η ομάδα δυστυχώς, έχει δύσκολη συνέχεια. Και δεν μιλάω για κάποια διάκριση. Είναι δύσκολη η ύπαρξη της! Ο κάθε παίκτης και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά, πάλεψε. Το προσωπικό κίνητρο υπάρχει πάντα. Μέσα από τις καλές εμφανίσεις και τη διάκριση, θα υπάρχει και κάτι καλύτερο. Πάντα το σκέφτονται όλοι αυτό. Την ομάδα μας, την αποδέχονται περισσότερο άνθρωποι που δεν ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει ενάμιση εκατομμύριο κι εμείς στο Παλατάκι έχουμε στατιστικά 1500 άτομα. Τους ευχαριστώ πολύ όλους για την στήριξη, αλλά δεν είναι αρκετό".

Όσο για την προσπάθεια του ίδιου, των παικτών του, αλλά και όλων των ανθρώπων της ομάδας; Ανέφερε:

"Η ομάδα έχει ένα μεγάλο γήπεδο, διεκδικεί τίτλους, είναι μέσα στους στόχους. Ορίστε διεκδικήσαμε τίτλο, φτάσαμε στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ παίζει και διεκδικεί πράγματα πάνω από το όριο του και μου προκαλεί εντύπωση η μη στήριξη, γενικότερα. Ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά από εκεί και πέρα, εμείς δεν παρακαλάμε. Προσφέρουμε κάποια πράγματα και θέλουμε την ανταπόδοση. Πολλές φορές, ακούω ότι είναι μακριά το γήπεδο από το κέντρο της πόλης. Δικαιολογίες υπάρχουν. Κι εμείς μπορούμε να βρούμε τεράστιες δικαιολογίες. Η οργάνωση της ομάδας, είναι σε τόσο καλό επίπεδο, το γύρω γύρω της ομάδας δηλαδή, που είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να κάνει πρωταθλητισμό. Εμείς αυτή τη στιγμή, κάνουμε πρωταθλητισμό με το τίποτα. Έχουμε ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν, που δίνουν το 100%. Αν έρθεις στο Παλατάκι μία μέρα, θα δεις πως βγαίνει αυτή η δουλειά. Ενώ θα πρέπει να είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό που έχουμε κάνει, υπάρχει μία απογοήτευση και μία μιζέρια που πραγματικά, δεν μας αξίζει.

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα τεράστιο μέγεθος, να ηγείται αυτή τη στιγμή. Τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, ότι πρόκειται για μια διοίκηση πρωτοδικείου. Κάνει κι αυτός ότι μπορεί. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Μπάνε δεν θέλει να βάλει λεφτά. Το πρόβλημα για εμάς, είναι άμεσο. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει ρεπό. Οι ξένοι έχουν γυρίσει στην Αμερική. Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει ποιος θα γυρίσει πίσω. Είμαστε όλοι μας στο κενό. Κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει. Η ομάδα μπορεί να τελειώσει τη χρονιά με έναν τρόπο, αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μέλλον. Η ομάδα κινδυνεύει να μην παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα! Εγώ μπορεί να φύγω είτε αύριο είτε σε 3 μήνες, ο ΠΑΟΚ πρέπει να υπάρχει όμως. Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, δεν θα υπάρχει! Θέλω να το καταλάβουν όλοι αυτό. Τα προβλήματα πολλές φορές κρύβονται κάτω από το χαλάκι και δεν βρίσκεται λύση.

Το Keep PAOK alive είναι κάτι που έγινε για να λειτουργήσει υποστηρικτικά. Η μεγαλύτερη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες. Αναρωτιέμαι πραγματικά δεν υπάρχουν επιχειρηματίες σε αυτή την πόλη; Πολλές φορές νιώθουμε σαν παρείσακτοι. Η ομάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Από την επόμενη εβδομάδα η ομάδα μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Από τη στιγμή που τα παιδιά παίζουν και διακρίνονται, κινούν το ενδιαφέρον. Υπάρχει συνέχεια ενδιαφέρον.

Ο Χάτσερ έχει δεχτεί 7 προτάσεις και δεν φεύγει. Το ίδιο ο Γκάρετ, ο Γκος. Μένουν εδώ, υπηρετούν τον σύλλογο. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί υπάρχει ένας προπονητής που τους καλύπτει. Υπάρχει μία οργανωμένη κατάσταση και θέλουν όλοι να το υποστηρίξουν όλο αυτό. Μεγαλώνουν όλοι μαζί με την ομάδα, αλλά στο τέλος της ημέρας η ομάδα μικραίνει! Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, αν υποστηριχτεί, μπορεί να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα!".

Κεφάλαιο επενδυτής. Ο κόουτς αναφέρθηκε και σε αυτό:

"Eίμαστε η μοναδική ΚΑΕ χωρίς επενδυτή. Είναι ξεκάθαρο. Από τη στιγμή που ένα πρόβλημα υπάρχει και βγαίνει επίσημα προς τα έξω από τον Νοέμβρη, στις 26 του μήνα και φτάνουμε στον Μάρτη και δεν έχει κουνηθεί φύλλο, σημαίνει ότι δεν "απαντήθηκε" αυτό το πρόβλημα και δεν έχει βρεθεί λύση. Ο τρόπος προσέγγισης και επικοινωνίας είναι ένα διαφορετικό κομμάτι. Προτιμώ να κάνω τον προπονητή, να προετοιμάζω την ομάδα και να διεκδικώ κάποια πράγματα. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει στο σύλλογο. Ο λόγος είναι να επικοινωνήσουμε αυτό το πράγμα όσο γίνεται πιο επίσημα. Να προλάβουμε το πρόβλημα. Η επόμενη συνάντηση μας είναι στον αέρα. Ούτε εγώ θέλω να συνεχίσω σε ένα περιβάλλον που θα πιέζω κάποιον να κάνει μία δουλειά. Για να διακριθείς, πρέπει ο άλλος να είναι σε καλή κατάσταση κι αυτά τα παιδιά, δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Για να επιστρέψουν, πρέπει να πληρωθούν και για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν στους επόμενους στόχους, πρέπει να υπάρχει μία κανονικότητα. Την προοπτική τη δώσαμε τη μία φορά με το Top16, μετά με τον τελικό και τώρα μπορούμε να τους "κοροϊδέψουμε" με το ματς με την ΑΕΚ και δεν το θέλουμε αυτό. Από την Κυριακή και μετά, τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πολύ ενθαρρυντικά. Όλοι πλέον έχουν πάει στο επόμενο στάδιο. Να κερδίσουμε την ΑΕΚ και να πάμε στον τελικό.Τι συζητάμε τώρα; Είναι πραγματικά ουτοπικό...".

Διαβάστε ακόμη...