«Θα ανέβει και στην πρώτη ομάδα ο Γκαρσία»

Από thessports.gr: Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ιωσηφίδης και γενικός αρχηγός της Κ19 του Δικεφάλου, μίλησε στην εκπομπή «Full επίθεση» του ARENA FM 89.4 για τις υποδομές των «ασπρόμαυρων», την φετινή πορεία της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ προς το νταμπ,λ αλλά και το πρωτάθλημα που κατέκτησε το 1985.
Πηγή: thessports.gr
«Θα ανέβει και στην πρώτη ομάδα ο Γκαρσία»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις υποδομές του ΠΑΟΚ: «Γίνεται σωστή δουλειά, υπάρχει μεγάλο ταλέντο, όμως είναι μια ηλικία στην οποία πρέπει να προσέξουν πολύ τα παιδιά για να μην χαθούν. Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο ο ΠΑΟΚ στις υποδομές. Το πρώτο που πρέπει να γίνει για να ανέβουν στην μεγάλη ομάδα αυτά τα παιδιά όμως, είναι να το πιστέψουν ότι μπορούν να προχωρήσουν. Όπως έχω πει και στα παιδιά, δεν μπορεί να αφομοιωθούν όλα από τον ΠΑΟΚ. Δίκαια βρίσκονται στην Κ19 φυσικά, όμως θα πρέπει να προσέχουν. Είναι τυχερά γιατί ο προπονητής που έχουν, βγήκε από την πολλή δουλειά. Το μόνο που τους λέει είναι σκληρή δουλειά και ταπεινότητα. Είναι δυο στοιχεία που πρέπει να έχεις για να προχωρήσεις και όσοι τα έχουν, τα δείχνουν, για αυτό και είναι σε καλή κατάσταση. Θα παίξουν ποδόσφαιρο πάρα πολλά παιδιά από αυτούς είμαι σίγουρος. Χάρις τον κ. Σαββίδη, που τα έχει κάνει όλα με τόση μελέτη και προσοχή, τους παρέχεται τα πάντα από την ομάδα. Και στην Τούμπα και στην Μεσήμβρια. Χαίρεσαι να είσαι στον ΠΑΟΚ».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία στη θέση του προπονητή: «Ο αυθορμητισμός, η αίσθηση ότι είναι γεννημένος νικητής, είναι πράγματα που τα είχε παλιά και τα έχει και τώρα. Ξέρει να δουλεύει πολύ καλά στο τακτικό κομμάτι, είναι δίκαιος και όποιος δουλεύει με αυτόν τον προπονητή, ανταμείβεται. Εγώ πιστεύω ότι όπως και ο Βλάνταν Ίβιτς, το ίδιο και ο Πάμπλο Γκαρσία, θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία και θα περάσει και αυτός από την πρώτη ομάδα. Θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάζει και προπονητές στο μέλλον».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος στη Σούπερ Λιγκ και τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Όταν παίρνεις έναν τίτλο, ένα πρωτάθλημα, κάπου χαλαρώνεις και μπαίνεις με διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να κερδίσεις και το κύπελλο όμως. Πολλά μπράβο στον προπονητή, στους παίκτες, στον κόσμο και φυσικά στη διοίκηση του κ. Σαββίδη. Μέχρι και ξένους διαιτητές φέραμε για να μην αδικηθεί καμία ομάδα. Το 1985 ήταν η τελευταία μου χρονιά σαν αρχηγός, ήμουν νέος, και τώρα σαν γέρος θα πανηγυρίσω πάλι πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Δεν χαρίζεται τίποτε φέτος στην ομάδα, το αξίζει και θα το πάρει. Πέρυσι γίνανε τα όποια θαύματα για να χάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...