Avanti maestro

Από sdna.gr: Δείξε μου τον προπονητή σου, να σου πω τι ομάδα είσαι. Και η Κ19 του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε παρά να φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Πάμπλο Γκαρσία.
Πηγή: sdna.gr
Avanti maestro

Κάποτε ο Ντάνι Άλβες θέλοντας να αποθεώσει την έννοια του προπονητή που έβλεπε στο πρόσωπο του Γκουαρδιόλα είχε πει: «Αν ο Πεπ μου πει να πέσω από το τρίτο διάζωμα του Καμπ Νου, τότε κάτι κάλο θα με περιμένει κάτω!». Ο Βασίλης Μήττας, ο ποδοσφαιρικός «πατέρας» της τωρινής Κ19 του ΠΑΟΚ, στην προσπάθειά του να αποτυπώσει όσα έχει φτιάξει ο Πάμπλο Γκαρσία, ανέφερε σε συνέντευξή του: «Αν ζητήσεις από αυτά τα παιδιά να πάνε με τα πόδια στην Αθήνα, θα το κάνουν...».

Ο Ουρουγουανός πάλι, βγάζει τον εαυτό του έξω από το κάδρο και απευθυνόμενος στον κόσμο του ΠΑΟΚ, φωνάζει πως αυτά τα παιδιά είναι το δικό τους... αίμα. Έχουν το dna του ΠΑΟΚ. Και φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Γκαρσία, θα προσθέσει κάποιος. Όλα όσα τον χαρακτηρίζουν, όλα όσα πρεσβεύει, όλα όσα έδειξε μέσα από την δεκάχρονη -και βάλε- παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα, αποτυπώνονται στη δική του ομάδα.

Το ταλέντο σε αυτή την ηλικία μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Και ο Πάμπλο Γκαρσία φρόντισε να ξεκαθαρίσει από νωρίς τη θέση του: «Οι παίκτες μου να γίνουν πρώτα σωστοί άνθρωποι και μετά σωστοί επαγγελματίες». Ξηγημένα. Ίσως βέβαια αυτό να ήταν και το δυσκολότερο κομμάτι για εκείνον καθώς είχε να διαχειριστεί χαρακτήρες που βρέθηκαν εκεί γιατί πολύ απλά «διψούσαν» για διάκριση. Και στο «βωμό» της επιτυχίας, θα έλεγε κανείς πως όλα -σχεδόν- επιτρέπονται. Αρκεί να πετύχεις το στόχο σου.

Όχι όμως στον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Γι΄αυτό τους το έκανε πιο εύκολο. Όποιος δίνει την ψυχή του στο γήπεδο, θα είναι παρών και στην προπόνηση της επόμενης ημέρας αλλά και στο επόμενο παιχνίδι. Όποιος θα δουλεύει, θα ανταμείβεται. Τα υπόλοιπα είναι απλά... ιστορία. Η Κ19 του ΠΑΟΚ αγνοεί τη λέξη ήττα από τον Δεκέμβριο του 2017, μοιάζει... αγκαλιά με το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί χρονιά, επιδεικνύοντας νούμερα σε άμυνα και επίθεση που εντυπωσιάζουν.

Κερασάκι στην τούρτα; Η υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή παράσταση απέναντι στην Τότεναμ παρουσία 10.000 κόσμου στο γήπεδο της Τούμπας. Κόσμος που έσπευσε για να δει από κοντά, τι έχεις φτιάξει εκεί Πάμπλο...

Για εκείνον όμως δεν είναι αρκετό. Ονειρεύεται να δει τα δικά του παιδιά στην τηλεόραση. Μέλη της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ. Μοιάζει απόλυτα βέβαιος πως «χτίζεται» κάτι καλό και μπορεί να αποδώσει σύντομα καρπούς.

Δεν κάνει μόνο ο Γκαρσία όμως όνειρα για τα δικά του παιδιά. Κάνουν και οι συνεργάτες του για εκείνον. Όπως ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος πως... κάποτε θα έρθει η στιγμή που ο Πάμπλο θα καθίσει στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Ο Ουρουγουανός δεν θα το παραδεχθεί ποτέ ανοιχτά αλλά θα αρκεστεί να απαντήσει με ένα παράδειγμα: «Όνειρα; Κάνω, πως δεν κάνω... Θυμάμαι ότι ο Ζιντάν ήταν στην Ρεάλ Καστίγια, εκεί δεν πήγαινε καλά. Μετά πήρε το Champions League!».

Για την ώρα όμως, έχει επιλέξει να «θολώσει» τις εικόνες από το μέλλον και με αφοπλιστική ειλικρίνεια και άπταιστα ελληνικά, θα δηλώσει ευθαρσώς: «Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω... ». Μέχρι εκεί...

Και ξέρεις, όταν κάτι το γουστάρεις πολύ, δεν γίνεται να μην το πετύχεις...

Διαβάστε ακόμη...