«Μόνο αγάπη για τον Βαρέλα»

Από sdna.gr: Κάποτε ονειρευόταν τη δική του... δυναστεία στον ΠΑΟΚ. Από τον Φερνάντο, στον Γκουστάβο και από εκεί στον Τόμας και τον Λορέντσο. Κάποτε; Γράψτε λάθος. Μόλις μερικούς μήνες πριν. Τι άλλαξε από τότε; Τίποτα. Ίσως απλά χρειάστηκε ακόμη περισσότερους να λένε γύρω του: «Μόνο αγάπη για τον Βαρέλα».
Πηγή: sdna.gr
«Μόνο αγάπη για τον Βαρέλα»

Αγωνιστικά δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η αξία του. Ίσως ένιωσε έτσι μόνο όταν αποκτήθηκε ο Κάρλος Ζαμπράνο αλλά και πάλι το είδε εγωιστικά. Σκρόλαρε όλα τα αποθεωτικά σχόλια για τον Περουβιανό και τα έκανε... σημαία για να δώσει απαντήσεις. Και από την πλευρά του, έδωσε.

Μαζί με τον Κρέσπο συνθέτουν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ. Εκείνος βάζει σωστά το κορμί του όπου και όταν χρειάζεται, γυρνάει στο «The Beast» και έχοντας δίπλα του... εγγύηση ισπανική που ξέρει να διαβάζει απόλυτα σωστά το παιχνίδι των αντιπάλων του, φωνάζουν από κοινού, πως από εκεί: «Δεν περνάς».

Στο πρόσωπό του δεν θα δεις τον «βρώμικο» αμυντικό. Ή η μπάλα ή ο παίκτης. Έχει μάθει να διαχειρίζεται σωστά το κορμί του, να το τοποθετηθεί εξαιρετικά έχοντας απέναντί του τον αντίπαλο και ξέρει πως μπορεί να προσφέρει περαιτέρω επιλογές στα στημένα του ΠΑΟΚ, καθώς μονίμως προωθείται καθ΄υπόδειξη του... μετρ Κριστιάνο Μπάτσι.

Δεν είναι -άλλωστε- τυχαίο το γεγονός πως σε 32 ματς ο Φερνάντο Βαρέλα έχει δεχθεί μόλις τρεις κίτρινες κάρτες, την ώρα που το έτερον του ήμισυ αγωνιστικά, τείνει να «σπάσει» κάθε ρεκόρ, έχοντας «κιτρινιστεί» μόλις μια φορά σε 36 παιχνίδια.

Οι αριθμοί και η στατιστική ενδεχομένως να μην σημαίνουν πολλά μπροστά στα λόγια αποθέωσης που βγαίνουν με ευκολία από τους ανθρώπους που τον συναναστρέφονται καθημερινά. «Μόνο αγάπη για τον Βαρέλα» είχε σημειώσει ο Κρέσπο, θέλοντας να απαντήσει στο μήνυμά του Αφρικανού: «Με τον Κρέσπο στο πλευρό μου αισθάνομαι ασφάλεια».

Μόνο αγάπη εισέπραξε και από τους συμπαίκτες τους πέρσι στον τελικό του ΟΑΚΑ. Όντας αποκαμωμένος στα αποδυτήρια και Κυπελλούχος με τον ΠΑΟΚ, άκουσε το όνομά του και άμεσα οι συμπαίκτες του μαζεύτηκαν πάνω από το κεφάλι του προκειμένου να στήσουν χορό... υπόκλισης. Όπως είχε σημειώσει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ: «Οι παραδοσιακά πιο αυστηροί κριτές τον ανέδειξαν ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Οι ίδιοι τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Ως δείγμα εκτίμησης κι αναγνώρισης της καταπληκτικής απόδοσής του σε κάθε, μα κάθε ματς. Ίσως το μεγαλύτερο βραβείο που μπορεί να λάβει ένας ποδοσφαιριστής...».

Μόνο αγάπη εισπράττει και από τον προπονητή του, Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν το λες και καθημερινό φαινόμενο να ακούς τον προπονητή σου να μπαίνει στην εξίσωση της κουβέντας για την ανανέωση του συμβολαίου σου, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην διοίκηση: «Ο Βαρέλα είναι φανταστικός και πώς μπορούμε να τον χάσουμε;». Αυτός ο τύπος έχει «κλέψει» την καρδιά του και το απολαμβάνει...

Περισσότερο απολαμβάνει όμως την αγάπη των οπαδών του ΠΑΟΚ, όταν ακούει το όνομά του από τις κερκίδες της Τούμπας. Όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Γροθιές ενωμένες, μάτια που βγάζουν... φωτιές. Άλλωστε όλα μετρούν και φαίνονται στο χειροκρότημα. Και εκείνος εισπράττει το μεγαλύτερο...

Πλέον, ήρθε η ώρα της οικογένειας Σαββίδη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, όντας αποφασισμένος να κλείσει και το τελευταίο «ανοιχτό» μέτωπο! Η παρουσία του στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και το πάθος για τα τέσσερα γράμματα ήταν αρκετά.

Η απόφαση ελήφθη και από τον Ιβάν: «Μόνο αγάπη για τον Βαρέλα».

Διαβάστε ακόμη...