PAOK International με στελέχη παντού! Έρχεται κι αυτό…

Aπό sfina.gr: Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΠΑΟΚ ομολογουμένως είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται πρωτίστως στην οικονομική άνεση, για την οποία διακρίνεται ο Ιβάν Σαββίδης, ειδικά μετά την πώληση της ρωσικής καπνοβιομηχανίας Donsoy Tabak στους Κινέζους, που ήδη εγκαταστάθηκαν στο Ροστόφ, αλλά έβαλαν νωρίτερα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό του προέδρου του ΠΑΟΚ!
Πηγή: sfina.gr
PAOK International με στελέχη παντού! Έρχεται κι αυτό…

Έτσι λοιπόν, υπάρχει η άνεση για «ανοίγματα» και ακόμη καλύτερη οργάνωση της εταιρίας, που ψάχνει για παίκτες-ταλέντα από το εξωτερικό, όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Το δίκτυο αξιοποίησης πληροφοριών όμως, πρέπει να έχει και... ΠΑΟΚτσήδικο χρώμα, γι αυτό και διερευνούν τον τρόπο ενίσχυσης του τμήματος σκάουτινγκ και με ανθρώπους που ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο, έχουν αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ και έχουν την ιδιότητα είτε του προπονητή, του μάνατζερ ή του σκάουτερ στις χώρες τους.

Η αρχή έγινε με τον Βραζιλιάνο Λίνο, που ήδη συνεργάζεται με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έχει στόχο να στείλει παίκτες από τη «χώρα της σάμπας», αρχής γενομένης από τον Ζαμπά, για τον οποίο έδωσε χρήσιμες πληροφορίες όσον αφορά στο γενεαλογικό του «δένδρο», γιατί ο ΠΑΟΚ ερευνά όλα τα στοιχεία για τον παίκτη που θέλει να αποκτήσει, ακόμη και την οικογενειακή του κατάσταση.

Μετά τον Λίνο, θα γίνουν επαφές και με άλλους πρώην παίκτες που βρίσκονται πίσω στην πατρίδα τους, όπως:

1. Τζο Νάγκμπε, ομοσπονδιακός προπονητής Κ19 στην Λιβερία,
2. Μαγκντί Τολμπά, προπονητής στην Αίγυπτο, πρώην ομοσπονδιακός στην Κ19,
3. Χοσάμ Χασάν, σημερινός συνεργάτης της ομοσπονδίας της Αιγύπτου, για τα ταλέντα της χώρας,
4. Πάμπλο Κοντρέρας, σκάουτερ στη Χιλή,
5. Τόντσι Γκάμπριτς, πρώην ομοσπονδιακός στην Κροατία,
6. Σλάτζαν Σπάσιτς, σκάουτερ στην Σερβία,
7. Ομάρι Τετράτζε, προπονητής στη Γεωργία,
8. Πατρίτσιο Καμπς, σκάουτερ στην Αργεντινή.

Αυτοί είναι οι πρώτοι που έρχονται στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι σε επικοινωνία με τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είναι φίλος του ΠΑΟΚ και γνωρίζοντας καλά ελληνικά βοηθάει με τις «συστάσεις» του για Πορτογαλία και Ισπανία, ο Κονσεϊσάο ομοίως, όπως και ο Γιώτης Εγκωμίτης με τον Γιασεμάκη Γιασεμή, που βρίσκονται στην Κύπρο και έχουν αναπτύξει ήδη σχέσεις με τον Λαγωνίδη και τον Πουρλιοτόπουλο, όπως και με το τμήμα σκάουτινγκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης, θέλοντας να αναπτύξει την Ακαδημία και επιδιώκοντας να φέρει νεαρούς και ελπιδοφόρους παίκτες – ταλέντα από όλο τον κόσμο, θέλει να έχει κοντά του αυτούς που πέρασαν από την ομάδα, ξέρουν τι σημαίνει «ΠΑΟΚ», αλλά και την ελληνική νοοτροπία.
Σημειώνουμε ότι ήδη υπάρχει και λειτουργεί μια ολόκληρη... πολυκατοικία, την οποία αγόρασε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, πρώην κτίριο της Ένωσης Ποντίων και εκεί φιλοξενούνται παιδιά από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, τα οποία αγωνίζονται στις ομάδες της Ακαδημίας, έως και την Κ19!

Εκεί θα φιλοξενούνται και οι παίκτες που θα έρθουν από το εξωτερικό, αφού υπάρχει μαγειρείο, χώρος ψυχαγωγίας, χώρος μελέτης (γιατί όλοι πηγαίνουν στο σχολείο) ακόμη και υδρομασάζ!

"PAOK International" λοιπόν, σύντομα στις... «οθόνες» σας...

Το άρθρο δημοσιεύεται σήμερα στην Live Sport και το ένθετο για τη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη...