Ο Φλεβαράκης για τον τελικό!

Από inpaok.gr : ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν στις 17:00 τα ξίφη τους στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, με τον Δικέφαλο να επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ύστερα από από το final four στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 1999.
Πηγή: inpaok.gr
Ο Φλεβαράκης για τον τελικό!

Προπονητής τότε των «ασπρόμαυρων» ήταν ο Κώστας Φλεβαράκης, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του 3ου Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και το INPAOK επικοινώνησε μαζί του, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα στην Κρήτη.

Ο έμπειρος προπονητής θυμήθηκε τη μεγάλη επιτυχία πριν από είκοσι χρόνια, αναφέρθηκε στις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν, τονίζοντας όμως πως ο ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες για να κάνει φέτος την υπέρβαση κόντρα στους «πράσινους».

Αναλυτικά ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε στο INPAOK:

Για τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο final four του 1999 με τον φετινό τελικό:

«Πριν από είκοσι χρόνια, υπήρχε μεγαλύτερο άγχος. Σε εκείνο το final four συμμετείχαν 4 ομάδες με ίσες πιθανότητες. Για τον ΠΑΟΚ είναι καλό, ότι πάει με την ψυχολογία, ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει, είναι να παλέψει, αυτό θέλει να δει ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει στόχο να μείνει στο παιχνίδι ως το τέλος, γιατί τότε η ψυχολογία θα είναι υπέρ του».

Για τα στοιχεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά όχι τόσο μεγάλη, ώστε η ελπίδα να είναι απαγορευτική.
Ο Παναθηναϊκός έχει αδυναμίες που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ, έχει απουσίες και φάνηκε και στα τελευταία παιχνίδια. Μπορεί να τις εκμεταλλευτεί στο μέτρο του δυνατού. Ο Κιλπάτρικ είναι πολύ επικίνδυνος αλλά ακόμα προσπαθεί να προσαρμοστεί. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι του. Πιστεύω, οι Έλληνες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο, έχουν εμπειρία και κίνητρο. Ξένοι όπως ο Γκος και ο Χάτσερ έχουν δείξει ότι μπορούν να δώσουν λύσεις στα δύσκολα και να… ξελασπώσουν την ομάδα».

Για την εύκολη κατάκτηση του Κυπέλλου πριν από 20 χρόνια κόντρα σε εξίσου πολύ δυνατές ομάδες:

«Αν έλεγες σε κάποιον τα αποτελέσματα αυτά την παραμονή του final four θα σε έπαιρνε για τρελό. Το ρόστερ μας ήταν πιο αδύνατο από των αντιπάλων μας, όμως πάλι οι Έλληνες, (Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μασλαρινός, Νικολαΐδης) έκαναν τη διαφορά. Όμως εκείνες οι ομάδες, ακόμα και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν μπορούν να συγκριθούν με τις τωρινές, ήταν πολύ καλύτερες».

Για το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε τότε στον ΠΑΟΚ:

«Η ομάδα μας είχε ένα πολύ καλό κλίμα, πέρα από τη δουλειά που γινόταν. Καταφέραμε ακόμα και την αμφισβήτηση που υπήρχε, να τη γυρίσουμε προς τη θετική κατεύθυνση. Στόχος μας ήταν να παίξουμε, όσο καλύτερα μπορούμε».

Για τα 20 χρόνια χωρίς κατάκτηση τροπαίου:

«Είναι πάρα πολλά χρόνια για μια ομάδα με τη δυναμική του κόσμου, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που συμβαίνουν αυτά…»

Διαβάστε ακόμη...