«Ανοίγει ξανά ο δρόμος για τους νέους στην πρώτη ομάδα»

Από arenafm.gr: Στο χθεσινό παιχνίδι της ομάδας Κ-19 του ΠΑΟΚ με την αντίστοιχη της Τότεναμ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αναφέρθηκε μιλώντας στον ARENA FM 89.4 ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.
Πηγή: arenafm.gr
«Ανοίγει ξανά ο δρόμος για τους νέους στην πρώτη ομάδα»

Ο γενικός διευθυντής της πιο επιτυχημένης ποδοσφαιρικής ακαδημίας στην Ελλάδα, αυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του αναφέρθηκε και στην προώθηση νέων παικτών στη πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Τότεναμ: «Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση τους. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο 20λεπτο που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πολύ γεμάτη Τούμπα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά, 17 18 και 19 ετών, που θα πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται ψυχοπνευματικά χαρακτηριστικά, που χρειάζονταν σ΄ αυτό το παιχνίδι, μετά την κόκκινη κάρτα που δεχτήκαμε».

Για τη παρουσία του κόσμου στη Τούμπα: «Είναι τεράστια επιτυχία. Στα παιδιά θα μείνει χαραγμένο για όλη τους τη ζωή αυτό το παιχνίδι. Είχαμε πολλά όνειρα γι αυτή τη ομάδα, είμαστε στεναχωρημένοι, γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσε να φτάσει ψηλότερα η ομάδα».

Για το τι έχει να ζηλέψει ο ΠΑΟΚ από τη Τότεναμ: «Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάθε αγωνιστική η Τότεναμ έχει να δώσει ντέρμπι, με την Λίβερπουλ, με τη Μάνστεστερ Γιουνάιντεντ. Στην Αγγλία δίνουν μεγάλη βαρύτητα. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Πραγματικά τους κοιτάξαμε στα μάτια και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ένα πέναλτι του δεν έδωσε ο διαιτητής, ενώ ήταν τραβηγμένη και η αποβολή εις βάρος μας».

Για τη προώθηση νεαρών παικτών στη πρώτη ομάδα: «Είναι τεράστιο θέμα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Από το 14-15 προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις. Στη Superleague έχει περάσει θεσμικά η δημιουργία των ομάδων b , σαν πρόταση. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει στο συγκεκριμένο κομμάτι. Είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη ομάδα, έχει ανέβει πολλά επίπεδα. Περιμένουμε να κλειδώσει γρήγορα το πρωτάθλημα και εμείς θα πρέπει να ανεβάζουμε το επίπεδο των ακαδημιών. Είναι εξαιρετική η επικοινωνία των κ.κ Λουτσέσκου και Γκαρσία. Οι τίτλοι για μας είναι ο Λύρατζης και ο Μπαλογιάνης, που θα πάρουν κάποια στιγμή χρόνο συμμετοχής. Θεωρώ ότι η ζωή κάνει κύκλους. Κάποια στιγμή είχαμε πολλά παιδιά από τη ακαδημία. Ο κύκλος αυτός ξαφνικά είχε αρχίσει να κλείνει, ενώ τώρα ανοίγει και πάλι ο δρόμος για τα νέα παιδιά στη πρώτη ομάδα».

Για το αν υπάρχει ρίσκο να εμπιστευτεί ένας προπονητής που πάει για τίτλο νέους παίκτες: «Δεν έχω λογικά επιχειρήματα να αντιπαραθέσω σ αυτό. Είναι λογικό να υπάρχει πίεση για το πρωτάθλημα. Φέτος θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια θα ανοίξει ακόμα περισσότερο ο δρόμος για να μπουν νέοι παίκτες. Και ο κόσμος δίνει μεγαλύτερη πίστωση χρόνου σε έναν νέο παίκτη. Στη συνέχεια, βέβαια, υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις και από την ομάδα και τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη...