Αποκαλύψεις από Μίχελ!

Σε γνωστό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο τέως αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, ο οποίος είπε πολλά για τον Δικέφαλο, για την ευκαιρία που είχαν οι «ασπρόμαυροι» να αποκτήσουν τον Σέρτζιο Ολιβέιρα δύο χρόνια πριν, για τον… πρόεδρο Βιεϊρίνια, αλλά και για την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Φερνάντο Βαρέλα.
Πηγή: inpaok.com
Αποκαλύψεις από Μίχελ!

Αναλυτικά όσα είπε ο Λούμπος Μίχελ:

Το πώς αισθάνεται από τη διαφαινόμενη κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος. Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα δεν έρχεται μέσα σε 2-3 μέρες. Πρέπει να δουλέψεις πολλές σεζόν για να τα καταφέρεις. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, συνεχίζουμε ακόμα καλύτερα. Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, στόχος ήταν να σταματήσει πτώση. Εννοώ ότι ο ΠΑΟΚ έχανε από μικρές ομάδες και πλέον έχει μπει σε ένα άλλο επίπεδο, είναι μια άλλη ομάδα σαν οργανισμός. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση που είχε».

Το αν ήταν δυσκολότερο να κερδίσει πράγματα ο ΠΑΟΚ εντός ή εκτός γηπέδων: «Πόλλά παίζουν ρόλο. Στο ποδόσφαιρο είναι θέμα επένδυσης Οταν δίνεις πολλά λεφτά θα πάρεις και πολλούς καλούς παίκτες. Για μένα, το κλειδί ήταν η επιστροφή του Βιεϊρίνια. Ηταν μια κίνηση που δεν ήταν καθόλου φτηνή για εμάς, τότε ξεπεράσαμε τα όριά μας. Ομως ο Βιεϊρίνια δεν είναι ηγέτης μόνο εντός του γηπέδου αλλά και εκτός αυτού. Είναι ηγέτης του συλλόγου. Αξίζει να μπει στη διοίκηση όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο».

Το αν ο Βιεϊρίνια γίνει και πρόεδρος του ΠΑΟΚ: «Αυτό έγκειται στον Ιβάν Σαββίδη, αν αυτός θελήσει να είναι πιο πίσω και να μπει μπροστά ο Βιεϊρίνια. Είναι ο άνθρωπος που έχει το πνεύμα του ΠΑΟΚ ώστε να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο».

Το αν επόμενος στόχος του ΠΑΟΚ είναι το Πρωτάθλημα: «Δεν κερδίσαμε ακόμη το Πρωτάθλημα. Παρακαλώ όλους όσους βρίσκονται γύρω από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ να μην είναι τόσο ενθουσιασμένοι και να μην μιλούν για τίποτε παραπάνω από το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ακολουθεί το πολύ δύσκολο ντέρμπι με τον Αρη. Αυτό που κατάφερε ο Λουτσέσκου, και είναι το κλειδί της επιτυχίας, είναι ότι κατάφερε να προσαρμόσει τους πάντες ώστε να μην κοιτούν τίποτε περισσότερο από το επόμενο παιχνίδι. Μπορεί σε 4-5 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ να έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα, όμως αυτή τη στιγμή δεν το έχει κατακτήσει και δεν μπορεί να κοιτάζει κάτι περισσότερο από το επόμενο ματς».

Το ότι επέμεινε στην πρόσληψη του Ραζβάν Λουτσέσκου πριν την πρόσληψη Στανόγεβιτς: «Ετσι είναι. Πέρασα αρκετά χρόνια με τον πατέρα του (σ.σ. τον Μιρτσέα) στη Σαχτάρ και αυτό ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Είδα πόσο σημαντική ήταν η παρουσία ενός αξιόπιστου και αξιόλογου προπονητή σε μια ομάδα, το πώς διαχειριζόταν όλες τις καταστάσεις. Υπέθεσα ότι έτσι θα ήταν και ο γιος του. Οταν τον είδα στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, διαπίστωσα ότι είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλο κίνητρο που έκανε καλύτερες προπονήσεις από τον πατέρα του. Αυτό που έλειπε από αυτόν ήταν μια ευκαιρία σε ένα μεγάλο κλαμπ. Γι αυτό ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ραζβάν Λουτσέσκου».

Την ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει παλιότερα τον Σέρτζιο Ολιβέιρα: «Πριν 2 χρόνια, η Πόρτο μας πρότεινε τον Ολιβέιρα και μάλιστα να τον αποκτήσουμε με χαμηλό buy-out. Τότε ο παίκτης έπαιζε στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο. Ηταν πολύ δύσκολο να πείσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσουμε. Μετά πήγε στη Ναντ, έκανε πολύ καλή σεζόν και πλέον ήταν αργά για μας. Τότε κάναμε λάθος. Κάποιες φορές σε παίκτες σαν τον Ολιβέιρα πρέπει να παίρνεις το ρίσκο κι εμείς δεν το κάναμε. Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες, κανείς δε θα σου δώσει τίποτα τζάμπα. Ο αθλητικός διευθυντής της Πόρτο είναι πολύ καλός μου φίλος, ήμασταν μαζί στη Σαχτάρ. Ομως στο ποδόσφαιρο και στις δουλειές δεν παίζει ρόλο η φιλία γιατί δε θα σου δώσουν κανέναν παίκτη τζάμπα».

Την υπόθεση του Φερνάντο Βαρέλα: «Είναι καθαρά θέμα του Ιβάν Σαββίδη. Πλέον η διαπραγμάτευση έχει πάει μεταξύ τους και είμαι αισιόδοξος. Εγώ δούλεψα την υπόθεση του Κρέσπο που τελείωσε θετικά αφού ήρθαμε σε συμφωνία γιατί υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν οι αμυντικές τους γραμμές. Αυτή του ΠΑΟΚ με Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος και Βιεϊρίνια λειτούργησε άψογα ενώ αυτή του Ολυμπιακού ήταν σκέτη καταστροφή. Θα ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ να μείνει και ο Σάκχοφ για μια διετία ακόμη. Είναι σε πολύ καλή ηλικία και επίπεδο, δίνει πολλά πράγματα στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...