Σαλπιγγίδης: “Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ”

Από sfina.gr: Ανώτερο σε όλα τα επίπεδα και πανάξιο πρωτοπόρο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Πηγή: sfina.gr
Σαλπιγγίδης: “Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ”

Στη «Live Sport» ο «Σάλπι» έκανε λόγο για καθολική επικράτηση του Δικέφαλου του Βορρά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι δεν άφησε με την απόδοσή του κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν πρέπει να επαναπαυτεί κανείς μέσα στο αγωνιστικό τμήμα μέχρι και τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, έδειξε την ανωτερότητά του, δεν άφησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού περιθώριο αντίδρασης στον Ολυμπιακό και το αποτέλεσμα, κατά τη δική μου άποψη, είναι απόλυτα δίκαιο. Νομίζω ότι αυτή είναι η συνολική εικόνα του αγώνα, που αντικατοπτρίζεται και στο αποτέλεσμα», τόνισε ο Σαλπιγγίδης.

Για την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ επισήμανε ότι «μαθηματικά η ομάδα δεν πήρε ακόμα το πρωτάθλημα, το γνωρίζουν αυτό, άλλωστε, όλοι μέσα στην ομάδα και δεν θα επαναπαυτεί κανένας στο αγωνιστικό τμήμα μέχρι να εξασφαλιστεί ο τίτλος και μαθηματικά. Είναι δεδομένο αυτό. Απομένουν άλλα 10 παιχνίδια και εφόσον συνεχίσει η ομάδα να δείχνει την εικόνα που είχε μέχρι σήμερα είμαι βέβαιος πως δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ανάκαμψης στον Ολυμπιακό».

Για την άνετη νίκη του Δικέφαλου του Βορρά στο ντέρμπι είπε πως «η αλήθεια είναι ότι περίμενα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ απέδειξε και πάλι πως είναι πολύ καλή ομάδα, που δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο και η παρουσία του ήταν επιβλητική απέναντι στον πιο ισχυρό ανταγωνιστή του που υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μία ανάσα από την ανάδειξή του ως πρωταθλητή Ελλάδας ύστερα από 34 χρόνια είπε πως «η κατάκτηση του τίτλου θα είναι πολύ όμορφη στιγμή για όλο τον κόσμο και για όλους όσοι προσπάθησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς να καταφέρουν αυτό το επίτευγμα, αλλά καλό θα είναι να συνεχίσουν άπαντες μέχρι το τέλος της σεζόν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια. Δεν πρέπει να μιλάμε για το μέλλον, αλλά για το παρόν».

Όσο για το αν υπάρχει MVP στον φετινό ΠΑΟΚ; «Δεν θέλω να πω ονόματα, ας αναδείξει τον MVP ο κόσμος στο τέλος της σεζόν, όχι εγώ» περιορίστηκε να πει.

Διαβάστε ακόμη...