«Ξέρουμε τι μας περιμένει, τα παιδιά έχουν τεράστιο κίνητρο»

Από paok24.com: Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στον "αέρα" του ραδιοφωνικού PAOK24, μιλώντας για την ομάδα, το μεγάλο τελικό Kυπέλλου που έρχεται και το κίνητρο που έχουν όλοι σε αυτόν.
Πηγή: paok24.com
«Ξέρουμε τι μας περιμένει, τα παιδιά έχουν τεράστιο κίνητρο»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εικόνα της ομάδας στη νίκη-πρόκριση με την Κύμη:
«Το μόνο που χρειαζόταν ήταν η νίκη με οποιονδήποτε τρόπο. Για αυτό και βγήκε αυτή η εικόνα στο δεύτερο μέρος».

Για το ερωτηματικό της συμμετοχής του Γκος στον τελικό:
«Όλοι μας, γιατροί, φυσιοθεραπευτές και ο αθλητής που δίνει μεγάλη μάχη, παλεύουμε με συνεχείς θεραπείες για να είναι παρών. Δε μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα. Επειδή είναι... λεοντόκαρδος κι έχει μεγάλη σημασία αυτό στους τραυματισμούς, νομίζω ότι θα κάνει την προσπάθειά του να είναι έτοιμος μέχρι τελευταία στιγμή».

Για τις απουσίες Παππά και Λοτζέσκι κι αν μπορεί να παίξουν ρόλο στον τελικό:
«Αν πούμε ότι μία ομάδα έχει ένα μειονέκτημα στην περιφέρεια της, έχοντας Καλάθη, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ και Λάνγκροφντ θα μας πάρουν με τις πέτρες. Στα μεγάλ ματς όμως, κάθε παίκτης μπορεί να παίξει το ρόλο του. Σε μια κακή μέρα του Λάνγκφορντ ή του Κιλπάτρικ μπορούσε να έρθει από τον πάγκο ο Λοτζέσκι. Έχουμε χάσει απ΄τον ΠαναθηναΪκό έτσι, με παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο γιατί δε θέλει και πολύ αυτή η ομάδα να ξεμπλοκάρει. Η ποιότητα των υπόλοιπων είναι τέτοια που μας κρατάει προσγειωμένους. Ξέρουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον άλλο ημιτελικό:
«Δεν ήταν κάτι ωραίο. Σε ένα τόσο σπουδαίο ματς δεν είναι ωραίο να φεύγει μια ομάδα από το γήπεδο, αλλά δεν ήταν και μία απόφαση εκείνης της στιγμής. Νομίζω ότι υπήρχε στο μυαλό και δε βρήκαν την αιτία να εκδηλώσουν την αντίθεση τους με αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι ότι βιώνουν. Και μόνο που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, όλους τους παράγοντες του αθλήματος, είτε είναι αθλητές, προπονητές, διοικήσεις, ομοσπονδίες, διαιτητές, θα μας κάνει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί στα επόμενα βήματα του αθλήμτος. Είτε αυτό λέγεται ένας τελικός Κυπέλλου, πρέπει να εμφανιστούμε σοβαροί, με αξιοπρέπει, να τιμήσουμε το άθλημα, να αφοσιωθούμε στο μπάσκετ και αυτά πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα, όλων όσοι εμπλέκονται. Αν τώρα, κάποιοι είναι αμετανόητοι και θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης, ότι δεν τους νοιιάζει τίποτα και θα κάνουν τη δουλειά όπως θέλουν και μπουν μέσα και κάνουν του κεφαλιού τους, τότε καλά να πάθουμε γιατί μόνοι μας καταστρέφουμε ένα αθλητικό προϊόν που είναι πολύ ωραίο».

Για τον ορισμό των διαιτητών του τελικού, μετά από όσα έγιναν στον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό:
«Πρέπει όλοι να σεβαστούν τη διαδικασία.Αν εμφανιστεί κάποιος που δεν είναι ευθυγραμμισμένος κι εμείς ξέρουμε να αντιδράμε, δεν έχουμε θέματα. Οταν δούμε ότι κάποιος δε σέβεται τον ΠΑΟΚ, το θεσμό του Κυπέλλου και το μπάσκετ το ίδιο, δνε έχουμε πρόβλημα κι εμείς να πάρουμε το δρόμο το δύσκολο. Έχουμε και μια ροπή επαναστατική. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να προκαταβάλλουμε τίποτα. Θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν, να δείξουν ότι δικαια βρίσκονται στον τελικό και ότι θα τιμήσουν και με το παραπάνω τη θέση τους».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει επενδυτική ανταπόκριση στο μπάσκετ:
«Προβληματίζει πολύ και είναι γνωστό γιατί συμβαίνει. Εφόσον υπάρχει αυτό το διεθνές ομιχλώδες τοπίο μπασκετικά, είναι πραγματικά δύσκολο, μεγάλοι «παίκτες» να δώσουν τα χρήματα τους σε τέτοια επένδυση. Πριν 3-4 χρόνια όταν κάναμε μια πολύ σοβαρή και μεγάλη συζήτηση με τον κ. Σαββίδη, ο άνθρωπος δε μπορούσε να καταλάβει. Ρωτούσε αν πάρει το πρωτάθλημα κι αν θα παίξει στην Ευρωλίγκα κι όταν του απαντούσαμε αρνητικά, δε μπορούσε να το συνειδητοποιήσει αυτό. Η όλη διαχείριση του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, λειτουργεί ανασταλτικά στο να υπάρξουν ενιαίες αποφάσεις και να μπουν σε άλλο δρόμο επενδυτικά προγράμματα. Όσο υπάρχει η διαμάχη Ευρωλίγκα-FIBA, δεν υπάρχει διασύνδεση πρωταθλημάτων με την κορυφαία διοργάνωση, θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Σε επίπεδο εθνικό, όμως, βλέπουμε επενδύσεις. Στον Προμηθέα με τον κ. Λιόλιο, στο Ρέθυμνο με τον κ. Τζομπανάκη, από τους ανθρώπους της Ρόδου, από την οικογένεια Μπούμπουρα στον Ήφαιστο, το Περιστέρι... Ο κ. Αγγελόπουλος δίνει τα πάντα στην ΑΕΚ, είχε την τύχη να έχει δύο τεράστιες επιτυχίες πέρσι και αυτά που κάνει είναι πολύ παραπάνω από αυτά που θα κερδίσει τα επόμενα χρόνια».

Για το αν μια επιτυχία, όπως αυτή της πρόκρισης στον τελικό, μπορεί να «αδειάσει» την ομάδα:
«Νομίζω ότι σίγουρα δεν είμαστε στο σημείο που η επιτυχία αδειάζει. Τα παιδιά είχαν τεράστιο κίνητρο να φέρουν την ομάδα σε έναν τελικό. Είναι μια ιστορική στιγμή γιατί είχε να συμβεί 20 χρόνια. Πραγματικά αυτό που λαμβάνω από όλους είναι ότι δεν έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού ακόμα. Όλοι έχουν δυνάμεις και φιλοδοξίες να δώσουν το τεράστιο κίνητρο που είναι η κατάκτηση ενός τίτλου, απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Τα δικά μας παιδιά, τσιμπάνε στα κίνητρα!»

Για τις 40 προσκλήσεις στις δύο ομάδες και τον τελικό με μαθητές στις κερκίδες:
«Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση των ημιτελικών, μου ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, ότι ο τελικός κύλησε πολύ καλά πέρσι, με 4.500 μαθητές, με λίγους ανθρώπους από κάθε ομάδα. Ήταν μία αγωνιστική κανονικότητα που την είχαν όλοι ανάγκη αν σκεφτούμε τι έγινε στον προηγούμενο τελικό, με το πάρτι με τις φωτοβολίδες στο Αλεξάνδρειο. Αν υπάρχει μια σοβαρότητα, τα 40 άτομα θα είναι άνθρωποι ομάδων και του χρόνου, μπορούν να είναι 200 και αντί να παίξουμε Τετάρτη-Σάββατο, να πάμε στην Κρήτη και να παίξουμε Φάιναλ Φορ. Το μπάσκετ μόνο να κερδίσει έχει. Κι ο κόσμος όταν θα βρεθεί σε αυτό να δείξει το καλό του πρόσωπο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, αλλά πως θα τα διεκδικήσουμε αυτά; Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι. Έχουμε μια κόντρα του Ολυμπιακού και του ΠαναθηναΪκού που την πληρώνουν όλοι».

Διαβάστε ακόμη...