Τα πέναλτι που έδειξε ο Περέιρα στο σεμινάριο - Ποιοι διαιτητές δικαιώθηκαν

Από sdna.gr: Αρκετές φάσεις από τις 20 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έδειξε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα στο σεμινάριο της ΚΕΔ, οι οποίες αφορούσαν κυρίως σε πέναλτι και παραβάσεις με χέρι.
Πηγή: sdna.gr
Τα πέναλτι που έδειξε ο Περέιρα στο σεμινάριο - Ποιοι διαιτητές δικαιώθηκαν

Διψήφιος ήταν ο αριθμός των φάσεων που έδειξε ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής στο τριήμερο σεμινάριο της ΚΕΔ, οι οποίες αφορούσαν κυρίως σε πέναλτι που έγιναν, κάποιες εκ των οποίων δεν δικαίωσαν τους διαιτητές για τις αποφάσεις που πήραν, αντιθέτως ορισμένες άλλες κρίθηκαν σωστές.

Αρκετές αφορούσαν αγώνες του Άρη, μεταξύ άλλων και στον αγώνα του α' γύρου με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά επισημάνθηκε το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε από τον Τζοβάρα για χέρι του Γιόχανσον, ενώ η μπάλα χτύπησε στον μηρό του, ωστόσο επισημάνθηκε πως ήταν σωστή η απόφαση να δοθεί η εσχάτη των ποινών στον Μπουζούκη στις καθυστερήσεις.

Ακόμη σημειώθηκαν οι αγώνες Άρης-Παναιτωλικός και Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα. Στον πρώτο αναφέρθηκε ότι ήταν σωστό το πέναλτι που χρεώθηκε ο Κουέστα (αποβλήθηκε κιόλας), ενώ στο ματς με τους Ηπειρώτες είχε δίκιο να διαμαρτύρεται η ομάδα του Γιάννη Πετράκη για το πέναλτι που δεν έδωσε ο Κουμπαράκης στο ξεκάθαρο χέρι του Κόρχουτ.

Από εκεί και πέρα αναδείχτηκε από τον Περέιρα το πέναλτι που δεν πήρε ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Λάρισα, όταν ο Ζίζιτς τράβηξε από τη φανέλα τον Μακέντα. Ο Πορτογάλος επισήμανε στον διαιτητή Παπαδόπουλο πως είχε λανθασμένη θέση. Στον αντίποδα πάντως είπε πως ήταν σωστό το πέναλτι και η αποβολή στο 1ο λεπτό του αγώνα επάνω στον Ιταλό. Ακόμη ένα ματς των «πρασίνων» που είδαν σε βίντεο οι διαιτητές ήταν εκείνο με την Ξάνθη, όπου ειπώθηκε πως ήταν σωστό το πέναλτι που χρεώθηκε από τον Ευαγγέλου στον Μαυρομάτη.

Φάσεις υπήρξαν κι από τρεις αγώνες της ΑΕΚ. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ο Μάνταλος κοντρόλαρε με το χέρι πριν σκοράρει, παράβαση που δεν έδειξε ο Ευαγγέλου. Στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο ο Περέιρα είπε πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι στο χέρι του Χουλτ, ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των Κρητικών στο τάκλιν -επίσης- του Χουλτ επάνω στον Δεληγιαννίδη.

Παράλληλα αναδείχτηκε το χέρι του Βιεϊρίνια στον αγώνα Λαμία-ΠΑΟΚ, όπου ο Τσαμούρης δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Τρεις ακόμα φάσεις που αφορούσαν σε αποφάσεις για παραβάσεις σε χέρι ήταν στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (δικαιώθηκε ο Παπαπέτρου για το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων), ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης (κακώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα καθώς η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπό του κι όχι στο χέρι) και ΟΦΗ-Παναιτωλικός για την άδικη αποβολή του Κυριακίδη (καθ' υπόδειξη του βοηθού), καθώς έπιασε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Επιπλέον έγινε μάθημα και από τον Λιφ Λίντμπεργκ για περιπτώσεις οφ σάιντ που είδαμε στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και της συνεργασίας που πρέπει να έχουν διαιτητές και βοηθοί. Όπως για παράδειγμα στον αγώνα ΠΑΣ-ΟΦΗ (1-1) όπου το γκολ των φιλοξενούμενων προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη φάουλ για χέρι του Βελλίδη εκτός περιοχής. Επίσης από τον αγώνα ΟΦΗ-Ξάνθη και ΑΕΚ-Ξάνθη για λανθασμένα οφ σάιντ κατά των γηπεδούχων (δόθηκαν οι παραβάσεις σε άλλους παίκτες, που δεν επηρέαζαν όμως).

Διαβάστε ακόμη...