Στατιστική προθέρμανση για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Από superleaguegreece.net: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι πολύ μπροστά στη βαθμολογία, ωστόσο ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι πάντοτε μια ποδοσφαιρική γιορτή, όπου όλοι θέλουν να γευθούν τη νίκη και τη χαρά.
Πηγή: superleaguegreece.net
Στατιστική προθέρμανση για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, το ενδιαφέρον μεγαλώνει. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν στο γήπεδο αυτό για το πρωτάθλημα μετά από πεντέμισι χρόνια, λόγω της απουσίας του Άρη. Ωστόσο μόλις πριν από πέντε μήνες ήλθαν ισόπαλοι εκεί στο Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ ήδη νίκησε 2-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έχει στόχο πάλι τη νίκη, ώστε να κάνει το δύο στα δύο στην ίδια σεζόν σε βάρος του Άρη, για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια! Για τελευταία φορά είχε συμβεί κάτι τέτοιο την περίοδο 1994-95, όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 4-0 στο Χαριλάου στις 7 Δεκεμβρίου 1994 και 2-0 στην Τούμπα στις 2 Απριλίου 1995.

Ο Άρης θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό, αλλά αν δεν καταφέρει να νικήσει, θα ισοφαρίσει ένα αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία των αγώνων του με τον ΠΑΟΚ. Από τις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν ο Άρης επικράτησε 1-0 στην Τούμπα, έχουν γίνει οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος και δεν έχει νικήσει.

Αν δεν νικήσει και τώρα αυτό το σερί θα φτάσει στα εννέα παιχνίδια, που θα αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ, που είχε γίνει στα πρώτα χρόνια της Α' Εθνικής.

Συγκεκριμένα από το 1959 ως το 1963 έγιναν εννέα παιχνίδια, μέχρι να νικήσει ο Άρης στις 6 Οκτωβρίου 1963 1-0 στην Τούμπα. Από τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να μείνει άλλη φορά αήττητος πάνω από οκτώ παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη...