«Μεγάλο κίνητρο να παίξουμε αντίπαλοι με την ΑΕΚ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέλυσε τις σκέψεις του για την τωρινή κατάσταση στην ομάδα, τη σταθερή πορεία και την κλήρωση του BCL που τους φέρνει αντιμέτωπους με την ΑΕΚ.
Πηγή: paok24.com
«Μεγάλο κίνητρο να παίξουμε αντίπαλοι με την ΑΕΚ»


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ηλία Παπαθεοδώρου, στην εκπομπή SuperEuroleague στα κανάλια Novasports, το βράδυ της Παρασκευής...

Για το επίπεδο του BCL: «Η διοργάνωση αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο, η εξέλιξή της είναι ραγδαία σε όλα τα επίπεδα. Εγώ είχα την τύχη από πέρσι να την ζήσω. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, παρουσιάζουν πολύ όμορφο θέαμα, υπάρχουν πολύ καλά ρόστερ, πολύ καλοί προπονητές, το επίπεδο της διοργάνωσης γενικά είναι υψηλό. Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, στα sοcial media, παρακολουθούν αγώνες σε όλον τον κόσμο».

Για την κλήρωση που φέρνει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την ΑΕΚ: «Καταρχήν είναι θετικό ότι και οι τρεις ομάδες από την Ελλάδα προκρίθηκαν στις 16 καλύτερες του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν μείνει έξω ομάδες που έχουν πολύ μεγάλο μπάτζετ, ιστορία και οι ελληνικές ομάδες κατάφεραν να προκριθούν.
Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα από τις τρεις που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι είναι σε πιο υψηλό επίπεδο και από τη Μούρθια και από τη Βίρτους Μπολόνια, είναι κάτοχος του θεσμού, ξέρουμε πόσο καλά οργανωμένη είναι. Έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, έκανε πολύ ποιοτικές προσθήκες, ειδικά του Θίοντορ, αλλά και ο Τζέιμς που ήταν και πέρσι στην ΑΕΚ και δυναμώνει πολύ την ομάδα. Είναι από τα φαβορί για να κατακτήσει ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι μια πολύ καλά δομημένη και οργανωμένη ομάδα.
Όταν έρθει η στιγμή θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ανταγωνιστούμε μια πολύ καλή ομάδα και είναι μεγάλο κίνητρο για μας να παίξουμε αντίπαλοί τους».

Για την σταθερή πορεία του ΠΑΟΚ: «Έχουμε μια μεγάλη παρακαταθήκη, είμαστε σε έναν πολύ ιστορικό σύλλογο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουμε έναντι όλων των ομάδων στο ελληνικό μπάσκετ είναι η τεχνογνωσία. Έχουμε ανθρώπους γύρω από την ομάδα που έχουν χτίσει και περιφρουρούν την ομάδα με πολύ καλό τρόπο. Μπορεί να μην έχουμε οικονομικές δυνατότητες όπως άλλες ομάδες, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, αλλά η τεχνογνωσία αυτή δεν αγοράζεται εύκολα. Θέλει χρόνο για να την έχεις, εμείς την διαθέτουμε και αυτό το πουλάμε σαν ομάδα. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε καλές επιλογές και από και μέσα από τα προβλήματα που υπάρχουν να κρατούμε το ηθικό μας ακμαίο, να έχουμε κίνητρο και φιλοδοξίες και μέσα από έναν πυρήνα Ελλήνων παικτών και ξένων παικτών που έχουν κι αυτοί δίψα για διάκριση, να είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτό που έχουμε πετύχει. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι μια πάρα πολύ καλή και πετυχημένη ομάδα. Είμαστε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, είμαστε σε μια πολύ καλή θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα, διεκδικούμε την είσοδό μας σε έναν τελικό Κυπέλλου την Τετάρτη, μετά από 20 χρόνια.

Το περιβάλλον γύρω από την ομάδα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να εξελιχθεί, να προοδεύσει. Δεν υπάρχει κάποιος που να πήγε πίσω έχοντας συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα. Μπορούμε να προσφέρουμε κι άλλα πράγματα. Εκτός από τον Κόνιαρη, υπάρχει και ο Χρυσικόπουλος, ο οποίος είναι παίκτης με ξεχωριστό σωματότυπο και προσόντα. Χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και έχει κερδίσει ποιότητα και χρόνο συμμετοχής και μπορεί να αποδειχθεί ακόμα ένας παίκτης για το ελληνικό μπάσκετ σε πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που είμαστε εμείς».

Διαβάστε ακόμη...