Νέα Τούμπα με 45 μέτρα ύψος!

Από paok24.com: Η νέα Τούμπα, οι εξελίξεις που την αφορούν και τα σενάρια για την επόμενη σεζόν
Πηγή: paok24.com
Νέα Τούμπα με 45 μέτρα ύψος!

Η πιο μεγάλη ΠΑΟΚτσήδικη μάχη δίνεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και προς το παρόν τα φώτα της δημοσιότητας έχουν φύγει από την προσπάθεια υλοποίησης του επόμενου μεγάλου στόχου που έχει θέσει και ο Ιβάν Σαββίδης.

Τι γίνεται λοιπόν με τη Νέα Τούμπα; Που έχουν φθάσει οι προσπάθειες για να προχωρήσουν όλα τα γραφειοκρατικά θέματα...

Οι περισσότεροι θα θυμούνται ότι έχει συσταθεί επιτροπή από ανθρώπους που εκπροσωπούν όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι εργάζονται για να συντάξουν το ειδικό χωρικό σχέδιο. Αυτό, αργότερα πρέπει να κατατεθεί προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο. Μέσα σε αυτό ορίζονται όλα τα ρυμοτομικά, όλες οι περιβαλλοντολογικές μελέτες, όλα τα κυκλοφοριακά θέματα, όλες οι άδειες που πρέπει να εκδοθούν. Έτσι όπως διαμορφώνεται ο νέος νόμος, πρώτα τακτοποιούνται όλα αυτά τα γραφειοκρατικά και μετά ξεκινούν οι αρχιτεκτονικές μελέτες και φυσικά οι εργασίες, χωρίς να μένει καμία εκκρεμότητα που μπορεί να απασχολήσει στην πορεία.

Τον τελευταίο μήνα κάποιες κινήσεις που αφορούν κεντρικές αποφάσεις και από την πλευρά της ιδιοκτησίας, έχουν μείνει λίγο πίσω με βάση και τα πολύ μεγάλα θέματα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Η καθυστέρηση δεν είναι μεγάλη και αν από εδώ και πέρα όλα πάνε καλά, το ειδικό χωρικό σχέδιο θα είναι έτοιμο γύρω στον Ιούνιο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν καθοριστεί συντελεστές μέσα από το περασμένο νομοσχέδιο και το νέο γήπεδο θα μπορεί να φθάνει μέχρι και τα 45 μέτρα ύψος από τα 28 που τώρα είναι. Είναι και αυτό ενδεικτικό του έργου που μπορεί να υλοποιηθεί.

Μετά από όλα αυτά το ζήτημα είναι πότε μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες και πότε ο ΠΑΟΚ θα φύγει από την Τούμπα, έτσι ώστε για 20-24 μήνες να παίξει στο Καυταντζόγλειο; Αν αυτό δεν γίνει από τον ερχόμενο Ιούλιο, τότε η μετακόμιση μπορεί και θα πραγματοποιηθεί αρχές του επόμενου πρωταθλήματος. Υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.

Διαβάστε ακόμη...