«Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, η πίεση στον Παναθηναϊκό»

Από sdna.gr; Για την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη χθεσινή νίκη επί της Κύμης, αλλά και για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, μίλησε ο καλαθοσφαιριστής του Δικεφάλου, Μιλένκο Τέπιτς.
Πηγή: sdna.gr
«Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, η πίεση στον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά όσα είπε στον Libero fm 107.4:

Για το χθεσινό παιχνίδι και την πρόκριση: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Όλοι ξέραμε τη σημασία που έχει για την ομάδα αυτό το παιχνίδι κι έτσι το προσεγγίσαμε. Η Κύμη είναι μία δυνατή ομάδα, ειδικά όταν παίζει στην έδρα της. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίσεις μακριά από την έδρα σου, ειδικότερα έναν ημιτελικό. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή, ένα do or die ματς και είναι πολύ καλό το γεγονός ότι ήμασταν για 40 λεπτά πνευματικά έτοιμοι. Κάναμε πολύ καλή δουλειά όλοι μας στο χθεσινό παιχνίδι και ήταν πολύ σημαντική αυτή η πρόκριση για όλους».

Για την εικόνα της ομάδας και το τελευταίο κομμάτι του αγώνα: «Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι επιθετικά, αλλά ο στόχος ήταν να κερδίσουμε με κάθε τρόπο. Ξεκινήσαμε καλά, βγάλαμε ενέργεια, είχαμε και κάποια μεγάλα τρίποντα και ανοίξαμε το παιχνίδι με μία διαφορά. Η Κύμη έβγαλε ενέργεια, αλλά το πλάνο μας ήταν να μην την αφήσουμε να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Εμείς ελέγξαμε το ρυθμό μέσα από την άμυνα μας και ίσως αυτό να μην άφησε λίγο πίσω στην επίθεση. Σε μεγάλα παιχνίδια είναι σημαντικό να το κάνεις αυτό. Ειδικά τα μεγάλα παιχνίδια πάντα, τα ελέγχεις μέσα από την άμυνα».

Για το ρόλο του στην ομάδα και την εικόνα του το τελευταίο διάστημα: «Είναι φυσιολογικό, είμαι στην ομάδα πλέον 4 μήνες. Έχω βρει τη θέση μου, το τι πρέπει να κάνω στο παρκέ, για να βοηθήσω την ομάδα. Είναι πολλά αυτά που σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Το να βρεις το ρόλο σου στην ομάδα, οι κουβέντες με τον προπονητή. Το πιο σημαντικό για μένα, είναι ότι προσπαθώ να βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, στον τελικό και στο πρωτάθλημα και στο BCL. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό: «Περιμένουμε σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν η πρόκριση στον τελικό, αλλά εννοείται ότι σε τέτοια παιχνίδια προσπαθείς και λίγο παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη εμπειρία, έχει παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια, έχει τρόπαια και μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να βρούμε τον τρόπο την κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί, να την αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός: «Ο Λάνγκφορντ πιέστηκε για να παίξει χθες και μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο. Έχει γεμάτο ρόστερ και ίσως όταν αυτό μικραίνει σε κάποια παιχνίδια, οι παίκτες που παίζουν, βγάζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι έχει παίκτες ο Παναθηναϊκός για να καλύψει τις όποιες απουσίες».

Για τον ρόλο του Καλάθη και το πόσο σημαντικό είναι αντιμετωπιστεί σωστά: «Είναι πολύ σημαντικός ο Καλάθης και το ξέρει όλη η Ευρώπη αυτό. Εμείς θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Ο Καλάθης είναι το μυαλό του Παναθηναϊκού, φτιάχνει τον ρυθμό της ομάδας ουσιαστικά και όλοι οι άλλοι παίρνουν αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την επιρροή του στο παιχνίδι της Κυριακής, για να έχουμε ελπίδες στον τελικό».

Για το πως αισθάνεται ενόψει του μεγάλου τελικού: «Φυσικά και όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Πάντα υπάρχει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα σε έναν τελικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Να ξέρουμε στο μυαλό μας ότι είναι ένας αγώνας μπάσκετ και πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά, όπως σε όλα τα παιχνίδια. Από μικροί, όλοι οι παίκτες αυτά τα ματς περιμένουν. Η πίεση σε αυτό το παιχνίδι ειδικά, είναι στον Παναθηναϊκό. Έχουμε έμπειρους παίκτες και πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι όπως πρέπει την Κυριακή στον τελικό».

Διαβάστε ακόμη...